Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky řeším dilema, jak už jsem psala asi za měsíc máme nastupovat do lázní, samozřejmě beru i Elišku sebou, no a teď furt řeším jak to budu dělat s plenkama, fakt se mi nechce jí dávat skoro 6 týdnů na prdel papír.
Jedeme do Klimkovic, máme to asi 45km od domova, vždy v sobotu po oobědě domů, teda ono se to nesmí, ale my vždy tak zdrhali.
No tak že myslíte že by to tak šlo? Nabalila bych si sebou kýble na použité plenky či na namočení posraných, jak by látka pochyběla tak bych ten papír prostě dala, na noc bych ho dávala určitě.
Je to teda reálne tam látkovat?
V sobotu bych doma vždy vyprala a sušička usušila a v neděli zpět do lázní i s plenkama.
Jo ještě podotýkam že budu mít sebou auto, tak že to bude jen o tom to do toho auta odnést a z auta znovu pak vynést. Sice tam budu asi vypadat jako exot, ale fakt nechci používat takovou dobu je papír.
Tak že co myslíte, je to reálne?
Jestli teda jo, co všechno bych sebou měla asi tak mít? Kýble, nějaké to mýdlo na skvrny a co ještě?
no není, bohužel je to tam nedořešené v tomto směru.
Jako je tam zajištěné praní oblečení pro děti, ale matky se musí o své věci postarat samy, já teda měla vždy výhodu že jsem si vyprala doma, ale maminy co domů nejezdí a jsou tam zavřeny 6 týdnu si věci praly v ruce a sušili na sušáku v místnosti tomu určené.
Jako teoreticky přeprat nějakou tu plínu tam jde, ale jen ručně a to nevím zda by bylo dobré. ![]()
Hm, tak mozna vzit na zacatek tydne jednorazovky a od pulky latkovy. V ruce bych to neprala a dyl nez tri dny bych to zas neskladovala.
Příspěvek upraven 14.01.10 v 15:40
Hmm, proč dýl než tři dny neskladovat? Já doma peru občas pleny i za 4 dny a v pohodě.
Ted sem nasla, ze si muzes domluvit prani, ale buhvi kolik by za to chteli. ![]()
Fakt? Tak asi jo, neprala sem pozdeji nez treti den. Skladuju na mokro, asi mam pocit, ze by to zhnilo nebo co.
No já skladuji na sucho, jen pleny co jsou posranděné hodím do vody s teď nevím jak se ten sajrajt jmenuje, nějak na p.........?????
A kde jsi našla že praní se dá domluvit?
,,lze domluvit ústavní praní prádla pro děti!"
Tady to bylo.
http://www.postizenedeti.cz/…v-nich-chodi
Babo to je ale pro děti co jsou tam jako na léčení, což Eli nebude, tak že to fakt nejde. ![]()
Katy2 píše:
Babo to je ale pro děti co jsou tam jako na léčení, což Eli nebude, tak že to fakt nejde.
Boooze, to je streleny, jako by tam nekde nemohli postavit jednu pracku. Zkus tam primo zavolat a uvidis.
No a kdyz ne, tak holt budou hnusky. Si aspon znovu overis jak jsou latkovky skvele. ![]()
Babo, já tam fakt ani volat nemusím abych si to ověřila, loni jsem tam byla dva krát a předloni taky, tak že moc dobře vím jak to tam chodí. ![]()
katy taky bych to řešila tak, že začátek týdne papír a druhá půlka látkovky. Přijde mi to lepší
Reálný to je, já bych to tak udělala.
Katy, dá se prát v mio fresh i ve studených teplotách, ve vaně můžeš mít 40 stupňů vodu, akorát to chce taková ten gumový tentononc na ucpané odpady, tím to promačkat. A asi bych hlavně jela ve čtvercích, ty asi půjdou líp.
katy-skladovat dýl jak tři dny se to nesmí,protože ten třetí den se rozjíždí plísně.
Jinak na dovče jsem dávala wiony.Jsou přírodní s porama,ale taky pěkdně mastný. ![]()
pokud teda budeš mermo moci chtít látkovat,tak čtverce by byly nejideálnější,když na nich zůstane nějaká skvrna,tak Ti to nemusí být ani moc líto.V poho přepereš a hlavně schnou rychle.Ještě-používám k dezinfekci plínek perkarbonát sodný-čili sůl na skvrny-používá se i v nízkých teplotách.Po rozpuštění smrdí jako chlor,ale je o ryze přírodní věc.Stojí 240kč.Takže by to reálně šlo i v rukách bez vysokých teplot.
K dezinfekci je fajn i čistý perkarbonát sodný, dávkuje se asi o polovinu míň než ty drahé značkové soli na skvrny a stojí cca 60Kč za kilo.
Dá se pak použít dále v domácnosti ![]()
Zrovna si budu teď objednávat další várku
www.tulenik.cz (je dokonce i v nejoblíbenějších položkách v levém sloupci)