Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
18.1.10 14:59

PájaD a jasně že nevadí že sem lezeš, tady je to otevřené pro všechny co se zajímají o látkování. :wink:
Tak a taky by mě zajímala tvoje látková výbavička. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
18.1.10 15:06
Katy2 píše:
Achdarku, Eli má taky prdélku suchou, jen teda říkám je vidět že je to stečené kolem nožiček a tím pádem jsou provlhlé vlňáčky. :nevim:
Mohlo by to být třeba práškem?
Peru zatím v Lovele, ale zítra mi mají dorazit mýdlové ořechy tak začnu prát v nich. :pankac:

Já taky peru v lovele. A ořechy jsou také objednané :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.1.10 15:12

Já jsem odsunula ořechy na vedlejší kolej, dělám z nich akorát odvar a ten využívám při úklidu.
Sliz mi vyhovuje i pere lépe ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
18.1.10 15:15

Sliz mám také v plánu vyzkoušet. Ale ořechy dostaly přednost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.1.10 15:22

Jo tak sliz u nás taky bude, mají mi s těmi ořechy přijít i mýdlové vločky Vladěna.........a když už jsme u toho slizu, Cappy nebyl by návod na něho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
18.1.10 15:32

Tak představení se :lol: :wink: .
Od zhruba šestinedělí jedeme v klasických čtvercovkách (a u nich jsme taky zůstali :wink: ). Nicméně k tomu požíváme hlavně bambusové vkládačky + sem tam i konopná (ale i obyč froté). A co se týká svrchňáčků, tak u nás vedou IV organic, dále Bummis a Thirsties. Ale máme i BG AIO a kapsové. Vlňáčky mám v plánu uštrykovat, ale stále pletu něco jiného :lol: :oops: . Nakonec je upletu, až už je nebudeme potřebovat :lol: . Tož naše plenková výbava :-D .

A nošení - Moby (to ještě, když jsme nebyli tak těžcí :lol: ), Didymos konopný a přírodní manduca :wink: .

Jo, a jinak jsme kousek od Plzně a momentálně jsme úplně zavalení sněhem :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.1.10 18:12

Pája, tak super, další co frčí převážně ve čtvercích :potlesk:
Katy, sliz je jednoduchý. Taky v něm peru, nejraději ho dělám z obyč jádrového mýdla,nebo z Jelena. Nastrouhám nahrubo kostku mýdla, nasypu 1/4 malého sáčku sody a přidám 1,5 l horké vody, promýchám a nechám aby se mýdlo trochu rozpustilo. Pak doplním na 8-10 l hodně teplé vody a občas promýchám, než to schladne. Když to udělám večer, tak do rána mám sliz hotový. Na praní dávám 1 klasickou odměrku od prášku. Pere to fakt výborně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1994
18.1.10 18:42

Taky mám čtvercovky nejradši - obzvlášť Imse 100g. Ty mi ze všech nejvíc připomínaj ty klasický čtvercovky z mého útlého mládí :wink: Teď jsem si vzala jednu na nádobí - holky s tou se tak dobře utírá, žádný chloupky jako u klasických čtverců 8-o A saje to jak blázen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.1.10 19:24

Katy, no, vidíš, návod bych sem hodit mohla, dlužím ti ještě ten můj postup na výrobu ubrousků, snad nebude vadit, když hodím odkaz.
Vložila jsem to na MMB do návodů.

http://www.mimibazar.cz/navody.php?…

Diskuze k mým návodům byly tak trochu divoké, pobavte se :huban:

U mě vede Marseillské olivové mýdlo od IV. Pro mě osobně ty klasické s jelenem ee, ale každému vyhovuje něco jiného ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
18.1.10 19:48

Cappy, kde kupuješ to mýdlo? Asi na netu, že? Můžeš hodit odkaz?
Mě teda nejvíc z těch dostupnejch voní obyč jádrový :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.1.10 19:48

Cappy, teda ta diskuze fakt stoji za to :roll: dik za navod, ja o ubrouscich ted na jaro a leto uvazuju, jinak mejem prdku vodou a latkovymi ubrousky, ale az budem prebalovat venku, tak se siknou.

Katy, ty mas ty fleecovy separacky fakt zaklety. Ale ja uz ted taky jedu hlavne ve viskozovych, jeste mam par tech stay dry, ty se perou, je to moira ci co, tak asi jeste nejake dokoupim, na fleece uz kaslu.

Vitam nove prichozi, jen se zapojte, je fajn, ze se to tu rozrusta :-D

Mates dnes uplne prochcal AIO od Thirsties, dala jsem tam bambusovou vkladacku a jeste od Thirsties vkladacku, ma to svoje save jadro a mel uplne mokry bricho :roll:
A sli jsme trochu pochuzkovat a byl ani ne 2h v manduce, ale poprve tak dlouho na zadech a zada trochu nestihali, hlavne ramena me dost boleli, jsem takovy chcipacek, musim posilovat. A asi tri zensky mu po ceste narovnavali cepicku a stejne dojel s cepici sejdrem.
Taky se vam stava, ze se diteti protaci cepice na hlave? Vyresila by to kukla? Nebo by se protacela taky…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
18.1.10 19:58

Cappy díky za návody............jako ty komentáře jsou ale fakt maras, opravdu nechápu, prd tomu rozumí se serou se do toho. :cert:

čiči, no já ty popoliny asi zkusím, jen že píšou že nejsou vhodná na kašovitou stolice že se roztéká, tak nevím zda to bude pro nás dobré. :nevim:
JO ale objednala jsem si dvě ty stay dray, sice z druhé ruky, ale aspoň je vyzkouším.
NO a s čepicí neporadím, ale možná by to ta kukla vyřešila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.1.10 20:23

Pastelko, já teda teď momentálně vše kupuju na Slůněti - mám je nejblíž ;-)
http://www.slune.eu/…livove-mydlo
Cena trošku vyšší, ale já ho mám nejradši. Je tak asi nejvíc EKO :oops:
Teď jsem dělala sliz z citrusového mýdlla od IV a nevím, kde se stala chyba, ale není to sliz, je to hrozně hustý, ale co, pere to taky :mrgreen:
Samozřejmě mám doma i trošku méně EKO mýdélka, mám celkem slušnou zásobu, je to něco jako úchylka, pořád domů tahám nová a nová mýdla.
Mám i Kamzíka, Palma Kokos, Omico Bianco, Jelena, atd :-D

Čiči, já kuklu jen chválím, tu jedinou si Mates neztrhne z hlavy, ale blbý je to, že jedna nestačí, chtěla bych ještě aspoň jednu, akorát pořád na ni nezbývají prachy :twisted: (nejen na ni :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
18.1.10 20:42

No ja mam doma kuklu bavlnenou, tu jsem mu dala jednou do kocaru a on otocil hlavu na stranu a koukal z boku do kukli a misto obliceje mel v tom otvoru na oblicej hlavne ucho :mrgreen: A pak se otocil a kukla se otocila s nim a to uz rval, pac mu to samo vadilo. Tak nechci koupit superdrahou kuklu a pak zjistit, ze se protaci taky :think:
Asi by to resila pletena cepice, ta bude dostatecne pruzna, aby sedela na vlave a neco na zavazovani pod krkem. Ja mam jen fleecovou cepici a ta mu prave takto nesedi a plysovou a ta mu nejde poradne zavazat, pak ma kuklu od te nosici kapsy a ta je na nej moc velka, tak mu pada do oci :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
18.1.10 20:48

Kuklu máme z merino vlny (já ten materiál zbožňuju :mrgreen: ) a nám vyhovuje.
Vzala jsem větší velikost (tuším cca od roku) a je nám ještě malilinko veliká a to má Mates velikou palici :oops:
Ale neprotáčí se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí