Jak srazit horečku u batolete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1240
8.3.19 10:39

Už to tu zaznělo - horečka tělu pomáhá! Já též dávám léky jen když vidím,že je jim zle,i kdyby měli jen 38 a byli i toho malátní a nezabraly by „klasické“ metody. Někdy nechávám bez léků i při 39, prostě to záleží,jak dítěti je.
Nejradši mám sprchu nebo koupel,pak zábaly tvarohové (je z toho ale dost bordelu).
Octové se nedoporučují často,páč odvápnuji,říká se…
Tak držím palce, ať jste brzy fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.3.19 11:46
@fia80 píše:
@P4ja

A to napsal jen jako prevenci nebo dítě už křeče někdy mělo?

Jestli jen jako prevenci, tak to mi příjde šílené dávat takový oblbovák. Dítě se teda zřejmě kvalitně vyspí, ale za jakou cenu.

Zatím jsem nepoužila. Máme dávat čtvrtku na 12 hod, pokud teplota vyleze nad 38.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31034
8.3.19 11:54

@P4ja A to proc? Fakt vam Dr. napsala diazepam, kdyz dite nemelo febrilky 8o ?

Jinak zakladatelko, do 38.5 nesrazim nijak. Synovi zacinam srazet od 38.7 (leta pozorovani, pokud nezacnu vcas, vyjede mu to nad 40). Dcery obcas nesrazim ani s 39, kdyz je nic neboli a nevypadaji na umreni. Prvni nemoc (horecka) u ditete je vzdycky narocna, ale horecka neni nemoc, jen znak boje tela s infekci. Samozrejme hodne vysokou a dlouhotrvajici horecku je dobre srazet, protoze telo vycerpava, ale osobne mam zkusenosti, ze pokud to se srazenim neprehani, jsou horecky vyssi, ale nemoc je drive pryc, kdyz srazim i zvysenou, tak se to tahne dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.19 12:00

Nemame febrilky v rodine..to ne..jen.vim,ze je to mozne…

Cipky mu vubec nezabiraly..dokonce.hodinu po nurofenu vyjela.vic na.39.3..,kdyu to spadlo,tak.na 38..ted rano byl bez teploty par hodin a blbnul a uz to ma.zas nad 38..

Holky,ja nevim,krome rymy vodove(uz ani neodkaslava jako vcera),nic nema..jen tohle…blbnul tady i pri 37.7..atd.Sly byste s tim k dr?Je debilni,ze je patek..

• Citovat
  • Upravit
21091
8.3.19 12:08

@Hobitka Nejsem pediatr. Tenhle je bývalý primář, tak říkal, že je lepší těm křečím předejít. Nicméně jsem to slyšela i u víc lidí, kteří chodí k jiným doktorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.3.19 12:23
@Anonymní píše:
Nemame febrilky v rodine..to ne..jen.vim,ze je to mozne…

Cipky mu vubec nezabiraly..dokonce.hodinu po nurofenu vyjela.vic na.39.3..,kdyu to spadlo,tak.na 38..ted rano byl bez teploty par hodin a blbnul a uz to ma.zas nad 38..

Holky,ja nevim,krome rymy vodove(uz ani neodkaslava jako vcera),nic nema..jen tohle…blbnul tady i pri 37.7..atd.Sly byste s tim k dr?Je debilni,ze je patek..

Nesla bych.K lekari (pokud nepotrebuju osetrovacku) chodim v pripade,ze teplota nad 39 nejde srazit dele nez 24hodin nebo zvysena teplota (nad 37,5) trva dele nez tyden.nebo samozrejme pokud se pridaji priznaky,ktere me vydesi (bolest bricha,zvraceni,silny kasel,zvetsene uzliny atd).

Teda ale ten diazepam je drsnej,to je takovej dryak,ze ja po nem dokonce v puberte mela okno (dala jsem si ctvrtku pote,co me pichla vcela),pokud dite febrilni krece nikdy nemelo,tak bych urcite nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
8.3.19 12:40
@Anonymní píše:
Nemame febrilky v rodine..to ne..jen.vim,ze je to mozne…

To můžou být ty zuby nebo i 6. nemoc - u té jsou vysoké horečky a dítě funguje celkem normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
8.3.19 12:53
@P4ja píše:
@Hobitka Nejsem pediatr. Tenhle je bývalý primář, tak říkal, že je lepší těm křečím předejít. Nicméně jsem to slyšela i u víc lidí, kteří chodí k jiným doktorům.

http://www.csnn.eu/…y-vice-60986?…

Tady v tomto článku je napsáno, proč ti to zřejmě primář říkal. Ale také je tam psáno, že to je vhodné pro děti, které mají 3-4 rizikové faktory, že febrilní křeče můžou propuknout a že od praxe podávat preventivně Diazepam se ustupuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
8.3.19 13:12
@fia80 píše:
http://www.csnn.eu/…y-vice-60986?…Tady v tomto článku je napsáno, proč ti to zřejmě primář říkal. Ale také je tam psáno, že to je vhodné pro děti, které mají 3-4 rizikové faktory, že febrilní křeče můžou propuknout a že od praxe podávat preventivně Diazepam se ustupuje.

Hele, já nestuduju net, tak nevím. Zatím jsem horečku neřešila, takže asi tak. Ale díky, mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.19 16:30

A jaky je rozdil mezi krecemi a zimnici?Ted se mi trasl..studene koncetiny,husi kuze..ev.zimnice..ale trasl se tak jako ja..

• Citovat
  • Upravit
53190
8.3.19 16:36
@Anonymní píše:
A jaky je rozdil mezi krecemi a zimnici?Ted se mi trasl..studene koncetiny,husi kuze..ev.zimnice..ale trasl se tak jako ja..

Věř,že ferbilní křeče poznáš.To dítě je mimo,trošku jako při epileptickém záchvatu.
Jestli má zimnici,znamená to,že teplota teď bude stoupat.Zachumlej ho,dej mu napít a sleduj teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.19 16:50

@unuděná dekuji..

Taky si myslim..je normalni..blbne dokonce…je pod perinou..teplota vyjela..taky si myslim;ze zimnice..ze ta hruza ne..

Dik

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.19 17:14

Ted uz horim..manzel ho prikryl..ale mi to prijde blbost.ne..mela by jit horkost ven..on ze by se mel zpotit..ja se bojim prehrati

• Citovat
  • Upravit
53190
8.3.19 17:16
@Anonymní píše:
@unuděná dekuji..

Taky si myslim..je normalni..blbne dokonce…je pod perinou..teplota vyjela..taky si myslim;ze zimnice..ze ta hruza ne..

Dik

Neboj, já měla ze začátku z horeček taky hrůzu, ale pokud nemáš v rodině dispozice k těm křečím, nebo neuděláš nějakou blbost jako nacpat dítě se čtyřicítkama pod ledovou sprchu, tak to riziko tak velké není :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.3.19 17:20
@Anonymní píše:
Ted uz horim..manzel ho prikryl..ale mi to prijde blbost.ne..mela by jit horkost ven..on ze by se mel zpotit..ja se bojim prehrati

Já dávám na pocit dětí, pokud usnou, nebo jim nevadí se přikrýt, tak je taky nechávám vypotit (tělo se potem ochlazuje), ale většinou se mi stejně odkopou a chtějí studené obkládky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí