Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
a jak jste tu probíraly ty vlňáky, to si jako necháváte od někoho šít? třeba k nim do léta dojdu
jinak už dávám teda pomalu dohromady výbavičku ale zatím jen vybírám, nejsou momentálně koruny takže teď vyberu a tak za 14 dní snad už objednám první potřeby
a prosím pěkně, ty ořechy na praní, to je jako co??
![]()
asha píše:
A kdy jste holky podavaly, ze uz to mate doma? My jako obvykle na posledni chvili, tak si jeste pockame.
A hadejte, co ted delame… scitame seOpet na posledni chvili. A furt nam nevychazi plocha bytu…
my to teprve hodili do těch formulářů a teprve zítra to budu házet do pc
![]()
Katy přeji brzké uzdravení, já se děsím až bude Kubík nemocný ![]()
no a nedá mi to ale musím se optat na to neočkování, lidem to přijde nezodpovědné a mě taky to přiznám, navíc po tom co zrušili tuberu a já teprve po vyplnění a odevzdání těch chytrejch papírů zjistila že jsme měli tuberu v rodině
takže si teď očkování zaplatím, proč ne, my na to přece máme
ani nevím kolik to bude tak doufám že ty peníze na to někde najdem, jestli to nebude jen v řádu stovek teda ![]()
já to beru tak že spousta nemocí vymizela, nebo se drží na uzdě právě díky očko, a když se přestane tak se zase můžou objevit
ale taky chápu že některá očko jsou opravdu zbytečná, případně je to jen masáž farmaceutických firem. tak se prostě jen tak ptám ![]()
M-a-j-a píše:caccorka píše:Caccoorko a ty sis daně podávala sama? Já jsem totiž taky byla na nemocenské a mám z toho prd. DOstanu 255Kč a to jsem byla na nemocenské od února do srpna.
no jo, ale mě přišla mega částka hečjsem pracovala, nemocenská pak MD a výsledek jsou úžasné daně
né dělal mi je zaměstnavatel, leden až konec března práce a pak nemocenská do 17.8. a 8.9.porod
DANĚ: on je totiž ten fígl v tom, že máš velké rozdíly že odvádíš a neodvádíš daně, takže jakmile máš v průběhu roku dlouhodobou nemocenskou, tak se to vždycky vyplatí mmch. moje daně 17309,–kč a vyrovnání za dovču a přesčasy asi 4700,–kč
caccorka píše:M-a-j-a píše:né dělal mi je zaměstnavatel, leden až konec března práce a pak nemocenská do 17.8. a 8.9.porodcaccorka píše:Caccoorko a ty sis daně podávala sama? Já jsem totiž taky byla na nemocenské a mám z toho prd. DOstanu 255Kč a to jsem byla na nemocenské od února do srpna.
no jo, ale mě přišla mega částka hečjsem pracovala, nemocenská pak MD a výsledek jsou úžasné daně
Aha tak potom nechápu, proč když si je dělám sama, tak tam ta nemocenská nejde započítat, jestli se tam teda nějak počítá ![]()
caccorka píše:
DANĚ: on je totiž ten fígl v tom, že máš velké rozdíly že odvádíš a neodvádíš daně, takže jakmile máš v průběhu roku dlouhodobou nemocenskou, tak se to vždycky vyplatí mmch. moje daně 17309,–kč a vyrovnání za dovču a přesčasy asi 4700,–kč
No jo, ale v tom formuláři to není kam vyplnit
takže jsem na to zase prodělala?
Nedá se doposlat nějaký dodatek?
Májo tak já si snad myslím že mamka ví co dělá, ne? Já jsem jí taky donesla výplatní pásky aby mi to spočítala jen tak pro kontrolu zaměstnavatele a ona mi řekla že dostanu těch cca 6000.
holky mě se na daně neptejte, jak se dělaj, daně u nás dělá jinak matematický manža
ale k daním se dává papír na sociálku a zdrav.poj. od zaměstnavatele.
Peti mi to taky příjde divné. Ale je pravda, že práci holky vždycky říkaly, že se těší na daě, že budou vysoké, protože byly dlouho na nemocenské. Tak já nevím, kde je chyba ![]()
caccorka píše:
holky mě se na daně neptejte, jak se dělaj, daně u nás dělá jinak matematický manžaale k daním se dává papír na sociálku a zdrav.poj. od zaměstnavatele.
No to je ten papír, na kterém je i příjem ne?
M-a-j-a píše:caccorka píše:No to je ten papír, na kterém je i příjem ne?
holky mě se na daně neptejte, jak se dělaj, daně u nás dělá jinak matematický manžaale k daním se dává papír na sociálku a zdrav.poj. od zaměstnavatele.
ano
jo já mám ještě částečný invalidní důchod, takže mě to taky vychází o malilinko líp, ale už ne o tolik
caccorka píše:M-a-j-a píše:anocaccorka píše:No to je ten papír, na kterém je i příjem ne?
No tak ten papír o zdanitelných příjmech jsem tam samozřejmě přidávala. No tak asi jsem celý rok zlobila a za nemocenskou si nic nezasloužím
To mají asi jenom vyvolení
![]()