Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Brokianaa píše:asha píše:Nene,malý má cca10kg…větší určitě ne. Ale spíš jsem chtěla vzít něco od 9kg ať to dýl vydrží. Ale naštěstí jsou dost velké a malý je takový uzoučký,tak myslím,že vydrží:-)Brokianaa píše:Ja fakt nevim, jak je to s cislama, oni to necislujou…my mame Junior, ty jsou 12-25 kilo, vy potrebujete jeste vetsi?
Tak jsem koupila ty BL nature. Akorát se prý nevyrábí ve 4 plus,tak jsem musela vzít čtyřky. No vyzkouším odpoledně ať vím jaké jsou…Ale myslím,že ten balík budu mít na hoooooodně dlouho:-)))) Jsou takové měkoučké…
Tak to mate ty 7-18, ne? My meli hodne dlouho ty 4-9, sedely jeste kdyz mel pres deset kilo. Ty 7-18 jsme meli doted, ale teda Alany, velky byly jeste dost,ale to zapinani prestavalo stacit. S tema pruznyma bokama by to urcite stacilo, B. ma 14 kilo.
asha píše:Flyingfrog píše:A to se ti stava casto?
asho: Já to taky nechápu, proč to tam má, ale měla to jen z Alan a teď z babylove. Prostě na zadku, spíš teda v linii záda/zadek na krajích má jakoby lepidlo. U huggiesek to neměla.
Já si toho všimla až včera, když jsem ji koupala (výjimečně, jinak koupe chlap). Měla to kdysi u Alan, pak Alany nebyly a neviděla jsem to a teď to má zase. Nechápu proč. ![]()
Jo a ty plíny se číslují, ale já vždycky koukám na kilogramy, co mají napsané, takže ta čísla taky nevím, ale vím, že mi kdysi švagrová říkala, že jedničky nikdy neměli, haha. Já jsem na to „my“ vysazená.
Flyingfrog píše:asha píše:Flyingfrog píše:A to se ti stava casto?
asho: Já to taky nechápu, proč to tam má, ale měla to jen z Alan a teď z babylove. Prostě na zadku, spíš teda v linii záda/zadek na krajích má jakoby lepidlo. U huggiesek to neměla.Já si toho všimla až včera, když jsem ji koupala (výjimečně, jinak koupe chlap). Měla to kdysi u Alan, pak Alany nebyly a neviděla jsem to a teď to má zase. Nechápu proč.
Jo a ty plíny se číslují, ale já vždycky koukám na kilogramy, co mají napsané, takže ta čísla taky nevím, ale vím, že mi kdysi švagrová říkala, že jedničky nikdy neměli, haha. Já jsem na to „my“ vysazená.
Na tech BL Nature zadny cislo neni. A z Alan si to taky nepamatuju, ale je mozny, ze cislovany byly. Jinak vim, ze se pliny cislujou, ale my nikdy ty obyc. moc nekupovali. Kdysi u prvniho BL.
Ha, dneska jsem sla okolo DMka a rikam, co jsem to tady jen chtela…
a nevzpomnela si.
![]()
holky, potřebovala bych poradit.
Jak se to dělá s praním, když už dítě ve dne není v plenkách a tudíž je jen jedna mokrá plenka denně. To by trvalo pěkně dlouho, než se naplní pračka (a dýl jak 3 dny plenky nechat počůrané asi není to pravé ořechové). No a světlé oblečení dětské či ručníky (máme hlavně tmavé
)taky neperu tak často…
U nás to ještě není aktuální, ale ptám se kvůli kamarádce, která by chtěla zkusit látku na noc, protože jí to jednorázovka nepobere… Těžko říct, jestli by přešla na látku úplně, ale ze začátku určitě ne, takže by tolik plenek neměla.
Tak jak s tím praním? ![]()
Ahoj,
my máme 4 měsíčního kluka Tobiáška, používáme látkové plenky (bambusové) od návratu z porodnice. Dlouho jsme hledali a díky tomu, že jsme žili ve Francii jsme narazily na tamní značku B'Bies. Rozhodli jsme se, pro tuto volbu, jelikož se jedná o čistě přírodní materiály a provedení je velice kvalitní. Jedná se o plenky typu „vše v jednom“, takže jejich používání je opravdu snadné. Teď se navíc již začaly dovážet i do České Republiky, mají je na www.luckybaby.cz . My jsme jich pořídili 25 celkem a je to tak akorát.Zvolili jsme kombinaci LouBambou a TE2, obojí jsou bambusové a jsou opravdu velice savé + přirozeně antibakteriální.
Takže všem maminkám doporučuji a spokojené mimčo bude určitě ta nejlepší odměna!
Mějte se,
Jaňule
Babylove hnusky používáme přes tři roky a nikdy jsem nepozorovala žádné „lepidlo“ na zadku… Ale dneska mě teda naštvali. Koupili jsme balík vel. 3-6 kg pro Julču, dávám jí je na noc. Předtím měla newborn a Ondra prošel postupně všechny velikosti, teď má těch 9-17 nebo jak to je. No jenže po rozdělání nového balíku jsem zjistila, že plínky děsně divně chemicky smrdí, očuchala jsem zbývající newborny i ty Ondrovy, co máme doma a ty nesmrdí vůbec, ani nikdy dřív jsem si toho nevšimla. Co s tím? ![]()
Ivuš,mi taky hrozně smrdí!!! Nechtěla jsem to psát,protože si říkám,že už jsem fakt divná
Dala jsem jednu malému na zkoušku ať vím jaké jsou a pak jsem se těšila až se konečně vyčůrá a buádu ho moct přebalit… Jo a je normální,že se ten vnitřek tak zchuchvalcuje? Neproteče to pak při větší náloži? Malý čurnul jen trochu takže úplnou zkouškou neprošly ![]()
Mě už taky smrděj, a když jsou počůraný, tak se mi dělá zle od žaludku…už jsem asi taky postižená látkařka
Až dojdou, tak zkusim koupit zy náhražky Alan… ![]()
Holky, jsem teď nucena přes zimu hnuskovat a je mi na zvracení z toho smradu. Používám tesco plenky, ale ani v pampers to není lepší. Když je nejhůř, začnu dle počasí a stavu koše se špinavým prádlem na 3 dny látkovat
a pak znovu do smradu. Myslela jsem, že jsem taky postižená, ale cítí to i manžel a starší dcery a ti postižení nejsou ![]()
Holky, chtela bych nejake tenke natahovaci vlnacky jako sila kdysi ivuska.. Mate nejaky tip, co nedela velky objem, prosim? koukala jsem na neco takoveho http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Brokianaa píše:
Ivuš,mi taky hrozně smrdí!!! Nechtěla jsem to psát,protože si říkám,že už jsem fakt divnáDala jsem jednu malému na zkoušku ať vím jaké jsou a pak jsem se těšila až se konečně vyčůrá a buádu ho moct přebalit… Jo a je normální,že se ten vnitřek tak zchuchvalcuje? Neproteče to pak při větší náloži? Malý čurnul jen trochu takže úplnou zkouškou neprošly
Jenže ony nikdy dřív nesmrděly
Vnitřek nám nějak nechuchvalcuje, Ondra je dostává na noc a párkrát protekly ráno, ale to už byly fakt příšerně nacucané. Beru je jako spolehlivé, vyloženě nehoda s nimi nebyla nikdy.
Brokianaa píše:
No jenže mi právě smrdí ty náhražky Alan- BL nature
Já jsem teda včera koupila klasické Babylove. Já nemyslím ten smrádek počůrané hnusky, oni smrdí hned po vytažení z balíku…
Ivus- tohle uz mit nebudete, ze? http://www.flickr.com/…22684465203/