Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Maja: taky je dobré, když to podáváš na těch úřadech, mít kopie těch dokumentů a oni ti to orazítkují a ty máš doklad o tom, že jsi to podala a jak jsi to podala (vyplnila). Pak je taky dobré na finančáku nejít na podatelnu, ale jít do kanclu a poprosit, aby ti to překontrolovali. Oni to hodí do systému a částečně ti to překontrolují a řeknou, zda to máš dobře. Jinak nemocenská se tam asi nikde neuvádí, ale nějak to vyplynout přece musí, ale nevím jak
jsem na daně máčo.
jinak mi teď volali, že mi dneska dovezou 2 pytle EUKANUBA granulí, co jsme objednali.
![]()
caccorka píše:
holky mě se na daně neptejte, jak se dělaj, daně u nás dělá jinak matematický manžaale k daním se dává papír na sociálku a zdrav.poj. od zaměstnavatele. [/citace čauky! tak my dostanem asi 14000 Kč- manža a já jsem ráda, že žádný daně z podnikání platit nemusím.
Phoebe píše:asha píše:my to teprve hodili do těch formulářů a teprve zítra to budu házet do pc
A kdy jste holky podavaly, ze uz to mate doma? My jako obvykle na posledni chvili, tak si jeste pockame.
A hadejte, co ted delame… scitame seOpet na posledni chvili. A furt nam nevychazi plocha bytu…
![]()
To to jako vyplnujete DVAKRAT???
No to by mne trefilo… Jsem si rikala, jesteze nemame vic deti ![]()
A orechy jsou…mydlove orechy treba tady
Phoebe píše:
no a nedá mi to ale musím se optat na to neočkování, lidem to přijde nezodpovědné a mě taky to přiznám, navíc po tom co zrušili tuberu a já teprve po vyplnění a odevzdání těch chytrejch papírů zjistila že jsme měli tuberu v rodinětakže si teď očkování zaplatím, proč ne, my na to přece máme
ani nevím kolik to bude tak doufám že ty peníze na to někde najdem, jestli to nebude jen v řádu stovek teda
já to beru tak že spousta nemocí vymizela, nebo se drží na uzdě právě díky očko, a když se přestane tak se zase můžou objevitale taky chápu že některá očko jsou opravdu zbytečná, případně je to jen masáž farmaceutických firem. tak se prostě jen tak ptám
No jestli se o tom chces neco dovedet, jsi na zacatku dlouhy a strastiplny cesty
Najdi si diskuzi Maminky, co uz neockujete… je to teda hodne dlouha a mistama zbytecna diskuze, ale najdes tam i ty duvody. Nebo mrkni na Baby-cafe do ockovacich diskuzi, prispevky Llevelyn treba…
Jinak aspon: TBC se zrusilo hlavne proto, ze vakcina byla vesmes neucinna, jsou tu nove kmeny TBC, nova vakcina se vyviji, stara mela vic nezadoucich ucinku, nez prinosu. Rizikovy skupiny se ale ockujou porad. Pro ne plati lepsi neco, nez nic ![]()
A v tech diskuzich bys mela najit i to, jestli se nemoce opravdu drzi na uzde jen diky ockovani… ![]()
Holky mám další dotazy. Jak na pokaděnou flísovou separačku? Na to přece nemůžu použít žlučák, nebo jo?
A kde skladujete lanolin? Musí být v lednici nebo ne? A použitelnost…mám na kelímku psáno 3 měsíce,pak už se to opravdu nedá použít na tu impregnaci? Koupila jsem si toho aktivně 100 g a když na to koukám,tak řekla bych, že to je zásoba tak na rok… ![]()
evi.an píše:čau na flísovou separačku můžeš použít žlučák, aspon já to tak dělala. Hlavní je, že to nepereš v mýdle- myslím v pračce. Lanolin skladuju normálně v koupelně v přebalovací skřínce, kupuju 50 g a mám to tak na půl roku a nic s tím není. Myslím, že by to i ten rok mohlo v pohodě vydržet.
Holky mám další dotazy. Jak na pokaděnou flísovou separačku? Na to přece nemůžu použít žlučák, nebo jo?
A kde skladujete lanolin? Musí být v lednici nebo ne? A použitelnost…mám na kelímku psáno 3 měsíce,pak už se to opravdu nedá použít na tu impregnaci? Koupila jsem si toho aktivně 100 g a když na to koukám,tak řekla bych, že to je zásoba tak na rok…
jejejej mne prave dorazil balicek anaviek, su krasnucke.
chystam sa do mesta a mam otazocku, ake mate skusenosti s plienkami Bambinex „vše v jednom“? majo na to teraz zlavu tak rozmyslam ci jednu nevziat.
Caccorko to už je jedno. Aspoň, že něco dostal manžel a příští rok už si dá do daní i mě a bude to hned lepší
Dnesa přišly na účet, tak se nám zse srovnal po včerejším průvanu ![]()
ahoj!
jé, maji, tak koukám, že se opičíš
jakou budeš mít barvu? já mám ten lipstick a je naprosto luxusní! ![]()
Zuzi jsem opica
Ale byl fakt z těch co tam měli nejhezčí a hlavně mi vyhovuje ta spojená rukojeť.
zuzi a koupili jsme k němu i nánožník (takový univerzální, ale sedí hezky)
maji, jaký ten nánožník? já si chci taky nějaký přes net objednat, tak hoď název a nejlíp i foto ![]()
Jé já jsem ho koupila v prodejně sam baby, ale mají i internet stránky a stál 350Kč.
No budu ho muset vyfotit ![]()
Tak jsme byli dneska zase po dlouhé době plavat… Byl tam s námi i manžel a fotil, takže jen co hodím fotky na net, dám sem odkaz
A bavila jsem se s jednou maminkou o plínkách, že prý chtěla taky používat látkový… ale že manžel je proti
a že ona na to nemá peníze. No já jsem teda neskonale šťastná za mého muže, protože peníze máme dohromady a proti látce nic nemá (spíš naopak