Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
xlin píše:
Jeste mam jeden dotaz k anavam - AIO jsou stejne strihove jako jednovelikostni?
Délkou sedu, obvodem pasu atd. ano, ale chovají se trochu jinak, kvůli materiálu. Mají tendenci líp sedět větším dětem, než kalhotkovka a naopak na mini miminu jsou méně objemné, protože ty „kalhotky“ jsou tenčí a poddajnější. Taky se dají víc dovycpat.
Jinak jsme se právě vrátili ze sběru švestek, máme dvě přepravky, chci dělat povidla, to bude teda něco, všechno to vypeckovat
Ovšem až mi to manžel přinese z auta, momentálně ho zklátila střevní viróza a odmítá opustit onu místnost
(ne, že bych mu to přála, ale on trpí tak hrozně okatě, chlap, no)
ivuska.h píše:xlin píše:Délkou sedu, obvodem pasu atd. ano, ale chovají se trochu jinak, kvůli materiálu. Mají tendenci líp sedět větším dětem, než kalhotkovka a naopak na mini miminu jsou méně objemné, protože ty „kalhotky“ jsou tenčí a poddajnější. Taky se dají víc dovycpat.
Jeste mam jeden dotaz k anavam - AIO jsou stejne strihove jako jednovelikostni?
Aha, tak to je fajn informace
a omluva za zmatky s onbjednaveckou, uz se moc tesim na flisacky. Jeste mam dotaz k te vicevrstve plince - muzu ji uz skladat narovno, kdyz ma maly 6,5kg a 66cm? A davat do flisaku nebo do pulek jako cc? O kolik pojme vic nez cc curani?
ivuško: Páni, domácí povidla. To jsem nejedla ani nepamatuju. ![]()
Kamarádka má na chatě švestky, ale ještě nejsou zralé, tak až dozrají, tak si prý máme zajet, tak udělám maximálně koláč a zbytkem se přejím. ![]()
Panu manželovi brzské zbavení se virózy.
Takovou jsem potřebovala v těhotenství a ne a ne přijít. ![]()
Brunifid píše:
Mám fleesáky na sucháč a novosklad mi to krásně podrží i bez snapky.
Fakt??? Paradaaa!!! Tak to zkusim! Ja se bala, ze se to rozjede ![]()
xlin píše:ivuska.h píše:Aha, tak to je fajn informacexlin píše:Délkou sedu, obvodem pasu atd. ano, ale chovají se trochu jinak, kvůli materiálu. Mají tendenci líp sedět větším dětem, než kalhotkovka a naopak na mini miminu jsou méně objemné, protože ty „kalhotky“ jsou tenčí a poddajnější. Taky se dají víc dovycpat.
Jeste mam jeden dotaz k anavam - AIO jsou stejne strihove jako jednovelikostni?a omluva za zmatky s onbjednaveckou, uz se moc tesim na flisacky. Jeste mam dotaz k te vicevrstve plince - muzu ji uz skladat narovno, kdyz ma maly 6,5kg a 66cm? A davat do flisaku nebo do pulek jako cc? O kolik pojme vic nez cc curani?
K mailu se snad dneska v noci taky dostanu… Ty víkendy jsou u nás hektické, pracovat skoro nestíhám…
Vícevrstvé – po několika vypráních teprve nabudou pořádné savosti, nasají mnohem víc, než čč. Cpu s nimi kapsovky, dávám narovno do flísáků nebo PULek případně na kalhotkový sklad se snapkou, pak to líp těsní kadění.
xlin píše:
Povidla mnaaam!a domaci musi byt naprosto luxusni!
Loni jsem dělala hrušková a to teda bylo super, tak snad budou i ze švestek dobrá… Dělám je bez cukru, pak tím děckám i sladím kaše atd.
Flyingfrog píše:
Panu manželovi brzské zbavení se virózy.Takovou jsem potřebovala v těhotenství a ne a ne přijít.
Už šel i vrhnout… Jestli to chytne i děcka, to bude teprv zábava ![]()
ivuska.h píše:xlin píše:Loni jsem dělala hrušková a to teda bylo super, tak snad budou i ze švestek dobrá… Dělám je bez cukru, pak tím děckám i sladím kaše atd.
Povidla mnaaam!a domaci musi byt naprosto luxusni!
Já včera dostala jednu švestkovou sklenku povidel a jednu hruškovou, plus k tomu kompotované jabka
a vše na můj příkaz bez cukru, takže super i pro malou
a to je vše co jsme dostali, zbytek bude slivovice, jabkovice ![]()
ivuska.h píše:Flyingfrog píše:Už šel i vrhnout… Jestli to chytne i děcka, to bude teprv zábava
Panu manželovi brzské zbavení se virózy.Takovou jsem potřebovala v těhotenství a ne a ne přijít.
Chudák trpitel
- tak hlavně aby to právě nechytla děcka. Přeji klidný večer a brzké uzdravení.
xlin píše:Brunifid píše:Fakt??? Paradaaa!!! Tak to zkusim! Ja se bala, ze se to rozjede
Mám fleesáky na sucháč a novosklad mi to krásně podrží i bez snapky.
Zdravím po dlouhé době. ![]()
U nás babička nedává snapku ani na HD pastelky, jen navolno do flísáků a dobrý. A to mám už chodce (minimálně lezce). ![]()
ivuska.h píše:xlin píše:ivuska.h píše:Aha, tak to je fajn informacexlin píše:Délkou sedu, obvodem pasu atd. ano, ale chovají se trochu jinak, kvůli materiálu. Mají tendenci líp sedět větším dětem, než kalhotkovka a naopak na mini miminu jsou méně objemné, protože ty „kalhotky“ jsou tenčí a poddajnější. Taky se dají víc dovycpat.
Jeste mam jeden dotaz k anavam - AIO jsou stejne strihove jako jednovelikostni?a omluva za zmatky s onbjednaveckou, uz se moc tesim na flisacky. Jeste mam dotaz k te vicevrstve plince - muzu ji uz skladat narovno, kdyz ma maly 6,5kg a 66cm? A davat do flisaku nebo do pulek jako cc? O kolik pojme vic nez cc curani?
K mailu se snad dneska v noci taky dostanu… Ty víkendy jsou u nás hektické, pracovat skoro nestíhám…
Vícevrstvé – po několika vypráních teprve nabudou pořádné savosti, nasají mnohem víc, než čč. Cpu s nimi kapsovky, dávám narovno do flísáků nebo PULek případně na kalhotkový sklad se snapkou, pak to líp těsní kadění.
Přesně - potřebují několikrát (spíš vícekrát
) vyprat, a pak jsou skvělé. Mám „jen“ biobavlněné a pojmou teď už bez problémů i velkou dávku (bezplínkáč mi čurá málo často, zato když už to nechytím nebo nenahlásí, tak jsou to dávky
). Než se pořádně sepraly, občas to „proteklo“ bokem (skládám na kalhotkový sklad).
Ivus - ten kalhotkovy sklad mas na eshopu, ze? Neco jsem tam takoveho videla..
xlin píše:
Ivus - ten kalhotkovy sklad mas na eshopu, ze? Neco jsem tam takoveho videla..
Nejsem Ivuška, ale myslím, že to bylo u popisu vícevrstevných plenek.
Jinak stejně jdou „skládat“ třeba i bavlněné prefoldy od BabyIdea (ale jen tak do 7 kilo - u nás).