Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já si myslím, že ještě dvě děti jsou taky celkem „v pohodě“ Dovedu si představit časem i třetí
ALE nejhorší co existuje je teď z vlastní zkušenosti podle mě kombinace - malé miminko, předškolák a ŠTĚNĚ
Hlavně zavřený všichni v bytě..např. snažím se balit věci na stěhování do krabic…příjde náš milovaný psík a označkuje to, chci položit miminko do lehátka- lehátko označkovaný, dám předškolákovi beránka s jahodami k snídani, zachvilku se kouknu na linku- zbytek beránka je pryč
, snažím se uspat přetažené miminko, najednou řev- psík skáče na předškolačku atd atd…Jsou mnohem horší dny…Už aby jsme byli přestěhovaný a pes zabydlený na velký zahradě ![]()
PetraKad píše:
Já si myslím, že ještě dvě děti jsou taky celkem „v pohodě“ Dovedu si představit časem i třetíALE nejhorší co existuje je teď z vlastní zkušenosti podle mě kombinace - malé miminko, předškolák a ŠTĚNĚ
![]()
![]()
Hlavně zavřený všichni v bytě..např. snažím se balit věci na stěhování do krabic…příjde náš milovaný psík a označkuje to, chci položit miminko do lehátka- lehátko označkovaný, dám předškolákovi beránka s jahodami k snídani, zachvilku se kouknu na linku- zbytek beránka je pryč
, snažím se uspat přetažené miminko, najednou řev- psík skáče na předškolačku atd atd…Jsou mnohem horší dny…Už aby jsme byli přestěhovaný a pes zabydlený na velký zahradě
PetraKad píše:
snažím se balit věci na stěhování do krabic…příjde náš milovaný psík a označkuje to, chci položit miminko do lehátka- lehátko označkovaný,
Psy mám rozcáplý dost, ale za tohle by dostal jednu dobře mířenou vzduchem chlazenou, proletěl by se luftem a přešlo by ho to velmi hbitě ![]()
Jsou věci, co nesnáším!
Brunifid píše:
Fly: A co na tom nestíháš? Mně naopak přijde, že s jedním dítětem je to úplná pohoda, mazec očekávám až se dvěma
Já si teda pohodu představuju jinak. Než neustále zabavovat dítě, co se zabavit nedá (když pořád jen leží) a které řve, když mě nevidí. Ono je toho víc věcí, co bych mohla napsat, ale nemá to moc cenu.
![]()
Veselé Velikonoce všem! ![]()
Tak já jsem taky nervák a vztekloun, no, dvě děti dávám.
Někdy teda
, ale většinou se vydýchám a děti zatím žijí. Snažím se dodržovat radu mé maminky, která nás měla pět v rozmezí osm let (já jsem nejstarší
), a to bylo „po obědě VŠICHNI zmizte aspoň na hodinu“. Teď mi nespí ani jeden, ale jsou v posteli. OBA.
![]()
No, a jinak mívám i čtyři děti, když zrovna hlídám sestrám (to je pak teprve hukot..). ![]()
Flyingfrog píše:Brunifid píše:Já si teda pohodu představuju jinak. Než neustále zabavovat dítě, co se zabavit nedá (když pořád jen leží) a které řve, když mě nevidí. Ono je toho víc věcí, co bych mohla napsat, ale nemá to moc cenu.
Fly: A co na tom nestíháš? Mně naopak přijde, že s jedním dítětem je to úplná pohoda, mazec očekávám až se dvěma![]()
No, to druhé dítě už baví starší sourozenec.
Když si můžu vybrat, tak beru radši dvě, než jedno. Než schytávat sama „slovní průjem“ naší starší, beru cokoliv.
![]()
Brunifid píše:PetraKad píše:Psy mám rozcáplý dost, ale za tohle by dostal jednu dobře mířenou vzduchem chlazenou, proletěl by se luftem a přešlo by ho to velmi hbitě
snažím se balit věci na stěhování do krabic…příjde náš milovaný psík a označkuje to, chci položit miminko do lehátka- lehátko označkovaný,
Jsou věci, co nesnáším!
on dostává…ale prd platný, značkuje vše a často…jsem z něho na prášky ![]()
- bodlinka - píše:
„po obědě VŠICHNI zmizte aspoň na hodinu“.
KOho celý den neuvidím, ten dostane medaili! ![]()
Jo, film „S tebou mě baví svět“ mám taky moc ráda ![]()
Petra: Co to máš za psa?! Já jsem ráda, že jsem měla psy dospělé a pak dítě, vychovávat k tomu štěně by nebylo ono. Takhle jsem je jen doučila co neuměli (chodit navolno vedle kočárku) a bylo ![]()
Brunifid: máme labradora kříženého se zlatým retrívrem, je mu přesně rok.
Flyingfrog píše:Brunifid píše:Já si teda pohodu představuju jinak. Než neustále zabavovat dítě, co se zabavit nedá (když pořád jen leží) a které řve, když mě nevidí. Ono je toho víc věcí, co bych mohla napsat, ale nemá to moc cenu.
Fly: A co na tom nestíháš? Mně naopak přijde, že s jedním dítětem je to úplná pohoda, mazec očekávám až se dvěma![]()
Flyingfrog , zčásti ti rozumím, já taky měla určité období v životě dětí méně ráda (já konkrétně asi tak od 9 do 18 měsíců) , ale ono to „nepříjemné“ pomine a pak jsou super a nakonec se mi stýskalo i po tomhle období. Tedˇ se třetím mám pohodu největší a užívám si každý den . U prvního jsem to takhle neměla.
Ráďa69 píše:Flyingfrog píše:Flyingfrog , zčásti ti rozumím, já taky měla určité období v životě dětí méně ráda (já konkrétně asi tak od 9 do 18 měsíců) , ale ono to „nepříjemné“ pomine a pak jsou super a nakonec se mi stýskalo i po tomhle období. Tedˇ se třetím mám pohodu největší a užívám si každý den . U prvního jsem to takhle neměla.Brunifid píše:Já si teda pohodu představuju jinak. Než neustále zabavovat dítě, co se zabavit nedá (když pořád jen leží) a které řve, když mě nevidí. Ono je toho víc věcí, co bych mohla napsat, ale nemá to moc cenu.
Tak pod tohle se muzu podepsat,co se tyka ‚uzivani si deti‘.Mne se povedlo az tedmna sto procent,si uzivat ctvrtou dcerku a je to asi dano hlavne tim,ze jsme na ni s manzelem doma OBA DVA
![]()
Holky, vy mě prostě v tomhle nepochopíte. Neříkám, že svou dceru nemám ráda, ale poslední dny mám sama co dělat se sebou, natož s ní. Navíc si prostě nikdy nedokážu představit, plazit se znova s pupkem do čtvrtého patra bez výtahu (plus schodů doma) a do toho o fous starší dítě. A to je jen jedna z věcí. Možná mám já nějaké období špatné, že vidím všechno černě.
Plus stařičké Felicii končí letos technická a já si dokážu představit bus i vlak s jedním, ale s dvěma už ne.
bodlinko: No mně kdyby zmizela dcera i manžel z očí klidně na půlden, ani si po nich nevzdechu, hodina je pro mě silně málo. ![]()
Ráďo: Já se obávám, že tohle období je ještě OK, každý říká, ať si užívám, že neleze a jen leží. Ona neřve vysloveně pokaždé, ale třeba pár lidí mi řekne, tak ji dej někomu hlídat a udělej si pohodu. Jenže jednak není po ruce žádný hlídač (a těch slibů od pár známých co bylo) a druhak ona po nějaké době beze mě řve. Když si ji vzala kamarádka jeden den jen na hodinu do kočáru, tak 30 minut prospala (to je její zvyk) a zbytek jí řvala, protože „kde je sakra moje maminka, dej mi moji maminku.“
Docela jsem kamarádku litovala, ale je fakt, že jsem ji varovala. ![]()
Flyingfrog píše:
Holky, vy mě prostě v tomhle nepochopíte. Neříkám, že svou dceru nemám ráda, ale poslední dny mám sama co dělat se sebou, natož s ní. Navíc si prostě nikdy nedokážu představit, plazit se znova s pupkem do čtvrtého patra bez výtahu (plus schodů doma) a do toho o fous starší dítě. A to je jen jedna z věcí. Možná mám já nějaké období špatné, že vidím všechno černě.Plus stařičké Felicii končí letos technická a já si dokážu představit bus i vlak s jedním, ale s dvěma už ne.
bodlinko: No mně kdyby zmizela dcera i manžel z očí klidně na půlden, ani si po nich nevzdechu, hodina je pro mě silně málo.
Ráďo: Já se obávám, že tohle období je ještě OK, každý říká, ať si užívám, že neleze a jen leží. Ona neřve vysloveně pokaždé, ale třeba pár lidí mi řekne, tak ji dej někomu hlídat a udělej si pohodu. Jenže jednak není po ruce žádný hlídač (a těch slibů od pár známých co bylo) a druhak ona po nějaké době beze mě řve. Když si ji vzala kamarádka jeden den jen na hodinu do kočáru, tak 30 minut prospala (to je její zvyk) a zbytek jí řvala, protože „kde je sakra moje maminka, dej mi moji maminku.“Docela jsem kamarádku litovala, ale je fakt, že jsem ji varovala.
Ale tady nejde o chapat x nechapat.Tady je asi vic okolnosti,kvuli kterych ted vse citis tak,jak citis-a ze sama ted vis,ze bys ted vic deti nechtela ![]()
To je preci Tva volba a mas na ni svate pravo ![]()
PS Ja po prvni dceri taky uz dalsi dite nechtela/trvalo mi to tri roky/ ![]()
Flyingfrog , my tě nechceme nějak přemlouvat , jen jsme ti napsaly své vlastní pocity, že jsme to taky neviděly pořád růžově .
To bude spíš asi špatné období . Já se klidně přiznám, že jsem vůbec neměla ráda těhtenství , vždycky jsem ho přetrpěla - byla to pro mě nutná nezbytnost při cestě k dítěti. Klidně si může někdo říct , že jsem divná ,ale já to prostě tak cítila . Zato mě nikdy nevadil porod , na ten jsm se těšila. Holt jsme každá jiná…