Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Já mám kalhotkovek víc. Musím to pak spočítat, ale určitě kolem 10 a AIO taky tak nějak. Používám je hlavně na ven a cestování.
Kolik čeho potřebuješ těžko říct, já mám teď toto:
1 ŠD kalhotovka
3 plenky od Kisy z fler.cz
1 EllasHouse kalhotovka
2 Popolini One Suze
16 kalhotovek anavy
2 BabyIdea Bamboo Extra
To točím pořád a teď v zimě nestačí
, prostě to špatně schne, takže mi i chybí.
Do toho mám:
4 zavazovačky - dávám na noc vycpané prefoldem nebo čtvercem - dávám teď když už nemám co dát hlavně na noc
AIO - 3 PopIn a jedna Anavy Easy - dávám velmi výjímečně, opět když už není co dát.
K tomu 40ks obyč čtverců a 9 bambusových barevných Kikko čtverců.
Svrchňáky - 2× flísáky Anavy, 1× anavy vlňáky, 3× domapletené vlňáky krátké, 1× doma pletené vlňáky dlouhé, 1× PUL dávám vyjímečně.
Já mám ještě asi 30 těch klasických bílých plen po manželovi. Tak pokud bych měla málo, můžu ještě používat je. ![]()
Zatím jsem rozhodlá pro ty Anavy. Koupím asi dvoje ty novorozenecký na vyzkoušení. A ještě nevim, kolik těch dalších. Asi bych to viděla tak na 4 AIO, 4 SIO, tak kolem těch 10 plenkových kalhotek a 3 svrchnáčky. To by tedy mohlo zatím stačit, že jo? ![]()
Ivaninka píše:
Já mám ještě asi 30 těch klasických bílých plen po manželovi. Tak pokud bych měla málo, můžu ještě používat je.
Zatím jsem rozhodlá pro ty Anavy. Koupím asi dvoje ty novorozenecký na vyzkoušení. A ještě nevim, kolik těch dalších. Asi bych to viděla tak na 4 AIO, 4 SIO, tak kolem těch 10 plenkových kalhotek a 3 svrchnáčky. To by tedy mohlo zatím stačit, že jo? :th(ink:
Na novorozence. no nevim, ja jedu ted 18 plenek (vseho druhu), peru kazdy den a nekdy to nestaci.. a to nelatkuju v noci. Ted to staci, ale to uz chodi castecne na nocnik.
Holky můžu k Vám pro radu? Vím, že hodně z vás nosí, proto mám dotaz. Nosím tak nějak občas v Manduce a řeším, jak v zimě. Malý teď začíná chodit, občas venku kousek ťape, občas se nese/veze. Jak s nošením v zimě? Nosící bunda mi připadá nepraktická - svlíkat se, abych malého sundala a pak znovu, abych ho nahodila…Dívala jsem se na ty ochranné kapsy, máte některá zkušenost? A nosíte některá takhle batole, které občas chodí, občas se nese/veze?
Evi mě přijde, že s kapsou by sis nepomohla, ba naopak, to sundávání a nandávání je ještě složitější, něž s bundou… leda bys teda nosila na bundě, tak to pak jo…
Ale jestli chce ťapat, tak bych ho normálně teple oblíkla, přivázala na bundu a dle potřeby jen sundala, nebo nahodila. Ona ta kapsa (aspoň co mám já) je docela teplá, tak by mu pak mohla být zima ![]()
Presne jak pise Pomeranca, mam kapsu, mam i bundu. A loni jsem proste malyho navlikla do kombosky a snehuli a hodila na zada.
Holky moc děkuju
. Akorát na zimní bundu se asi daleko líp dává prcek v šátku, ne? Zvlášť na záda, na břiše už to moc nedávám (to už fakt jen krátké trasy). Nebo máte zkušenosti i s Manducou?
Ahoj všem látkujicím maminkám, jdu pro radu. Možná to už někde bylo, ale prohledávat přes 2tis. stránek se mi fakt nechce ![]()
Jedná se o suché zipy. Koupila jsem si z druhé ruky Bum genius kapsovku - dle prodávající téměř jako nové, ale jaksi nejsou, suché zipy už nedrží, pořád se to malému rozepíná a padá
. U jedněch drží teda. Tak jestli nemáte nějaký jednoduchý fígl na oživení. Napadlo mě je prostě přešít, nahradit novým protikusem, ale neumím moc šít a tak by to dopadlo všelijak ![]()
letenio: Já bohužel neporadím. Snad holky jo.
Já mám dotaz mimo. Holka má rýmu, soplí celkem dost (i trochu dožluta) a zítra je plavání (slaná voda). Šly byste? Jí ta rýma nevadí, ale mně je fakt divné jít mezi děti s rýmovým dítětem. ![]()
Flyingfrog píše:
letenio: Já bohužel neporadím. Snad holky jo.Já mám dotaz mimo. Holka má rýmu, soplí celkem dost (i trochu dožluta) a zítra je plavání (slaná voda). Šly byste? Jí ta rýma nevadí, ale mně je fakt divné jít mezi děti s rýmovým dítětem.
Slaná voda dobré, ale nevím co by na to soplení říkaly pstatní maminy
Flyingfrog píše:
letenio: Já bohužel neporadím. Snad holky jo.Já mám dotaz mimo. Holka má rýmu, soplí celkem dost (i trochu dožluta) a zítra je plavání (slaná voda). Šly byste? Jí ta rýma nevadí, ale mně je fakt divné jít mezi děti s rýmovým dítětem.
vzala bych ji spis do solny jeskyne, tam se ji to spusti a uvolni ![]()
Právě, ostatní maminky. Já nepůjdu, ale teda štve mě toooo. Vždycky mi ten den pak tak krásně uteče a ona tu vodu zbožňuje. ![]()
carey: Na uvolnění už jsme stvořili cibulový sirup. Zítra aplikujem. Do solné jeskyně bych šla raději sama než s holkou, ta by tam 45min v klidu fakt nevydržela. ![]()
Fly, ja chodim i s rymou, samozrejme ji po tom nenecham hrat v hernicce, ale v tom bazenu s detmi teda do styku az tak neprijde… a davam vic pozor i v satne, ale zas to bych na to plavani treba v zime taky skoro nechodila.. i jsem se ptala, jeste kdyz chodila do vanicek a instruktorka s tim nemela problem.
Vida, to jsi mě potěšila. Mně se hrozně moc nechce ta hodina rušit.
Do herny bych taky nešla. No do 18h mám čas na rozmyšlení. Do 18h totiž akceptuje omluvy.