Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Treba i na Brane neco je, ale cetla sem to jinde. No je to fuk, vzdyt vam vyhovuje, tak co.
http://www.branakdetem.cz/…rispevky.php?id=3
Hmm Babo víš co, já myslím že je to taky o tom jak se o ty plenky starají, třeba zrovna u té Pop in je psáno - vnější vrstvu nikdy nesušte v sušičce ani v blízkosti tepelného zdroje ( např. radiátoru)
no a pokud to třeba někdo nedodží, tak si myslím že to má taky vliv na tom jak pak plenka funguje. ![]()
Eliška už jí měla s tou noční vložkou i na noc, celých 12 hodin a v pohodě. ![]()
Ja bych rekla, ze pokud v tom clovek necha vetsi, hodne curajici dite, tak to i nsaknout muze, pokud to jeste vypere v nevhodnem prostredku a hlavne, pokud neni plenka oprana, nove tak dobre nesaji. Ale chapu, kazdy ma tu svou ![]()
My ctvercujeme, jen jednou mel pastelku a nejak to mel mokre hlavne po okrajich, tak uz mi asi dodelavaji fleecove separacky na to, ze je predpiram v mydle. Tak premyslim, zda jet ve viskozovych nebo prikoupit jeste nejake stay dry.
Já jsem nemyslela, že by byly ty plenky špatné. Líbily se mi a taky jsem uvažovala, že si jednu pořídím. Jen mi přišlo, že u většího dítka to tak nejde praktikovat s tou výměnou vložky…ˇ
Teď mi přišel extender na bodyčka
. Protože bez něj to bylo fakt blbé, Miky, jak je drobek, se v těch větších úplně ztrácel a menší jsme nedopli přes látkovky.
Ahoj holky,
koukám, že tu zrovna řešíte Itti. Můžu se vás zeptat jak je perete? Nestalo se vám některý, že se ty svrchní kalhotky jakoby srazily a vložka zůstala stejná? Žádné z mých kamarádek co je používají se to nestalo, ale řeším jednu reklamaci tohoto typu, tak mě to zajímá. Přijde mi to divný…
Ahoj, prala sem je normalne na 60 a nic se nestalo, ale vim, ze par lidem zacaly sustit- i po prvnim prani na 40, to se nejak odloupla ta PUL vrstva, ale ze by se srazily? ![]()
Babo vše nejlepší KOblize k dnešnímu svátku.
![]()
Hildo no já je mámz druhé ruky, ale třeba já osobně mám takový problém, že i když jsou všechny vkládací sady vel. L, tak má každá jinou velikost, myslím ty bambusové čtvercové vkládačky, kalhotky jsou všechny stejné, ale všechny dost malá, na to že malá má 7 kg tak L má už teď dobré. ![]()
Katy dekujeeeeeem. Darek nemame, ale muzu si treba ovazat prsa masli ![]()
Baba píše:
Katy dekujeeeeeem. Darek nemame, ale muzu si treba ovazat prsa masli
Babo s tebou bych se fakt chtěla někdy setkat, taková super srandiskta, to já mám takové lidi fakt rádá.
![]()
Jo a prosím foto omotaných prsou mašli.
![]()
Tak jsem si dnes psala s kamarádkou co dělá v Klimkovicích recepční, no a říkala že to ústavní praní prádla je opravdu jen pro děti co jsou tam na léčení.......jo a cena za praní prádla je 250kč za pobyt, ještě loni to bylo za 100kč. No každopádně uvažuji, že tam nechám prát prádlo aspoň Týně, i tak o víkendu budu mít dost praní mého a Eliščiného prádla, tak aspoň tak si té práce ušetřím. ![]()
Cappy píše:
Katy, já bych teda věděla, co s nima
Ale já za pleny už moc neutrácím, to si užiju až u druhého dítěte.
Tím, že jsem skoro rok kupovala jednorázovky, jsem zbytečně vyhodila za ně skoro 12000Víte, co za to mohlo být látkovek?
Cappy to jsi se rozhodla ještě brzy. Já až teď u druhého dítka. A plenky pro Tobíka za 2,5 roku nás stály skoro 30000,. ![]()
O víkendu musím vytáhnout šicí stroj. A tak si chci rovnou zkusit ušít nějaké vkládačky z froté ručníků. Budu zkoušet, uvidím, jak se bude dařit. Chci vkládačky pro Poli i Tobíka. Jaké doporučíte rozměry? Zatím doma žádné nemám a tak nemám z čeho odkoukat. Na webu jsem našla akorát rozměry vkládaček od HD (35×12cm). Šijete někdo doma? Uvítám i praktické rady. Diky
Katy2 píše:Baba píše:Babo s tebou bych se fakt chtěla někdy setkat, taková super srandiskta, to já mám takové lidi fakt rádá.
Katy dekujeeeeeem. Darek nemame, ale muzu si treba ovazat prsa masli![]()
![]()
Jo a prosím foto omotaných prsou mašli.![]()
Babo: jéé, to je pěkný nápad ![]()
Katy: Jen nápad, ale asi je to utopie. Co někdy na jaře (v létě) srazík někde dostupně pro všechny. Všichni by mohli pochlubit svou látkovou výbavičkou ![]()
Achdarku, ty rozměry vkládaček jsou takhle nejlepší, šila jsem ze starých ručníků, ale ty teď vůbec nepoužívám. Mám raději taky doma šité, ale z bambusovokonopného flauše.Ty jsou super
, má je i Katy a pak ještě někdo, ale už nevím kdo.
Jinak srazík by nebyl vůbec nazmar, taky jsem o tom přemýšlela, ale napadá mě jen Praha, jen nevím jak holky z FM, Brna nebo Ostravy…to je fakt z ruky. ![]()