Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
no počkej, ale tenhle flís je savý, to má myslím jiné vlastnosti, než flís na separačkách a tak.
Broki - nebo ho dat dovnitr mezi dva frote? to me jen tak napadlo
Zuzi - ja si delala srandu
nikoho se strojem nemam, takze asi budu muset nakoupit…:-( nebo koupit sici stroj ![]()
Broki- jednoznačně savější je flís. Já vkládačky nedělám z ničeho jinýho. Dělám tři vrstvy tlustého flísu.
Holky, a kolik z toho metru x 1,5m udelam ted vkladacek, kdyz budu davat jednu vrstvu flisu a dve bambusu? Neni to moc hrube?
Co kdybych jen natříhala flís na stejně velké části a pak jen dávala do plíny-dvě tři…jen mě to napadlo:-) Třepí se ty okraje? Jako že bych to nemusela vůbec obšívat…:-) asi blbost co:-)? ![]()
právě, že netřepí. ovšem asi by se ti to kroutilo ![]()
xlin, jukni do sekce šití plínek, tam se zrovna holky baví o nákupu flísu. třeba tam bude i některá z tvého okolí a spíchne ti to
Zuzi - uz jsem se ted ptala mamky a ma znamou, ktera to kdyztak usije ![]()
No akorat pruser - malemu vadi mokro, a to asi dost
rval mi od rana, a to jsem co pul hodiny prebalovala jak magor a ted jsem se nastvala, supla mu pampersku a je klid a spi
tak ja nevim, co s tim, davam i separacky… ty jsou ale i tak vlhke ![]()
BROKI- to by chtělo obšít a rozměr 30×30 cm- z toho by jsi měla jako třívrstvou vkládačku.
xlin- to chce flísovou separačku- ta nám fungovala, ale malýmu mokro příliš nevadilo. A nebo když mu vadí mokro, zkus bezplenkovku.
mehlo - to me taky napadlo uz, ted bych to uz mozna zvladla… ale nic o tom nevim… a curani nepoznam, poznam jen kakani, ktere ovsem probiha vesmes u kojeni ![]()
Ja mam z te flisove separacky trochu strach, aby se mi neosypal… ![]()
Myslím, že se osypává jen ten můj lump s flísem… jinak jsem vždy slyšela samou spokojenost… No asi to nějak promyslím…Stejně jsem chtěla ještě koupit nějakou plínu tak koupím sijem detem a objednám i látku…no ale musím počkat na mateřskou. Jelikož můj chlap si myslí že jsem blázen když látkuju…:-)a přitom já jsem na sebe tak hrdá
![]()
holky, savost je lepsi u biofrote, frote nebo tencelu nebo flanelu? uvazuju, ze ted narychlo koupim nejake popolini vkladacky…
Nej je bambus,konopí,pak froté a ostatní materiály myslím…tencel jsem neměla tak nevím…A flanel…Mám flanelky IV a moc nemám ráda…Pokud nedám pořádnou vkládačku nevydrží ani jedno čurnutí. Možná dobré na doma s klasikou čč-velmi rychleschnoucí a tenká varianta:-) nevím jestli je savější bambus nebo konopí,ale prý konopí se rychle pročůrá když je u větších dětí větší proud:-)))