Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
lenholka píše:M-a-j-a píše:tkz rama asi ne co?? ja na perle jela cely tehu ale potom tam asi neco zmenili a ta se normalne neda jist
LEni CARO je dobré i bez mléka. Ze sladkého můžeš esíčka a hořké polomáčené sušenky. Máslo perlu TIP a nebo žutou perlu. Neměla bys ani hovězí maso. Je to šíleně omezující, ale dá se to přežít. Já jsem vajíčko zkusila asi po měsíci a půl a v pohodě. Na mlíko má rekci až po 4 dnech, takže vždycky zvažuju co jsem snědla, ale většinou vím co jím a vím co čekat.
V ramě je syrovátka, takže tu ne. Jo a místo mléka si sem tam kupuju ovesné mléko (half drink)v DM a 70% čokoládu (alnatura). Z toho mléka si dělám rýžovou kaši
Buď ji posypu čokoládou a nebo skořicí a cukrem a je to mňamka ![]()
ty brdo ja ted premejslim co budu vlastne jist…a hlavne teda co si dam k obedu
jsem myslela puvodne tu kasi hmmmm ![]()
lenholko: Mne se to nezda jako alergie na kravskou bilkovinu. Ale alergie mozna jo. Nejlip by bylo po 14dni jist akorat ryzi a nealergizujici ovoce, ale to je drastarna. Spis bych vysoupla ryby a cokoliv, co obsahuje orechy. Malou to svedi myslis?
Majo: Ja treba hovezi jim. Jo a ten drink je hafer(oves). Tech cokolad se da vic jist. Nejlepsi je 86% Sladka vasen.:-)
lenholka píše:
ty brdo ja ted premejslim co budu vlastne jist…a hlavne teda co si dam k obedujsem myslela puvodne tu kasi hmmmm
Leni já měla zezačátku stejné pocity, ale je to o zvyku. Nejhorší je, že si všude musím číst složení
Ale mám štěstí, malé nevadí vajíčka.
Jo a fly ti určitě taky poradí další jídla co můžeš.
Flyingfrog píše:
lenholko: Mne se to nezda jako alergie na kravskou bilkovinu. Ale alergie mozna jo. Nejlip by bylo po 14dni jist akorat ryzi a nealergizujici ovoce, ale to je drastarna. Spis bych vysoupla ryby a cokoliv, co obsahuje orechy. Malou to svedi myslis?Majo: Ja treba hovezi jim. Jo a ten drink je hafer(oves). Tech cokolad se da vic jist. Nejlepsi je 86% Sladka vasen.:-)
jo fly ono je lepší podle mě začít vším a potom postupně přidávat.
ja prave docela koukam ze by to byla alergie na mliko ptz na nej jedu od prichodu z porodnice ![]()
s alergii jako takovou souhlasim, jenze na co kurna…mozna ta cokolada co jsem zblajzla ze jo
to bylo bud ve ctvrtek nebo v patek a v sobotu to mela mala desny…
mno jo tak pojedu na bilym mase, brambory, ryze, co testoviny??chmmm…
teda jste mi zamotaly hlavu ![]()
Leni malá zezačátku byla taky v pohodě a ve třech měsících se to projevilo.
Jo a těstoviny si kup raději bezvaječné. No a čokoládu radši vyřaď, ta bývá taky dost alergenní.
leni: Já bych pro začátek vyhodila ryby, ty ořechy. Zkus si sehnat knížku od MUDr. Martina Fuchse „Alergie číhá v jídle a pití.“ Zjistíš teda, že alergizující je kde co, ale píše tam i o projevech.
Stele se ABKM projevila právě taky ke konci dvou měsíců a jen krvavou stolicí. Vysadila jsem na týden všechno mléčné, vejce, ořechy, ryby. Ořechy neriskuju ani teď, tuňáka jsem zjistila, že můžu. Mléčného nesmím nic a vejce taky ne. Problém je, že alergizující je fakt kde co, co my jíme.
mabis: A vy to teda taky nemáte jednoduché.
36dní zdravá. Žalostně málo. ![]()
Jinak alergičtí rodiče a prarodiče, to je téměř jistota alergie u dítěte. Můj chlap není na nic, já mám lehký atopický exém a sluneční alergii (pro moji kůži je slunce solidní jed) a moje mamka je astmatička, takže moji holčinu taky nečeká nic dobrého.
Máš dobré, že budou aspoň testy.
M-a-j-a píše:Mahja píše:Mahjo děkujiM-a-j-a píše:jůůů, bubáci jsou fajní.
JO a ještě mi v týdnu přišli bubáci od zuzky
Máme stejnou deku.
Deka musí být super
Nemyslela jsem bubákovskou dečku, ale tu FP, na které mimuš leží. ![]()
Mahja píše:M-a-j-a píše:Nemyslela jsem bubákovskou dečku, ale tu FP, na které mimuš leží.Mahja píše:Mahjo děkujiM-a-j-a píše:jůůů, bubáci jsou fajní.
JO a ještě mi v týdnu přišli bubáci od zuzky
Máme stejnou deku.
Deka musí být super
Aha tak o jsem špatně pochopila
![]()
Tak jsem dneska nasadila ovečky a jsou super
Fotky dodám později ![]()
M-a-j-a píše:
Tak jsem dneska nasadila ovečky a jsou super![]()
Fotky dodám později
Mahja píše:M-a-j-a píše:
Tak jsem dneska nasadila ovečky a jsou super![]()
Fotky dodám později
![]()
![]()
už jsme zvědaví
Mahjo tak, že jste to vy, tak je sem dám hned
MAlá chvilku počká než vyrazíme do ulic ![]()
Holky, to je hrozné s těmi alergiemi. Já sežeru všechno, v množství nejlépe větším než malém, maximálně je mi pak blbě z přežrání a nemůžu hodinu dýchat. Bych si toho měla pořádně vážit, koukám.
Vůbec vám to nezávidím ![]()