Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lily3 píše:
Dcera má 1 rok a seznámily jsme se s přítelem co má většího psa 5let který je na něm závislý. Pes kňučí jen co já se přiblížím k paničkovy a batole bere jako hračku a batole si sním chce hrát. Pes není zvyklí na děti a nedá se mu věřit že neskousne. Jde je nějak seznámit? Ma nekdo zkušenost se seznámenim cizího psa a batolete do jedné domácnosti?
Jakože maximálně miluju všechna zvířata a zvlášť psy- nepouštěla bych je ve vašem případě vůbec k sobě! My máme dva psy- taky docela velké (zlaťák a borderka)- jsou ale s dětma od štěňátek- chovatelky vybíraly konkrétní štěňátka dle povahy, tak, aby se jim život s dětma líbil. A vybraly dobře- obě štěňata (teď už odrostlá) děti milujou, jsou společenská, ráda si s nimi hrají- děti jsou taky naučené, jak se k nim mají chovat- přesto NIKDY nenechávám děti a psy osamotě- však stačí vteřina a hned se něco stane. Ve vaší situaci bych zvala přítele k vám bez psa, se psem maximálně na procházku. Takovéhle situace mě děsí, psi jsou nebezpeční, mého synka cizí pes pokousal- a rozhodně s ním nebyl v místnosti sám- ona to je fakt vteřina. Naštěstí ne vážně. Přítel se psem bydlí kde? V bytě?
@Anonymní píše:
Jakože maximálně miluju všechna zvířata a zvlášť psy- nepouštěla bych je ve vašem případě vůbec k sobě! My máme dva psy- taky docela velké (zlaťák a borderka)- jsou ale s dětma od štěňátek- chovatelky vybíraly konkrétní štěňátka dle povahy, tak, aby se jim život s dětma líbil. A vybraly dobře- obě štěňata (teď už odrostlá) děti milujou, jsou společenská, ráda si s nimi hrají- děti jsou taky naučené, jak se k nim mají chovat- přesto NIKDY nenechávám děti a psy osamotě- však stačí vteřina a hned se něco stane. Ve vaší situaci bych zvala přítele k vám bez psa, se psem maximálně na procházku. Takovéhle situace mě děsí, psi jsou nebezpeční, mého synka cizí pes pokousal- a rozhodně s ním nebyl v místnosti sám- ona to je fakt vteřina. Naštěstí ne vážně. Přítel se psem bydlí kde? V bytě?
Bydlí sním v baráku ale i tak je těžké oddělit s jeho závislostí na panickovy ![]()
@Lily3 píše:
Bydlí sním v baráku ale i tak je těžké oddělit s jeho závislostí na panickovy
A pes může všude, že? No pořád lepší než v bytě, pořád je víc prostoru. Ale jak říkám, k nim domů bych nechodila nebo ne hned, chodila bych s nimi na procházky a chlap k vám domů, ale bez psa.