Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2402
6.2.12 11:05

Celestad - já to slyším pořád, navíc začínám, ještě nemám vše, co potřebuji, takže částečně jednorázovky (nedošel balík), ale aspoň že manžel mě podporuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
6.2.12 11:20

tak aspoň tak,mě z počátku manžel nepodporoval, ale teď už ano, vidí, že malý nemá opruzeniny a ušetříme:) (ale držím se zuby nehty, zrovna ten odkaz na tu paní ekoložku , co šije,,to jsou tak krásné plenky..ale řekla jsem si, že raději pojedu na výlet a koupím si bio..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.2.12 14:06
lucisek_cz píše:
Ahojky,potřebavala bych poradit. Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým používáním kalhotkových plenek od ANAVY? Jde mi o to, že jsem začala látkovat a tak nějak nejlíp my vyšly tyhle kalhoťáky, jenže pokud bych musela na další dítko kupovat znovu, tak je to k prdu. Sednou kalhotky i malinkému miminku? Myslím donošenému? Co patentky? O barvy zase až tak nejde, ty neplní účel. A jaké kalhoty na tyto plenky používáte? Díky za rady a info.

Jednovelikostní plíny se „dodělají“ vždycky víc, protože jsou v používání od narození až po nočník, čili projdou víc pracích cyklů atd. Jednoznačně nejzranitelnějším místem plínky jsou gumičky, těm škodí nejvíc sušička a celkově natahování zatepla. Pokud se vytahají nebo prasknou, dají se přešít. Patentky nás všechny přežijí, ty pokud nerozmlátíš kladivem, tak se jim nemá co stát :lol: A látky by měly vydržet dlouho, může blednout potisk a občas pelichá ten bamb. velur (to je na reklamaci), ale jinak při běžném zacházení v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
6.2.12 14:09
pkp píše:
ahoj, rozhodla jsem se používat látkové plenky - čím víc si o tom čtu tím víc jsem nadšenější, ale je jich tolik, že si nevím rady… jsem nadšená z téhle paní, co šije doma… neměla by nějaká zkušená maminka chvilku a podívala se??? http://ekozahrada.blog.cz/…deti-galerie
kamarádka používá taky látkovkky, ale už ji s tim prudim až až :roll:
nevím, jestli když bych koupila tyhle svrchní - jestli dovnitř už budu dávat klasiku - plenky nebo musím mít k tomu ještě něco spešl, je to jen z PULu… nebo jaké máte zkušenosti vy?

Petru z Ekozahrady znám, určitě ji doporučuji jakožto spolehlivého člověka a šikovnou švadlenu. Její plínky ale neposoudím, nikdy jsem je neměla v ruce, ale určitě se s ní dá domluvit na čemkoliv, pokud teda bude mít čas, je hodně oblíbená a zakázek má kvanta.

Jinak tvůj plán – PUL svrchňáky a do toho vícevrstvé plenky nebo klasické čtverce, je dobrý, funguje to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkp
748
6.2.12 15:45

ivuško, děkuju - ty webovky mě zaujaly hned na první pohled… je vidět, že je paní moc šikovná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.12 09:22

Zdravím všechny :-)

Doufám, že vám nebude vadit, pokud se vám sem vetřu :-)

Až doteď jsem se snažila poctivě dočítat, ale nedalo se :-D Přečetla jsem diskuzi od začátku do str. 1060 a pak jsem to už nedala a přeskočila rovnou na nějakých 2030 :-D

My látkujeme od dvou týdnů Davídka přes den doma, od měsíce pak i přes noc a na ven, takže 100% :-) Na doma jedeme ve čtvercích na dvanáctiny strčených do disaní zavazovačky, na ven mám celou jednu (!) kalhotovku BL a pár samodomo šitých plínek podle Pastelek. A taky mám dvě HD klasiky, ale přijde mi, že rozhodně nevydrží až do odplenkování, už teď v necelých pěti měsících má Dáda křidýlka dost daleko od sebe, takže si myslím, že za chvíli to bude mít spíš jak plínu narovno :-D
Máte s tím některá zkušenost? Nebo mám tak divně rostlý dítě, že jednovelikostní plínka mu nevydrží? A to není Dáda žádný soudeček, aktuálně má něco přes 6,5 kg :-)

A ještě - kdo používáte nebo jste používal zavazovačky, jak dlouho bezpečně na mimču držely, než přišlo na to, jak je rozvázat? :-) Dávám přes ně natahovací samodomo vlňáky, nebo někdy jen bez svrchňáků, s vloženým vlněným obdélníkem mezi zavazovačku a čtvercovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
7.2.12 11:21

Ahoj holky jen se lezu pochlubit konečne dodelanýma vlňákama…včera konečne doschly z lanolinu…a jak jsem tu šílela z toho lanolínu…tak i ten obyč míchaný lanolín drží dobře, sice jsem musela dát vetší dávku ale nepropustí…na fotce vlastni tvora…(nohavicky jsem z lenosti uháčkovala)…a sehnala jsem uz i adaps lanae:) díky za rady:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
7.2.12 11:44
Efsheny píše:
Ahoj holky jen se lezu pochlubit konečne dodelanýma vlňákama…včera konečne doschly z lanolinu…a jak jsem tu šílela z toho lanolínu…tak i ten obyč míchaný lanolín drží dobře, sice jsem musela dát vetší dávku ale nepropustí…na fotce vlastni tvora…(nohavicky jsem z lenosti uháčkovala)…a sehnala jsem uz i adaps lanae:) díky za rady:))

Ty jsou nadherny !!!!

Muzu se zeptat, ze ktere vlny je mas ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
7.2.12 11:51

bohužel z „merino“ od vlnapu… je tu 50/50 merino/akryl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
7.2.12 12:43

Tak pokud drzi, tak je to fajn. Mne se moc nechce nco plest z te sumavske vlny, mam radeji ty barvicky od Vlnapu, ale taky jsem si nebyla jista, zda to na tyto ucely bude fungovat. Jsem rada, ze jo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
7.2.12 13:10

vyzkouším-uvidím-dám vědět třeba po týdnu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
7.2.12 13:25

Maminky starších dětí:-) Jdu pro neplenkovou radu:-))) kolikrát do týdne dáváte dětem maso? Myslím těm starším jak rok… Do roku a půl jsem dávala každý den kousíček,ale myslím,že každý den to nutné není,ne? Myslím,že klidně může mít některé dny jen zeleninu,ne…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
7.2.12 13:44

broki, tohle zrovna taky řeším. já se přece taky masem neláduju denně a dřív bylo maso doma taky jen v neděli :nevim: chtěla bych dávat maso tak 1-2* týdně. ovšem to bych nesměla mít dítě masožrouta :zed: nic bez masa mi pořádně nechce jíst. jinak ano, bez masa může být v pohodě. zvlášť, když mu budeš vařit obilovinu+luštěninu = vcelku plnohodnotná dávka bílkovin a tak 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.2.12 13:55
Brokianaa píše:
Maminky starších dětí:-) Jdu pro neplenkovou radu:-))) kolikrát do týdne dáváte dětem maso? Myslím těm starším jak rok… Do roku a půl jsem dávala každý den kousíček,ale myslím,že každý den to nutné není,ne? Myslím,že klidně může mít některé dny jen zeleninu,ne…?

tak trikrat tydne…

• Citovat
  • Upravit
10713
7.2.12 14:33

Mládě jí normálně s námi, maso máme asi tak 3× do týdne. Dnes bylo maso, ale asi moc tuhé, tak ho nechal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure