Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@katule9 píše:
Já myslim že ví že to nesmí ale nerespektuje to.Za mě pár na zadek
to nefunguje. syn ví, kdy provede něco špatného - postaví se přede mně, abych ho viděla a sám se plácne přes ruku.
oni ti smraďoši malí moc dobře vědí, kdy a kde páchají nějakou trestnou činnost ![]()
@katule9 píše:
vis jak by me po celym dnu bolela ruka? ![]()
@jamoni píše:
Navíc mi moje máma furt říká, že za nás mohla mít všechno v poličkách a my věděli, že to nesmíme, nemusela nic zamykat a schovávat, ale příjde mi, že v tomhle věku to nebylo možný
Nečetla jsem celou diskuzi, ale tyhle argumenty miluju.
Mám stejné dítě a nevěřím nikomu, kdo mi to tvrdí.
@katule9 píše:
To ani nemusím. Malá si za to už umí naplácat sama
![]()
V tomhle veku upravit byt tak, aby na nebezpecny veci a mista proste dite nemohlo a tam, kde to nejde dat na prdel, at si to pamatuje. Jinak to u nas neslo…
@Black_Orchids píše:
to nefunguje. syn ví, kdy provede něco špatného - postaví se přede mně, abych ho viděla a sám se plácne přes ruku.oni ti smraďoši malí moc dobře vědí, kdy a kde páchají nějakou trestnou činnost
No tomi dělala taky, kdyš šla dělat něco co nesmí tak jsem nq ni zavolala aona se plácala přes ruku
jsou to mršky, ale u nás se metoda plácnutí na zadek ověřila něříkám že to tak musí být u každýho. Ale někdy je to zkrátka nutný ![]()
@kate02 píše:
vis jak by me po celym dnu bolela ruka?
Vím
však mě taky kolikrát to bolí víc neý ji ale ona ani nepípne, asi mám dítš s vysokým práhem bolesti
ale občas prostě dostat muusí, protože z NE nemá skoro žádný respekt.
@00000 píše:
To ani nemusím. Malá si za to už umí naplácat sama![]()
![]()
Taky tak
ale umí jen přes ruku..na zadek si nedosáhne ![]()
@jamoni píše:
Navíc mi moje máma furt říká, že za nás mohla mít všechno v poličkách a my věděli, že to nesmíme, nemusela nic zamykat a schovávat, ale příjde mi, že v tomhle věku to nebylo možný
Já mám dvě děti. Mít jen tohoto raracha, taky tvrdím, že to nejde. Jenže jsme měli jako první dceru, která od 9 měsíců, co se začla plazit, poslouchala na slovo
doplazila se k věži, podívala se na mě, řekla jsem nene nesmíš, ona se otočila a pokračovala dál. Nikdy jsem nic nemusela zamykat, zvedat o dvě poličky nahoru, byt by to byla skleněná váza nebo Krtek na odpad
(nadnáším). Pokud se řeklo ne, víckrát ji nenapadlo to zkoušet. Nikdy jsem nemusela mít strach, že odněkud spadne - nikam nelezla… když jsem vařila, posadila jsem ji na linku a kdybych chtěla, klidně můžu odejít z kuchyně na celé dopoledne a vím, že by neslezla, protože se bála
a tak dále, a tak dále. Samozřejmě jsem si toho dostatečně nevážila, přišlo mi to jako normální a udělovala jsem chytré rady kamarádkám, které měly „normální“ děti. Ó, jak mě život vytrestal
narodila se nám neřízená střela, která dělá přesně to, co tady popisuje většina holek, že je naprosto normální. Taky zabírá nejlépe metoda nevšímat si, odvést pozornost, ale já zase denně řeším vyházené telefony a hračky a všechno do koše, z toho mě berou mory.
Mezi našima známýma se vžila věta - spravedlnost existuje, měli jste Anežku, ted máte dítě ![]()
podotýkám, že dcera je nechutně hodná dodnes.-)
@Iffka píše:
Já mám dvě děti. Mít jen tohoto raracha, taky tvrdím, že to nejde. Jenže jsme měli jako první dceru, která od 9 měsíců, co se začla plazit, poslouchala na slovodoplazila se k věži, podívala se na mě, řekla jsem nene nesmíš, ona se otočila a pokračovala dál. Nikdy jsem nic nemusela zamykat, zvedat o dvě poličky nahoru, byt by to byla skleněná váza nebo Krtek na odpad
(nadnáším). Pokud se řeklo ne, víckrát ji nenapadlo to zkoušet. Nikdy jsem nemusela mít strach, že odněkud spadne - nikam nelezla… když jsem vařila, posadila jsem ji na linku a kdybych chtěla, klidně můžu odejít z kuchyně na celé dopoledne a vím, že by neslezla, protože se bála
a tak dále, a tak dále. Samozřejmě jsem si toho dostatečně nevážila, přišlo mi to jako normální a udělovala jsem chytré rady kamarádkám, které měly „normální“ děti. Ó, jak mě život vytrestal
narodila se nám neřízená střela, která dělá přesně to, co tady popisuje většina holek, že je naprosto normální. Taky zabírá nejlépe metoda nevšímat si, odvést pozornost, ale já zase denně řeším vyházené telefony a hračky a všechno do koše, z toho mě berou mory.
Mezi našima známýma se vžila věta - spravedlnost existuje, měli jste Anežku, ted máte dítě
podotýkám, že dcera je nechutně hodná dodnes.-)
Doufám že se spravedlnosti taky dočkám ![]()
No a co myslíte… než jsem to tu naťukala, stihl vysypat koš pod psacím stolem, po celém pokoji roztahat posmrkané papírové kapesníky, vyhodit do koše v kuchyni dvě figurky z Lega a vylízt z gauče na parapet ![]()
Já bych řekla, že je to povahou, malá je vzteklá, ale v tomhle je hodná.. Ví že trouba pálí (sáhla si) tak k ní nechodí.. Ví, že na schody smí jen nahoru a dolů sama ne (nemáme zábranu, leze tam co leze - takže od půl roka) Ale do fíkusu leze pořád!
Takže jakmile se to týká jí a její bezpečnosti (chodí od deseti měsíců, takže jí ukazuju co je silnice a že nesmí a na to taky reaguje - na obrubníku prostě zabrzdí a kouká kde jsem já) tak to si dáva bacha, jakmile je to něco co mě jen čílí (fíkus, žaluzie) tak si v tom vesele pokračuje
Potvora jedna
Za pár dní jí bude patnáct měsíců..
@Iffka píše:
No a co myslíte… než jsem to tu naťukala, stihl vysypat koš pod psacím stolem, po celém pokoji roztahat posmrkané papírové kapesníky, vyhodit do koše v kuchyni dvě figurky z Lega a vylízt z gauče na parapet
Joo tohle doma máme taky ![]()
Já postavila před sporák 2 židle, koš schovala, do skříněk dala tvrdé papíry aby nešli otevřít a ze spodních šuplíků jsem vše vyklidila úplně ![]()
No a teď mi stále chodí otevírat lednici a řve u ní ham ![]()
Opravdu je nutné se obrnit a stále dokolečka vysvětlovat… přeji pevné nervy ![]()
Jooo tak my máme doma to samý