Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nijak se nechystají, přijde mi zbytečné se chystat v srpnu, děti jsou na táboře a na dovolené. 3.9. najedou domů, odmáčí se, odchlupí se, odvšiví se a 4.9. ráno mohou nastoupit. Dřív mi jakákoliv příprava na školu přijde zbytečná.
@Saatine píše:
Před sestrou slovo škola raději nevypouštím z úst, v ten okamžik ji totiž přestane bavit cokoliv co dělá a pozorujte pak ten znechucený xichtík
ja se po prazdninach do skoly vzdycky tesila.
Nebavi a netesi se.Jak vidi v tv reklamu na skolni pomucky, cela se orosi ![]()
Dcera se těší na spolužačky, ale školu moc ne. Jako přípravu začala zas každý den číst. A já jsem dokoupila to co za loňský rok zničila anebo ztratila.
Ale já osobně se na školu vůbec netěším. Dcera jde do třetí a začíná jí natvrdo angličtina
Už teď byli boje s učením ![]()
Netěší se vůbec. Ani já ne.
Mladší jde do třetí a když si vzpomenu na ty horory se starším s vyjmenovanými slovy, rosím se ještě dneska.
A za dva týdny mě to čeká zase, a to má mladší ještě podporu kvůli zrakové vadě a učení je pro něj strašná nuda a zodpovědnost žádnou. Starší se aspoň snažil pochopit a trénovali jsme každý den.
@Eemii píše:
Nebavi a netesi se.Jak vidi v tv reklamu na skolni pomucky, cela se orosi
Mne tedy fascinuje když již začátkem srpna, někdy i koncem července cpou do letáků akce na školní pomůcky..
![]()
Dcerka jde do druhe tridy. Skolu ma rada, bavi ji a zatim jsme vsichni spokojeni, tuk tuk.
Já miluju, když už v půlce července začnou chudáky školáky děsit z letáku slovy „hola hola, škola volá“, zvlášť třeba jako puberťák na druhým stupni bych to fakt ocenila
Nás čeká od září první třída. Dcera se až tak úplně netěší, protože jde do jiný třídy než její nej kamarádky ze školky. A už teď se jí po školce stýská. Na druhou stranu velmi nadšeně vybírala aktovku, penál a všechno okolo a teď o víkendu psací stůl a židli. A taky nás poslední dobou často „stírá“ slovy, že letos už si bude moct napsat Ježíškovi sama, když jí vysvětluju, že Ježíšek opravdu nemůže přinést všechno, co vidí v katalozích (což je mimochodem další věc, co mě silně točí - už teď v srpnu nám přišlo předplacený Sluníčko s katalogem lega. A následovat bude určitě Bambule, Sparkys a nevim co všechno až do prosince
Ona si strašně ráda rozbaluje ten časopis sama, tak to nemůžu nijak nenápadně ztopit
), prej napíše a uvidí se, jestli je všemocnej, nebo ne - už teď jí připravuju na to, že bohužel neni, ale nevěří mi
Sama jsem zvědavám, jak holka školu zvládne, je taková neposedná, nějak si jí neumim představit v tom školním režimu ![]()
Kluka baví… už se nemohl dočkat prvního dne. Tak doufám, že mu to nadšení vydrží aspoň do Vánoc
![]()
Já si třeba na 1.třídu či prostě poprvé do školy nepamatuji, přeci jen je to…
,asi 44
let… ![]()
Jeste jsou na prazdninach. Na prodlouzeny vikend jsem za nimi jela. Nakoupili jsme co treba do skolky a skoly. Deda je chce vzit o vikendu jeste na Barumku, ale v nedeli jsem rekla, ze neda se uz mi je vecer dovez, i kdyz se mu nechce. Krome tydne byli furt nekde na prazdninach. Takze ten posledni tyden bych chtela, aby uz byli doma.
Jinak priprava zadna, holka si cetla sama behem prazdnin knizku nebo na mobilu si nasla clanek. Myslim, ze se vyradili dost.
Jedinou pripravu co planuji cilenou, od pondeli zacnou dostavat vitaminy colostrum zase.
@Netopirek
Na ANJ my se prave tesime nejvic. Nema rada od prvni chvile prvouku, tak te jedine se boji nebo se sklebi zase prvouka bude. Ted mela 1, ale diky tomu, ze se uc. smilovala.
@Bjustřík píše:
Mne tedy fascinuje když již začátkem srpna, někdy i koncem července cpou do letáků akce na školní pomůcky..![]()
třeba aby si každý mohl včas nakoupit, ne? Celý červenec jsme byli na dovolené, potom u babičky na chalupě, pak byly holky na táboře, tak jsem doháněla práci, mezitím týden doma, takže jsem v klidu nakoupila dle seznamu vše, co bylo potřeba a teď ještě jedeme na dovolenou, takže nebude kdy… vrátíme se 3. září večer, to bude tak akorát na zkulturnění a vyspání a pak začne škola a tak budu s holkama cestou ze školy raději chodit na zmrzlinu, než lítat po obchodech a nakupovat pomůcky, bačkory a cvičky… ![]()
@Bjustřík píše:
Mne tedy fascinuje když již začátkem srpna, někdy i koncem července cpou do letáků akce na školní pomůcky..![]()
Mi to vyhovuje, prubezne jsem nakoupila co treba. Ze pristi rok budeme mit druhou skolacku. Ona je tez milovnik Ledoveho kralovstvi, jak starsi segra, nejsou preletave, takze si muzu dovolit i tak predem. Dokonce chtela o vikendu diky letaku neco kreslit Jeziskovi, takze mam pro mi batoh, penal, svacinovy box, velke a male desky, prostirani, kelimek do vytvarky, zasteru a takove ty blbosti, ktere vim, ze u nas chteji ve skole a vzala jsem je v akci a dostane to na Vanoce, ze ona vi, ze pristi rok uz urcite musi do skoly (je narozena v zari) a byl by smutek, kdyby tam alespon neco nenasla.
Pokud tam najde co ma rada, tak bude spokojena.