Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
231
9.11.11 13:44

Nejspíš bych začala s PUL,koukala jsem třeba na bambino mio,ale nevím jestli na nich není dobrá jen ta cena.V e-shopu mi doporučili thirsties a vrchní část z pop in.Nechtěla bych naletět,proto potřebuji radu zkušených :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 13:48
Alishia píše:
Nejspíš bych začala s PUL,koukala jsem třeba na bambino mio,ale nevím jestli na nich není dobrá jen ta cena.V e-shopu mi doporučili thirsties a vrchní část z pop in.Nechtěla bych naletět,proto potřebuji radu zkušených :palec:

V obchodě radili dobře, Bambino mio bych vážně nebrala, jsou dosti tuhé a mají blbé sucháče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11516
9.11.11 13:50

Holky, já jsem hrozně pohodlná, ale chtěla bych látkovat. Tak nevím, co si mám koupit. Pro mě by bylo ideální vzít plenu a natáhnout jí mimču jako jednorázovku a žádný skládání nějakých čtverců a tak. :nevim: Chápu to dobře, že mezi AIO a SIO je ten rozdíl, že AIO mají vnitřek na pevno a u SIO se dá vyndavat a tudíž je to rychlejší na schnutí? A co jsou kapsové plenky? To je to samé nebo ne? :think: Myslíte, že mám teda pořídit AIO, SIO a kapsové plenky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 13:58
Ivaninka píše:
Holky, já jsem hrozně pohodlná, ale chtěla bych látkovat. Tak nevím, co si mám koupit. Pro mě by bylo ideální vzít plenu a natáhnout jí mimču jako jednorázovku a žádný skládání nějakých čtverců a tak. :nevim: Chápu to dobře, že mezi AIO a SIO je ten rozdíl, že AIO mají vnitřek na pevno a u SIO se dá vyndavat a tudíž je to rychlejší na schnutí? A co jsou kapsové plenky? To je to samé nebo ne? :think: Myslíte, že mám teda pořídit AIO, SIO a kapsové plenky? :nevim:

No já fakt nevím, ale celou plenkovou výbavu bych jen s AIO, SIO a kapsovek nechtěla. Kapsovky mají kapsu a do nich se dává sací vrstva, kterou pak normálně před praním vytáhneš a suší se pak prostě zvlášť, né jako AIO.
Pokud nechceš skládat čtverce atd., tak si pořiď jen kalhotkové plenky a na to svrchní kalhotky. Ono už to zase tolik práce navíc není, kalhotkovou plenku nasadí a na to už dáš jen svrchní kalhotky.
Osobně si myslím, že AIO, SIO či kapsovky při každodenním používání rychleji odcházejí, přeci jen je musíš pokaždé vyprat celé a ono ten Pul tím trpí a rychleji odchází. Svrchní pul kalhotky sice taky pereš, ale né po jednom použití, teda pokud je nepokadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11516
9.11.11 14:02

Aha a pokud bych tedy přidala ještě ty kalhotkové pleny a svrchnáčky, tak kolik bych toho tak musela koupit? Pokud bych teda měla nějaké AIO, SIO, kapsovky a ty kalhotkové pleny a svrchnáčky? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
9.11.11 14:08

Takže jste pro thirsties???Aby nemělo miminko prdýlku jak hroudu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 14:11
Ivaninka píše:
Aha a pokud bych tedy přidala ještě ty kalhotkové pleny a svrchnáčky, tak kolik bych toho tak musela koupit? Pokud bych teda měla nějaké AIO, SIO, kapsovky a ty kalhotkové pleny a svrchnáčky? :think:

Hele tak kdyby jsi chtěla AIO, SIO a kapsovky třeba na cestování, pobyt venku atd. tak to si musíš plus mínus spočítat sama kolik by jsi jich potřebovala. Záleží jak často a jak dlouho plánuješ být mimo domov a zda chceš teda látkovat i venku, nebo jen doma.
Obvykle se pere ob den, tak že by ti mělo stačit cca 8 - 10 plenek na den, to máš za dva dny cca 20 plenek, plus nějaká rezerva po dobu než plíny uschnou, nevím zda máš sušičku a nebo zda budeš sušit normálně. Pokud normálně tak počítej že kalhotková plína schne dýl, je to přeci jen více vrstev materiálu, než jen obyč. čtvercová plína. Tak že suma sumáru bych to viděla tak na 25 kousku plenek.
Svrchní kalhotky bych pro začátek vzala určitě troje, můžeš buď fleccové, PUL kalhotky a nebo taky vlněné. Vlněné jsou trošku složitější na údržbu, perou se ale jen zřídka cca co 4-6týdnů, teda samozřejmě pokud je dítě nepokadí, to je pak musíš vyprat hned. :mrgreen: Vlněné svrchní kalhotky jsou nejprodyšnější, po praní se musí ale dávat do lanolinové kůry, v té se nechají cca přes noc a pak se nechají uschnout, prostě jsou krapet složitější na údržbu, ale jsou prostě nejlepší. :mrgreen:
PUL kalhotky a fleccové se perou normálně s plenkama a suší se obvyklým způsobem, jen teda PUL by se neměl moc dávat do sušičky, u flecce je to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 14:14

Tady je takový menší manuál kolik čeho cca nakoupit.
http://www.latkovepleny.cz/…atkove-pleny
a další
 http://www.latkovky.info/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
9.11.11 14:19

Jakou bych měla mít zásobu čtvercovek,když bych chtěla začít s nimi+vkládačky?Někde psaly 70ks,není to zbytečně moc.Mám jich cca 30,tak kolik dokoupit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 14:23
Alishia píše:
Jakou bych měla mít zásobu čtvercovek,když bych chtěla začít s nimi+vkládačky?Někde psaly 70ks,není to zbytečně moc.Mám jich cca 30,tak kolik dokoupit? :nevim:

No já bych si pro začátek vystačila s těmi 30ti kusy a pak až bych si to vyzkoušela a zjistila že opravdu budu látkovat, tak bych přikoupila další. Přikoupit můžeš vždy. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
9.11.11 14:27

Katy2,děkuji za radu,už bych dokupovala dalších 40ks,uf :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 14:31
Alishia píše:
Katy2,děkuji za radu,už bych dokupovala dalších 40ks,uf :palec:

Jako ono je to dle mě fakt zatím zbytečné a počkala bych až si to látkování vyzkoušíš a pak můžeš prostě přikoupit. :nevim:
Taky záleží jak moc dítě bude blinkací, třeba budeš potřebovat hodně čtvercovek na blinkání.
JInak já mám moc dobrou zkušenost s Ikea čč, teda oni je tam mají psány jako osušky Barnsling, jsou to tady tyhle http://www.ikea.com/…ts/90131515/ , jsou fakt dost dobré, jsou pořádné, mají obšité všechny 4 strany a opravdu drží tvar a je to stále čtverec, což se o dnešních čtvercovkách co prodávají v obchodech moct říct nedá. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
9.11.11 14:56

Ahoj holky :mavam:
prosím o radu - koupila jsem na staršího syna natahovací vlňáky, ale nějak nevím co s nima :-? Dnes je měl poprvé a samo, že hned pokadil :roll: Takže jsem zjistila, že:

• neumím dávat dovnitř plínu, aby mu to hezky sedělo (dává se nejdřív do vlňáků a pak natahuje? nebo nandat vlňáky po kolena a pak vložit plínu mezi nožky a dotáhnout nahoru? - oboje mi přijde hrozně složité a než se mi podaří na ječícím a utíkajícím dítěti kalhoty natáhnout, tak plína už je pokroucená :-? ) Jak to děláte vy?
  • druhá otázka, když mi to takhle pokadí, stačí skvrnu umýt ve vodě žlučákem a vysušit, nebo se to musí pokaždé nalanolínovat? 8-o
  • a příp. třetí otázka, jak nejlépe sundat kalhotky, když se pokadí, aby se to všude nerozmázlo :-?

díky moc za rady zkušených maminek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
9.11.11 14:58
alchemilka píše:
Ahoj holky :mavam:
prosím o radu - koupila jsem na staršího syna natahovací vlňáky, ale nějak nevím co s nima :-? Dnes je měl poprvé a samo, že hned pokadil :roll: Takže jsem zjistila, že:
  • neumím dávat dovnitř plínu, aby mu to hezky sedělo (dává se nejdřív do vlňáků a pak natahuje? nebo nandat vlňáky po kolena a pak vložit plínu mezi nožky a dotáhnout nahoru? - oboje mi přijde hrozně složité a než se mi podaří na ječícím a utíkajícím dítěti kalhoty natáhnout, tak plína už je pokroucená :-? ) Jak to děláte vy?
  • druhá otázka, když mi to takhle pokadí, stačí skvrnu umýt ve vodě žlučákem a vysušit, nebo se to musí pokaždé nalanolínovat? 8-o
  • a příp. třetí otázka, jak nejlépe sundat kalhotky, když se pokadí, aby se to všude nerozmázlo :-?
díky moc za rady zkušených maminek :kytka:

No ono do natahovacích vlňáčků jsou lepší buď kalhotkové plenky a nebo např. sklad na draka s čč, který zajistíš snapy sponkou.
Vlnáčky když byly pokaděné, tak jsem jen skvrnu vyprala a nechala usušit, nelanolinovala jsem pokaždé. :wink:

Edit: A jaké natahovací vlňáčky jsi koupila??? Ono u staršího dítka jsem dávala taky jen čč na rovno, ale obvykle jsem měla vypozorováno kadění, tak že když mi nekadila ten den, tak jsem jí jen čč na rovno do vlňáčků raději nedávala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
9.11.11 15:04

Katy, koupila jsem vlňáky ze sijemdetem. vypadají střihem stejně jako disany, akorát jiná vlna.
Já právě na staršího už žádné kalhotovky neoblíknu, je veliký, všechno mu je malé :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure