Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
asha píše:
My chodime ven az odpoledne, jdem pro decka a rovnou zustanem na hristi. Dopo to nejak nezvladam, furt peru, to je sileny… kazdy den 4-7 pracek, jesteze to ted tak schne. Ale kdo to bude zehlit, to nevim, uz mam metrovou hromadu na prkne
Asho jaktoze tak moc pracek? Ja dam denne jednu,nekdy dve - ale teda 4 uz je hooodne.....
petka.konecna píše:M-a-j-a píše:Ty kupuješ zase nějaké plíny?Flyingfrog píše:
Majo: Vlňáčky bude mít Amálka úžasné.Z fleru, že? Já taky uvažuju.
Fly jj z fleru. Už se těším až příjdou.
Ivuš a jak to vypadá s mýma plínama?
Jen jednu ![]()
Mirii píše:asha píše:Asho jaktoze tak moc pracek? Ja dam denne jednu,nekdy dve - ale teda 4 uz je hooodne.....
My chodime ven az odpoledne, jdem pro decka a rovnou zustanem na hristi. Dopo to nejak nezvladam, furt peru, to je sileny… kazdy den 4-7 pracek, jesteze to ted tak schne. Ale kdo to bude zehlit, to nevim, uz mam metrovou hromadu na prkne
No jednak jsme byli tyden pryc, i kdyz jsem tam dvakrat vyprala, tak to zdaleka nestaci. A jednak ted peru zimni veci, bundy, kombosky a tak…pak cekaji vlneny veci…a ubrusy jeste z Vanoc
A k tomu denni naloz, coz jsou prumerne dve pracky. Teda fakt bych neverila, ale u nas je v tomhle sakra rozdil mezi 2 a 3 detma
Je to i tema plinama, no…ale hlavne mam asi cunata nebo nevim ![]()
Ahoj holky ![]()
Nevymáchala jsem lanolin z vlňáčků..jen jsem to vymačkala a nechala uschnout..je to hodně blbý?
![]()
macinka85 píše:
Ahoj holky
Nevymáchala jsem lanolin z vlňáčků..jen jsem to vymačkala a nechala uschnout..je to hodně blbý?![]()
Po lanolínování se už nic nemáchá, ty přece chceš, aby tam ten lanolin zůstal…
petka.konecna píše:caccorka píše:Tyhle plavky mám pro malou nachystané, matroš je fajn, líbí se mi, ale zatím nám nesedí kolem bříška a nožiček
holky nemáte někdo zkušenost s neoprénovými plavečkami? např. http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, takže jsou ve skříni.
A jakou máte velikost plavek a kolik malá váží (alespoň pro malou představu).
Nekde se pise machat, nekde nemachat. Ja jsem ze zacatku machala, pak uz jen trochu oplachla vodou…vysledek pokazdy stejny, myslim, ze ten lanolin studenou vodou jen tak neoplachnes, maximalne ty prebytky. ![]()
asha píše:
Nekde se pise machat, nekde nemachat. Ja jsem ze zacatku machala, pak uz jen trochu oplachla vodou…vysledek pokazdy stejny, myslim, ze ten lanolin studenou vodou jen tak neoplachnes, maximalne ty prebytky.
Taky mě právě zmátlo, že na některém hotovém lanolinu je napsáno vymáchat.
Já máchám, jen když to přeženu v domácí kůře s lanolinem. A rozdíl ve funkčnosti nevidím.
macinka85 píše:
Ahoj holky
Nevymáchala jsem lanolin z vlňáčků..jen jsem to vymačkala a nechala uschnout..je to hodně blbý?![]()
Nikdy jsem nic nemáchala
![]()
Jé,to jsem ráda
Právě mě zmátlo,že tu někdo z vás psal,že je vymáchala
. No,je to na omak lepkavé,ale to se otře,že…
CuddleBamboo a CuddleOriginal jsou úplně jiné materiály. CuddleBamboo je celá z bambusového froté. CuddleOriginal jsou vně z látky s potiskem a vevnitř velur. A original opravdu není moc savá, ale rozhodně mi netvrdne. Navíc jsou menší, takže Original jsem vyřadila kolem 11 kg syna a CuddleVelour dokonce kolem 9.
Ta Cuddle Bamboo je větší, v pohodě ji oblíknem (12kg)
Jinak poměr cena/výkon opravdu nic moc. Ale všechny mám z nějaké akce, takže jsem spokojená. Hlavně ty orginal a velur se skoro neopírají, vypadají pořád jak nový.
caccorka píše:petka.konecna píše:A jakou máte velikost plavek a kolik malá váží (alespoň pro malou představu).caccorka píše:Tyhle plavky mám pro malou nachystané, matroš je fajn, líbí se mi, ale zatím nám nesedí kolem bříška a nožiček
holky nemáte někdo zkušenost s neoprénovými plavečkami? např. http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, takže jsou ve skříni.
Máme velikost L od 9kg, zkoušela jsem to na malé když měla 8kg a měla to dost velké, až se vzbudí tak to zajdu vyzkoušet jak to vypadá teď, ale myslím že to bude mít pořád volné, protože má 8,5kg.
Help me ![]()
Holky, když teď měla malá plenku více než 3 hodiny (neplánovaně, usnula na nějak dlouho) a měla už vlhké bodýčko, znamená to že bych měla vlňáky nalanolinovat?
Ty kupuješ zase nějaké plíny?