Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
No jo, casem, ale tohle jsou fakt nove, tak jsem cekala „hedvabny pohlazeni“
, ale vypadaji jak pouzite a maji zmolky, to jsem necekala. ![]()
@Jaja157 píše:
No jo, casem, ale tohle jsou fakt nove, tak jsem cekala „hedvabny pohlazeni“, ale vypadaji jak pouzite a maji zmolky, to jsem necekala.
a co to mas presne za plinky? Mne takhle zhrubly a byly hnusny snad jen bamboo extra na noc
Já měla VV naturfolds zhrublé a i trochu zežmolkované hodně rychle…a atky hodně rychle letěly z domu…Mi prostě absolutně nevyhovovaly…byly takové nepoddajné…
@careynka píše:
a co to mas presne za plinky? Mne takhle zhrubly a byly hnusny snad jen bamboo extra na noc
Mam prave BambinoMio 7-9kg. Uplne nove jsem je fakt jen vyprala a cekala jsem asi vic. Ale snad aspon budou funkcni. Vsichni na ne peji takove ody, tak snad jsem nestrelila vedle ![]()
@Jaja157 píše:
Mam prave BambinoMio 7-9kg. Uplne nove jsem je fakt jen vyprala a cekala jsem asi vic. Ale snad aspon budou funkcni. Vsichni na ne peji takove ody, tak snad jsem nestrelila vedle
ja o nich nikdy neslysela
a vim ze jsem od BM mela svrchnaky a to byly priserky, taky sly ![]()
Tak jsem poprvé měla plíny na balkoně a docela jsem zděšená..asi mě zmlsala ta sušička, protože třeba BI prefoldy můžu jít roztloukat kladivem ![]()
@careynka píše:
ja o nich nikdy neslyselaa vim ze jsem od BM mela svrchnaky a to byly priserky, taky sly
Svrchni jsem pouzila zatim jen jednou (zkusebni sada), a v pohode. Uvidime, co castejsi pouziti. ![]()
@Jaja157 píše:
Mam prave BambinoMio 7-9kg. Uplne nove jsem je fakt jen vyprala a cekala jsem asi vic. Ale snad aspon budou funkcni. Vsichni na ne peji takove ody, tak snad jsem nestrelila vedle
Jací všichni?
Já jsem na první dítě měla 5 ks vv bavlněných (Kikko) a leží ve skříni doteď, použité párkrát. Moc to nenasaje, tvrdé to je jak prknom kalhotkový sklad z toho nejde… Moc mi není jasné, jak to Bambino Mio u té své sady doporučuje dělat s vaječinou, protoýže když dáš vv narovno do svrchňáků, máš dost s jistotou při každém kojení špinavé svrchňáky, to bys jich musela mít při praní obden tak aspoň 10 ks ![]()
@ivuska.h píše:
Jací všichni?Já jsem na první dítě měla 5 ks vv bavlněných (Kikko) a leží ve skříni doteď, použité párkrát. Moc to nenasaje, tvrdé to je jak prknom kalhotkový sklad z toho nejde… Moc mi není jasné, jak to Bambino Mio u té své sady doporučuje dělat s vaječinou, protoýže když dáš vv narovno do svrchňáků, máš dost s jistotou při každém kojení špinavé svrchňáky, to bys jich musela mít při praní obden tak aspoň 10 ks
„Vsichni“=procetla jsem spoustu diskuzi a portalu a hodne mamin si je pochvalovalo, vc.mohji kamaradky, tak jsem se rozhodla jit stejnou cestou. Na vajicka je pry dobre pridat bud navic savou vlozku nebo tam „nanuhnat“ novorozenecky sklad. Zatim jsem teoretik, takze nemuzu hlasit, jestli to jde nebo ne. Ale nas uz se vajicka netykaji, resp.stejne si pratkticky zkusim, co to vydrzi, protoze ty naloze, co Nelca v puli roce umi jsou vazne testovaci spicka. ![]()
Jo a ty svrchni gate rychle schnou, takze uvidim, jak se mi podari „tocit“ 3ks ![]()
@rosslyn píše:
Tak jsem poprvé měla plíny na balkoně a docela jsem zděšená..asi mě zmlsala ta sušička, protože třeba BI prefoldy můžu jít roztloukat kladivem
No, můžu být koukám ráda, že sušičku nemám a tím nepoznám ten rozdíl… Já jsem od starších zvyklá na velký rozdíl mezi žehlenou a nežehlenou plínou, nežehlené jsou pěkné brusky.
@ivuska.h píše:
Jací všichni?Já jsem na první dítě měla 5 ks vv bavlněných (Kikko) a leží ve skříni doteď, použité párkrát. Moc to nenasaje, tvrdé to je jak prknom kalhotkový sklad z toho nejde… Moc mi není jasné, jak to Bambino Mio u té své sady doporučuje dělat s vaječinou, protoýže když dáš vv narovno do svrchňáků, máš dost s jistotou při každém kojení špinavé svrchňáky, to bys jich musela mít při praní obden tak aspoň 10 ks
Ivuško, máš nějakou dobrou zkušenost s některými VV? Já jsem koupila pár z druhé ruky a vidím taky, že jsou tvrdý. Tak jsem chtěla pár našít z bambus. flanelu, to by mi snad ztvrdnout nemuselo, co myslíš?
ahoj, můžu se vmísit a přeptat v čem perete??? začala jsem prát a žehlit výbavičku na mimi, mamka mi tvrdí, že musim koupit dětský prací prášek - ale nevím, slyšela jsem, že třeba Lovela moc nepere, tak zatím mám vyprané plínky v arielu + ocet… jinak jsem nachystaná taky na látkové plenky, tak jsem zvědavá, jak mi to s nimi půjde ![]()
ahoj, v arielu bych neprala. Dost často to způsobuje ekzémy,stejně jao aviváž.
Já prala v Persilu Sensitive, ted peru v Ulrich glelu(eko) a plínky v prášku od Tots bots Potion(eko)