Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Halu jééééééééééé vypadají moc pěkně, s vlnou teda ale neporadím. Tak že babička bude plést i krátké? Já mám krátkékupované na aukru za 19 kč a nedám na ně dopustit, fakt jsou skvělé, jen teda už s nich Eli vyrůstá. Tak tu vložím foto pro tebe, na té fotce byly Eli asi dva měsíce.
http://img5.rajce.idnes.cz/…P9100022.JPG
To jsou ty co používáme na noc, tak že mi nevadí že jsou hrubší, ale fakt jsou super.
Jo hele a Babička tak dobře plete? Taky bych takovou babičku potřebovala která by nám taky upletla vlňáčky, nechceš mi tu tvou půjčit? ![]()
Halucinko, jsou fakt bomba
. A na nošení opravdu super. My prakticky jiné kaťky na nošení ani nepoužíváme
.
Na ty krátké (ještě jsem je tedy zatím nedělala
) bych asi použila spíše jen žerzej. Přece jen tento vzorek je hodně pružný a žerzej moc nepruží. A tu vlnu bych asi nechala. Nevím, na jakých jehlicích jsou vlňáčky upletené, já většinou pletu tak na 4. Určitě tu jsou ale zkušenější pletařky, já loni teprve začala
.
Katy, však až se sejdem, můžem se domluvit, třeba by babička upletla. ![]()
Teď se dívám na různé návody a bude to chtít žerzej. Babička pletla 6, na vlně bylo ale napsáno 8.
Holky jaká diskuze o ubrouskách?
U nás se zkouší bezplenkovka, zatím nevalný úspěch, nicméně zatím to asi budu zkoušet dál. Nemáme teda nočník, tak jen čůrá do plenky, zatím jsem odchytla tak za den jen asi troje čůrání a jedno kakání. A kontroluju ho tak po půl hodinách a vždycky mě předběhne. Každopádně zírám, jak moc čůrá.
Přehodnocuju i plenkování, zda budem na čtvercích nebo jak…vůbec nevím.
Suvi, Cappy dávala na mimibazar návod na výrobu vlhnčených ubrousků a tam se na ní sesypaly.
http://www.mimibazar.cz/navody.php?…
To ti malý tak moc pije že tak čůrá?
Katy no právě že nepije. Pije ráno ode mě, přes den skoro nic. Tak aspoň se nemusím trápit, že by měl málo tekutin…
Jdu kouknout na ten MMB.
suvi a kde je teda bere?
![]()
Mě malá teď pije tak přiměřeně, většinou 6×15Oml mého mlíčka s lahvičky, bo kozu nechce, jsem tam si jí vezme v noci, ale to fakt spíš jen na uspání než na najezení, zatím se teda dojím, je to sice vopruz, ale když to mlíko mám tak bych byla blbá kdybych ho nechala jen tak aby se stratilo.
suvi ještě k tomu čůrání, no já mám takový pocit, že chlapečci čárají nějak tak na etapy, Eliška mi klidně kolikrát i hodinu až dvě nečůrá, jdu kolik krát přebalit a plína suchá, ale zase pak když se vyčůrá tak je toho hodně.
Suvi, já jsem naprosto spokojená s čtvercema, i když dneska byla půlka hovňajze přímo na BM, ale co, s tím už počítám. Akorát se definitivně chystám na kopretinky, potřebuju nějaké kapsovky na přebalování venku, přeci jen budeme za tepla hodně pryč, tak ať něco máme a budem fintit před ostatníma maminkama na hřišti
Na doma čtverce a BM, na ven kapsovky, jen v nočních plenkách se trochu plácám, furt střídám hambáče a papírovky a nemůžu se rozhodnout, co je lepší…
čiči, tak já jsem zatím s hambáčem spokjená, možná je to tím, že Eli je ještě malá, ale myslím si že dost pije a fakt ta plena vydrží celou noc a to tam přidám jen ten twofold. A jak už jsem psala vypije po 18hod 150ml, v 22 hod taky 150ml a v noci jednou kojím a pak ráno v 5 taky 150ml a celou dobu je v hambáči.
Dnes dokonce měla na noc babusku Baby Lucy v tom twofold a vkládačku samodoma a i toto noc v pohodě zvládlo. ![]()
Jinak taky občas dávám na noc papí, většinou peru totiž co tři dny a hambáče mám jen dva, tak že i proto jsem zkoušela tu baby lucy zda by noc taky zvládla a zvládla. ![]()
Halu, ty vlňáčky jsou parádní, asi opráším jehlice a malýmu je taky uštrykuju. Přeci jen vyjdou levněji, než kupované. Navíc je nemůžu sehnat
Čiči, takže ty v hambáči tu nudli přeložíš napůl a dáš dvě další konopný vkládačky? Vejdou se tam
? Musím to hned vyzkoušet.
Cappy, proletěla jsem ty reakce na MMB…to je teda síla
nějak to nechápu, proč takhle reagovaly???
Hmmm
Suvi, gratuluju k lezači
za chvíli začne pořádně zkoumat prostor ![]()
jé, ty vlňáčky jsou božííí
Možná je zkusím uháčkovat, to mi docela jde (teda hlavně dečky a to, co se nemusí moc tvarovat…) Kdybyste měla některá návod na háčkovaný vlňáčky tak sem s ním ![]()
Jinak já mám na noc nejradši Popolini ultrafit a Imse Biofroté. Teď jsme předělávali byt, mám v koupelně žebřík, tak mám plíny pořád suchý, to je taková pohoda ![]()
Pastelko, jasne ze vejde. Neni to moc ohebny, ale to na noc neni potreba. Ale nedavam konopne, ale bambusove, co jsem davala odkaz pro Halu, takove ty dlouhe mi moc nevyhovuji, blbe se tam strkaji, jak jsou prekladany.