Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pastelko tak to teda nevím co s tím, je to nějaké divné.
Mě malá pije po šesté tak 150ml mého mlíčka s láhve, pak jí dávám spát, tak že má na sobě hambáč, před 10 hod pije zase těch 150ml, pak se budí okolo 1 hodiny to si kupodivu to prso vezme (jinak přes den už ho nebere vůbec), kolik teda vypije to nevím, no a okolo 5hod pije zase 150ml a po šesté hodině vstáváme a durch pročůrana teda není. Tak fakt nevím co poradit. ![]()
Holky, my zatím na noc používáme jednorázovky, ale teď jak malý v noci pije mlíko, je ráno durch, i když ho v noci přebaluju. A to při přebalování pokaždé řve jak prokopnutý. Tak jsem uvažovala, že zkusím látkovky, ale to asi nepomůže, co?
Babička už upletla dlouhé vlňáky, tak se chystám použít na ven. Jakou plenku mám dát na ven, aby mu nebyla zima? Teď ji zaúkoluju na krátké, pletou se celé z merino a nebo jenom okraje?
Hildo díky, určitě bude potřebovat na noc větší, když je vycpanej, ale on prostě leží celou noc na bříšku, nebo na boku, tak to asi prosákne tak. Dnes měl mokrý bok. Ad BM, taky mě vadí ty kroutící se sucháče. Čekám na Thirstiesky a nový vlňáky, doufám, že dorazí, než bude kluk maturovat ![]()
Halucinko, máš šikovnou babi, já bych taky chtěla uplést vlňáky. Já bych je udělala určitě celý z merino vlny. Proč chceš jiný ty okraje? Jo a prosím…kolik babička spotřebovala na ty dlouhý gramů? Na kolik teda vyšly? Díky!
Halu, pomůže
Já dávala na noc Alany a po nějaké době byl každé ráno durch, tak jsme přešli na hambáče. S tím se nám nikdy nestalo, že by byl skrz, maximálně mezi nohama trochu „studený“
Pastelko necelé 4 klubka této. http://www.zlaticko.cz/index.php?… Takže asi 240,–
Nevím, jen že jsem četla o těch okrajích, že se dělají z jiné vlny, ale teď to nemůžu najít.
Pastelko a to má hamburgra s jednou konopnou? To by pro nás bylo málo (no teď možná už ne, když v noci nekojím), ale já vždycky dávala hambáče a do toho dvě BI vkládačky bambus, takové ty krátké z tlustého flauše a bylo to tak tak.A vlňáky má nové, že máš pocit, že by mohli být velké?
Halucinko taky bych kalhotky udělala celé z merino
A šikovnou babičku závidím, u nás nikdo neplete. Kdysi jsem vlňáky upletla, ale vypadaly spíš jak na psa než na dítě
A plínu na ven bych použila témeř jakoukoliv, zima v ní určitě nebude, vždyť ho oblečeš ne?
Ahoj holky,
nevadí, že vám sem lezu? Občas pročítám, protože my taky látkujeme a nosíme
.
Halucinko, malému a dětem příbuzných jsem upletla už několik, ovšem, dlouhých vlňáčků. Nicméně na krátké mám zálusk taky.
Měly by být pleteny z vlny, která není superwash, protože ta dostatečně nesaje. Vím, že se používá dost často nějaká hrubší (ne tedy kousavá
) vlna - my tedy máme např. tuto http://www.zlaticko.cz/index.php?… , a aby právě nebyly dětičky odřené u nožiček a v pase, používá se na okraje právě merino vlna (ne superwash). Ale jak jsem koukala na tu, kterou uvádíš, tak z ní můžou být klíďánko upleteny celé vlňáčky
. Je jemná a není superwash.
Holky prosím vás, vy co máte separačky s Irmy, jak vám saje? Mě opět moč stéká, fakt to nechápu a i když zkusím na ní pustit jen tak vodu, tak to nevsaja ale steče dolů.
Se fakt na celé fleccové separačky asi z vysoka vybodnu a budu dávat viskozové. ![]()
Holky díky, možná taky nějaký zkusím uštrykovat. Čiči má shortiesky M, ty jsou do 10 kil a on má teprve 8 a půl, takže mu možná budou na noc spíš malý. Myslíš, že je málo vycpanej? Tak já teda zkusím přihodit ještě jednu konopku. Snad to už bude stačit. V noci už nepije, jen večer.
Holky pádím…malej si mě žádá… ![]()
Katy2 píše:
Holky prosím vás, vy co máte separačky s Irmy, jak vám saje? Mě opět moč stéká, fakt to nechápu a i když zkusím na ní pustit jen tak vodu, tak to nevsaja ale steče dolů.Se fakt na celé fleccové separačky asi z vysoka vybodnu a budu dávat viskozové.
Katy, nemám zkušenost s jinými, tak mě ber s rezervou. Irmu používám a přijde mi, že saje dobře. Poli má krásně suchý zadeček. Ale já jsem použila irmu, kterou jsem měla doma už delší dobu a hodněkrát pranou. Večer můžu zkusit ustřihnout kus nové. A pak ti dám vědět, zda je nějaký rozdíl.
Achdarek mě právě případá že nová saje dobře, ale že až se torchu sepere tak nesaje.......ja to vždy poznám na vlňáčcích, protože je má mokré kolem nožiček a všude jidne jsou suché, tak že podle mě to musí k něm nožičkám stéct, protože celkově plena není nějak extra mokrá. ![]()
PájaD píše:
Ahoj holky,
nevadí, že vám sem lezu? Občas pročítám, protože my taky látkujeme a nosíme.
Ahoj, myslím, že vůbec nevadí ![]()
Ale mohla by ses nám více představit.
Asi nejvíc nás bude zajímat látková a nosičská výbavička ![]()
My konkrétně jedem skoro jen ve čč, zavazovačkách a vlňáčcích ![]()
Na nošení máme Hopediz Lima a Zaru ![]()
No, fakt nevím. Já si teda ještě dala práci s tím, že jsem si je vystřihla ve tvaru přesýpacích hodin. Musím zaklepat, ale Poli je zatím vždy suchá, nikde nic neprotéka , nevlhne.
Achdarku, Eli má taky prdélku suchou, jen teda říkám je vidět že je to stečené kolem nožiček a tím pádem jsou provlhlé vlňáčky. ![]()
Mohlo by to být třeba práškem?
Peru zatím v Lovele, ale zítra mi mají dorazit mýdlové ořechy tak začnu prát v nich. ![]()