Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@3HE píše:
to může mít strach z neznáma
to nevím, např. do školky se moc těšil…bratránci a sestřenice do školy chodí, hrají si na školu, ale on tvrdí, že do školy nechce
@Adinka_2012 píše:
to nevím, např. do školky se moc těšil…bratránci a sestřenice do školy chodí, hrají si na školu, ale on tvrdí, že do školy nechce
Aby to nebylo paní učitelkami
![]()
Některé holčičky dokážou být pěkně přísné paní učitelky
.
@AninaEli píše:
Aby to nebylo paní učitelkami![]()
Některé holčičky dokážou být pěkně přísné paní učitelky
.
@Adinka_2012 píše:
kdybyste si doma hrála na zdravotní sestřičku a pak měla jít setřičku skutečně dělat, taky byste měla nejistý pocit.
Hrát si na školu a jít do školy je úúúplně něco jiného.
@3HE píše:
kdybyste si doma hrála na zdravotní sestřičku a pak měla jít setřičku skutečně dělat, taky byste měla nejistý pocit.Hrát si na školu a jít do školy je úúúplně něco jiného.
to já samozřejmě vím, že je to něco jiného
…chtěla jsem tím jenom říct, že ví, co to škola znamená, co se tam dělá, hra na školu ho baví, vždycky ji od starších vyžaduje…říkáme mu, že tam chodí šikovné děti, které by se ve školce už nudily a že on je taky šikovný a bla bla bla
Příspěvek upraven 09.02.17 v 08:37
Náš prvňák se do školy šíleně těšil, fakt hrozně moc. Po pár dnech už školu nesnášel a občas vypustí že ji nenávidí
Nejvíc ho to prý baví v družině. přitom je moc šikovnej, chytrej, hezky píše… Tak nevím co to á znamenat ![]()
@Bebinka29 píše:
Náš prvňák se do školy šíleně těšil, fakt hrozně moc. Po pár dnech už školu nesnášel a občas vypustí že ji nenávidíNejvíc ho to prý baví v družině. přitom je moc šikovnej, chytrej, hezky píše… Tak nevím co to á znamenat
U nás vadilo dceři, že musí sedět v lavici
Prvňačky jsou spokojené, zatím je to baví, paní učitelka je podle nich Bůh, takže jsem moc ráda, že nemají problém ![]()
Holka v šesté třídě - odjakživa bojujeme s češtinou, s angličtinou, ačkoliv plynně mluví, bojujeme se psaním. Od příštího roku přibude němčina - asi umřu. Takže ji některé věci baví (HV, TV, VV), pak jsou věci, které ji jdou přirozeně (M, F) no a pak na několik věcí nadává (D, Z, ČJ) nadává
Ale jako koncept - má tam kamarády, tak tam jde, občas nadšená, občas prostě jen jde - je to OK
.
Než jsme ji přeřadila na jinou školu, tak jako malá v první třídě říkala, že školu nenávidí, druhá to samé, v nové škole získala aspoň nějaký ten neutrální vztah, občas se i těšila. Takže to byl pro nás neskutečný posun, ale jí chudáka zdecimovala v první a druhé paní učitelka jejím přístupem - dcera není moc „tabulková a běžná“, nějak si nesedly.
Syn chodí do tercie na gymnázium, toho to baví, proto tam šel ![]()
@Gituš No já doufám že se to uklidní. Přeřadit ho není moc kam
Máme tu jednu školu. On je taky takový svůj občas. Ze začátku nosil i poznámky. Tak doufám že to vezme na vědomí a bude to brát tak jak to je ![]()
Ono jde o to, čím to je způsobené, pokud tím, že dítě je třeba pesimista bude „věčně nespokojený“, nebo je to ovlivněno přístupem paní učitelky či prostředím školy. U druhé a třetí varianty je vhodná změna školy, u nás pomohla. V prvním případě - prostě přežít ![]()
@Gituš JJ je pravda že on je věčně s něčím nespokojenej. Takže změna školy by zřejmě nepomohla. Je celej můj otec ![]()
Tak co maminky-jak se vaše děcka pomalu „chystají“ do školy?
Možná prvňáčci se nemohou dočkat, nebo se mýlím?
A co třeba ti starší? Vlastně mají ještě necelých 14 dní „k dobru“.. ![]()
Nijak se nechystají, přijde mi zbytečné se chystat v srpnu, děti jsou na táboře a na dovolené. 3.9. najedou domů, odmáčí se, odchlupí se, odvšiví se a 4.9. ráno mohou nastoupit. Dřív mi jakákoliv příprava na školu přijde zbytečná.
@Saatine píše:
Před sestrou slovo škola raději nevypouštím z úst, v ten okamžik ji totiž přestane bavit cokoliv co dělá a pozorujte pak ten znechucený xichtík
ja se po prazdninach do skoly vzdycky tesila.