Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Celestad - já to slyším pořád, navíc začínám, ještě nemám vše, co potřebuji, takže částečně jednorázovky (nedošel balík), ale aspoň že manžel mě podporuje.
tak aspoň tak,mě z počátku manžel nepodporoval, ale teď už ano, vidí, že malý nemá opruzeniny a ušetříme:) (ale držím se zuby nehty, zrovna ten odkaz na tu paní ekoložku , co šije,,to jsou tak krásné plenky..ale řekla jsem si, že raději pojedu na výlet a koupím si bio..
lucisek_cz píše:
Ahojky,potřebavala bych poradit. Máte někdo zkušenosti s dlouhodobým používáním kalhotkových plenek od ANAVY? Jde mi o to, že jsem začala látkovat a tak nějak nejlíp my vyšly tyhle kalhoťáky, jenže pokud bych musela na další dítko kupovat znovu, tak je to k prdu. Sednou kalhotky i malinkému miminku? Myslím donošenému? Co patentky? O barvy zase až tak nejde, ty neplní účel. A jaké kalhoty na tyto plenky používáte? Díky za rady a info.
Jednovelikostní plíny se „dodělají“ vždycky víc, protože jsou v používání od narození až po nočník, čili projdou víc pracích cyklů atd. Jednoznačně nejzranitelnějším místem plínky jsou gumičky, těm škodí nejvíc sušička a celkově natahování zatepla. Pokud se vytahají nebo prasknou, dají se přešít. Patentky nás všechny přežijí, ty pokud nerozmlátíš kladivem, tak se jim nemá co stát
A látky by měly vydržet dlouho, může blednout potisk a občas pelichá ten bamb. velur (to je na reklamaci), ale jinak při běžném zacházení v pohodě.
pkp píše:
ahoj, rozhodla jsem se používat látkové plenky - čím víc si o tom čtu tím víc jsem nadšenější, ale je jich tolik, že si nevím rady… jsem nadšená z téhle paní, co šije doma… neměla by nějaká zkušená maminka chvilku a podívala se??? http://ekozahrada.blog.cz/…deti-galerie
kamarádka používá taky látkovkky, ale už ji s tim prudim až až
nevím, jestli když bych koupila tyhle svrchní - jestli dovnitř už budu dávat klasiku - plenky nebo musím mít k tomu ještě něco spešl, je to jen z PULu… nebo jaké máte zkušenosti vy?
Petru z Ekozahrady znám, určitě ji doporučuji jakožto spolehlivého člověka a šikovnou švadlenu. Její plínky ale neposoudím, nikdy jsem je neměla v ruce, ale určitě se s ní dá domluvit na čemkoliv, pokud teda bude mít čas, je hodně oblíbená a zakázek má kvanta.
Jinak tvůj plán – PUL svrchňáky a do toho vícevrstvé plenky nebo klasické čtverce, je dobrý, funguje to dobře.
ivuško, děkuju - ty webovky mě zaujaly hned na první pohled… je vidět, že je paní moc šikovná…
Zdravím všechny ![]()
Doufám, že vám nebude vadit, pokud se vám sem vetřu ![]()
Až doteď jsem se snažila poctivě dočítat, ale nedalo se
Přečetla jsem diskuzi od začátku do str. 1060 a pak jsem to už nedala a přeskočila rovnou na nějakých 2030 ![]()
My látkujeme od dvou týdnů Davídka přes den doma, od měsíce pak i přes noc a na ven, takže 100%
Na doma jedeme ve čtvercích na dvanáctiny strčených do disaní zavazovačky, na ven mám celou jednu (!) kalhotovku BL a pár samodomo šitých plínek podle Pastelek. A taky mám dvě HD klasiky, ale přijde mi, že rozhodně nevydrží až do odplenkování, už teď v necelých pěti měsících má Dáda křidýlka dost daleko od sebe, takže si myslím, že za chvíli to bude mít spíš jak plínu narovno ![]()
Máte s tím některá zkušenost? Nebo mám tak divně rostlý dítě, že jednovelikostní plínka mu nevydrží? A to není Dáda žádný soudeček, aktuálně má něco přes 6,5 kg ![]()
A ještě - kdo používáte nebo jste používal zavazovačky, jak dlouho bezpečně na mimču držely, než přišlo na to, jak je rozvázat?
Dávám přes ně natahovací samodomo vlňáky, nebo někdy jen bez svrchňáků, s vloženým vlněným obdélníkem mezi zavazovačku a čtvercovku.
Ahoj holky jen se lezu pochlubit konečne dodelanýma vlňákama…včera konečne doschly z lanolinu…a jak jsem tu šílela z toho lanolínu…tak i ten obyč míchaný lanolín drží dobře, sice jsem musela dát vetší dávku ale nepropustí…na fotce vlastni tvora…(nohavicky jsem z lenosti uháčkovala)…a sehnala jsem uz i adaps lanae:) díky za rady:))
Efsheny píše:
Ahoj holky jen se lezu pochlubit konečne dodelanýma vlňákama…včera konečne doschly z lanolinu…a jak jsem tu šílela z toho lanolínu…tak i ten obyč míchaný lanolín drží dobře, sice jsem musela dát vetší dávku ale nepropustí…na fotce vlastni tvora…(nohavicky jsem z lenosti uháčkovala)…a sehnala jsem uz i adaps lanae:) díky za rady:))
Ty jsou nadherny !!!!
Muzu se zeptat, ze ktere vlny je mas ?
Tak pokud drzi, tak je to fajn. Mne se moc nechce nco plest z te sumavske vlny, mam radeji ty barvicky od Vlnapu, ale taky jsem si nebyla jista, zda to na tyto ucely bude fungovat. Jsem rada, ze jo ![]()
Maminky starších dětí:-) Jdu pro neplenkovou radu:-))) kolikrát do týdne dáváte dětem maso? Myslím těm starším jak rok… Do roku a půl jsem dávala každý den kousíček,ale myslím,že každý den to nutné není,ne? Myslím,že klidně může mít některé dny jen zeleninu,ne…?
broki, tohle zrovna taky řeším. já se přece taky masem neláduju denně a dřív bylo maso doma taky jen v neděli
chtěla bych dávat maso tak 1-2* týdně. ovšem to bych nesměla mít dítě masožrouta
nic bez masa mi pořádně nechce jíst. jinak ano, bez masa může být v pohodě. zvlášť, když mu budeš vařit obilovinu+luštěninu = vcelku plnohodnotná dávka bílkovin a tak ![]()
Brokianaa píše:
Maminky starších dětí:-) Jdu pro neplenkovou radu:-))) kolikrát do týdne dáváte dětem maso? Myslím těm starším jak rok… Do roku a půl jsem dávala každý den kousíček,ale myslím,že každý den to nutné není,ne? Myslím,že klidně může mít některé dny jen zeleninu,ne…?
tak trikrat tydne…
Mládě jí normálně s námi, maso máme asi tak 3× do týdne. Dnes bylo maso, ale asi moc tuhé, tak ho nechal…