Batole stále obrací lžičku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dcera taky ve dvou letech se u jezení lžičkou zašpinila. Člověk se nesmí nechat odradit. Docela se nám osvědčilo začínat termixem, který ze lžičky jen tak nespadne a navíc dceři chutná. Asi není od věci nechat dítě trochu vyhladovět a pak mu nabídnout něco, co mu chutná a zároveň to musí jíst lžičkou. Pokud nechceš dceru hned po jídle převlékat, existují „pláštěnky“ na jezení nebo naopak můžeš dceru vysvléct do kalhotek či plenky. Moje dcera taky ve dvou letech nechtěla už sedět v jídelní stoličce, byla z té výšky schopná skočit na zem
Tak jsem jí nechala jíst u malého stolečku a samozřejmě jsem ji pořád napomínala, když chtěla od jídla utéct. Třeba jsem jí říkala, že když bude od jídla utíkat, tak jí paní učitelka nebude chtít ve školce
Podle mě ve 2 letech má ještě čas, není nějak šíleně zaostalá… Jinak proč už ji chceš dávat do školky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita já dávám malé ty šťávičky do flašky od Jupíka, ale někdy „pije“ z babiččina hrnku čaj,
jak nechce jíst, to je blbé, to jsem měla já, tak mamka mně krmila tak, že mi strčila lžičku do pusy, když jsem probíhala kolem a občas i běhala se lžící za mnou - též jsem neměla hlad,
ve 3 letech jsem vážila 11,5 kg
zvrtlo se to až v 15, hyperaktivita zmizela a začala jsem jíst, ale jen něco
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Calendulka píše:
Dcera taky ve dvou letech se u jezení lžičkou zašpinila. Člověk se nesmí nechat odradit. Docela se nám osvědčilo začínat termixem, který ze lžičky jen tak nespadne a navíc dceři chutná. Asi není od věci nechat dítě trochu vyhladovět a pak mu nabídnout něco, co mu chutná a zároveň to musí jíst lžičkou. Pokud nechceš dceru hned po jídle převlékat, existují „pláštěnky“ na jezení nebo naopak můžeš dceru vysvléct do kalhotek či plenky. Moje dcera taky ve dvou letech nechtěla už sedět v jídelní stoličce, byla z té výšky schopná skočit na zemTak jsem jí nechala jíst u malého stolečku a samozřejmě jsem ji pořád napomínala, když chtěla od jídla utéct. Třeba jsem jí říkala, že když bude od jídla utíkat, tak jí paní učitelka nebude chtít ve školce
Podle mě ve 2 letech má ještě čas, není nějak šíleně zaostalá… Jinak proč už ji chceš dávat do školky?
a proc ne? Jsou ji 2 roky a 2 mesice a do skolky chce chodit, je desne spolecenska a ma rada deti. KDyz jsme se byly na skolku spolu podivat, ani se neohlidla po mne, rovnou carou bezela k detem a sla prozkoumat hracky. Povidala jsem si tam s pani ucitelkou, dcera se ani nezajimala, kde jsem. Ucitelka rikala, ze po socialni strance se ji dcerka jevi pripravena. Holt musime zapracovat na plenach a tom jidle. Plenky jsem dnes sundala a trenujeme, zatim bez nehody. Tak uvidime. Pro zacatek ji tam chci davat jenom na par hodin tydenne, at se vyzije, upevni imunitu a tak.
Jinak dcerka je moc sikovna, ukecana je az to pekne neni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita Já školku doporučuju, pokud jeví zájem. On jí určitě přejde, až zjistí, že to je nutnost a ne jen povyražení, ale postupná adaptace je za mě to nejlepší, co může být ![]()
A ještě tip k tomu pití - brčka. Dělají různá s obrázky, nebo ta kroucená, průhledná atd. Nebo hrneček s obrázky vevnitř, abys třeba řekla, že má vypít tolik, aby se ukázala celá kočička ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dvouletá se sice sama nají, ale jenom když má fakt velkej hlad anebo ji to hodně chutná. Lžičku někdy taky obrací, když se nesoustředí. U jídla ji musím pouštět TV, jinak by u toho neseděla. Když jsme u babičky, tak tam vůbec nevydrží sedět a jíst, tak holt jí „za pochodu“. Já z toho vědu nedělám, však je ještě malinká a nějak mi žíly netrhá, že jí ještě „dokrmuju“. Jo a taky často zahodí příbor a ji rukama, nebo si s tím jídlem hraje - nedávno si všechno maso přendala do hrnečku s pitím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita Taky mám ukecanou dceru
I ve školce nám řekli, že krásně mluví… Nicméně právě kvůli jídlu a oblékání jsem ji do klasické školky nedala dřív. Nicméně u nás ve městě funguje miniskolička na 3 hodiny dopoledne, kde jí jednak balím svačinku já, takže vyberu, co má ráda a sní to. Navíc v této miniskoličce ani nepožadují takovou soběstačnost jako v normální školce… Taky chodíme do herničky, kde se může vyblbnout na trampolíně, v balóncích,… a taky je tam 2× týdně program - obvykle tvoření. Osobně bych se asi nestresovala tím, že dcera není ve všem dokonalá a ukázková a netlačila bych na ni, ať něco urychleně zvládne, jen abych ji mohla dát do školky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 Taky nic neobaluju
, stejne to lita na dva metry, to bych musela obalit cely obyvak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám syna docela podobného, akčňák, u ničeho (kor u jídla) dlouho nevydrží. Ve dvou letech se sám nenajedl ani omylem, musela jsem ho krmit (a ty tak to bylo jen pár lžiček). Pomohlo vydržet a pak taky vidlička, s tou se obsloužil líp než se lžičkou. U nás to teda zachraňovaly svačinky do ruky, ale loňské léto přežil prakticky jen na salátové okurce, na podzim přešel na mrkev
Teď už jí trochu líp, sní aspoň něco. Od ledna je na dvě dopoledne ve školce, doufala jsem, že se tam rozjí - nejí tam nic, ani svačinu do ruky, pro jistotu ani nepije, aby nemusel na záchod. Nenadělám nic. Jinak s pitím se mi osvědčilo nabízet různé lahvičky, skleničky, brčko dost pomáhá… Ale rozpil se taky až tak po 2,5 letech, do té doby nic moc. Přeji pevné nervy!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita moje první dcera se dlouho sama nenajedla, pořád chtěla krmit, jídlo jí všude padalo..no, nedávno se potvrilo, že je levák, takže jí to pravou prostě nešlo. A já jí to pořád rvala do pravé
Jenže kdo to mohl tušit.. ![]()
Druhá dcerka je zase pravý opak, už od 12měsíce absolutně nechce krmit, takže baští sama, ze začátku horor, jídlo bylo všude, i když jsme se snažila dělat kremovější,aby to hned nesteklo, teď je jí 17měsíců a papá pěkně, ale teda polévku jí jíst samostnou nenechám, to vždycky nadáva, odstrkuje mě,ale nakonec si dá říct, nechám jí lžičku v ruce a druhou mám já a krmíme spolu. Je to o trpělivosti.
Tvoje dcerka už je poměrně velká, sama by se už měla najíst
Každopádně bych jí dával už vidličku, s tou se nají lépe než se lžící.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@warita moje první dcera se dlouho sama nenajedla, pořád chtěla krmit, jídlo jí všude padalo..no, nedávno se potvrilo, že je levák, takže jí to pravou prostě nešlo. A já jí to pořád rvala do pravéJenže kdo to mohl tušit..
Druhá dcerka je zase pravý opak, už od 12měsíce absolutně nechce krmit, takže baští sama, ze začátku horor, jídlo bylo všude, i když jsme se snažila dělat kremovější,aby to hned nesteklo, teď je jí 17měsíců a papá pěkně, ale teda polévku jí jíst samostnou nenechám, to vždycky nadáva, odstrkuje mě,ale nakonec si dá říct, nechám jí lžičku v ruce a druhou mám já a krmíme spolu. Je to o trpělivosti.
Tvoje dcerka už je poměrně velká, sama by se už měla najístKaždopádně bych jí dával už vidličku, s tou se nají lépe než se lžící.
Dcerka by mohla byt levak. Lzicky bere na preskacku do jedny nebo do druhy. Ja ji to ale do prave nenutim, vetsinou ji necham vybrat.
Vidlickou ji to o moc lepe nejde. Chape sice princip, ze to musi nabodnout, ale nejak se ji to nedari. Honi to jidlo vidlickou po taliri, pak si pomaha prstem, ze si to sousto prstem z jedne strany pridrzi a z druhe strany pichne vidlickou … stejne to nabodne jenom napul, takze ji to cestou do pusy spadne. Na tohle boli se koukat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete zkusit jí to napíchnout a vidličku nechat na talíři. Nám tenhle mezikrok docela pomohl a během chvilky se naučil napichovat efektivněji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita No ještě u nás funguje dceři začít ujídat z talíře, když sama nechce moc jíst. Jak jí najednou začne chutnat, když se do jejího jídla pustíme my ![]()
No možná by nebylo od věci zajít třeba za nějakým bylinkářem nebo homeopatem, aby dal dceři něco na podporu chuti k jídlu. Proti nechutenství prý pomáhá bazalka a skořice, ale třeba taky ještě něco jiného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit