Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Tak jo.
Počkám ještě do zítřka, ať se má šanci vyjádřit zbytek smečky
Snad nebudete zklamané.
Fotku Munkki dodám zítra, dneska odmítla spolupracovat ![]()
Ahoj maminy,
jsem dnes docitaloa vasi diskuzi a jsem jak Alenka v risi divu
, p;rijde mi to jako cteni z marsu…snad se do toho nekdy dostanu. To si nechavate vyrobit kalhotky na zakazku?
Ja jsem dnes nasla obchod co k nam doruycuje a tak jsem objednala na zkousku Itti Bitti 2× vse v jednom(doufam), Fuzzi Bunz 2× (snad vse v jednom) a pal od tots bots jen svrchni kalhotky a do nich od firmy lollipop plenku(na cvocky myslim) a pak jeste nejakou jinou od tehle firmy a pak od nich jedny kalhotky. Jeste jsem vzlaa i nejake ty vkladaci vlozky - no penez utracenych cca 3500,– manza me prerazi
- a ja jen doufam,ze to vsechno nejak nakombinuju a ze to male bude a ze me to pujde…snad to tu bude do tydne a pak uz zacnu
. Chtela jsem se jeste zeptat, do dyztak do tech plenkovych kalhotek davate treba jen obyc. plinky - jako ctverce a na ne pak nepromokave kalhotky,ju? Asi budu mit jeste dost takovyhc hloupych dotazu
,ale prijde mi to ze plenkovani je teda docela veda ![]()
Mirii, jo, do svrchnaku dam klidne jen ctvercovku, na ni teda i separacni plinku viskozovou. Tu ctvercovku podle sirky svrchnaku bud na osminy nebo na dvanactiny (nehledej za tim zadnou vedu, zkrtka napul, pak bud jeste jednou na pul nebo na tretiny a pak prehnout vejpul)Ale to je tak na pul az trictvrte hodiny maximalne, zalezi na tom, jestli cural pred zabalenim nebo ne
Mirii, jak přerazí?
Dyť vám šetříš prachy (jak můžou místní maniaci potvrdit
)
Kdybys chtěla, tak tu kalhotkovou plenu, co sme zpunktovaly, můžeš mít taky. Je bambusová jednovelikostní, vypadá fajn. A můžeš si vybrat vzor.
Mirii, vem si, ze jeden balik plen (pocitam nejakych 44ks) ti vydrzi na jak dlouho? Na tyden? Pokud kupujes nejake „lepsi“ plinky, tak ten jeden balik stoji priblizne stejne jako jedna kalhotkova plina. Balik plinek vypotrebujes a nemas nic, latkovka ti zustane. Za dobu plenkovani nakoupis tech baliku kolik? Rok ma 52 tydnu, prumerne dite je v plinach 2r. Takze koupis pres sto baliku jednorazovek a na konci nemas nic. Oproti tomu na konci latkovani budes mit za ty penize 100ks prumernych kalhotkovych plinek nebo cca 50 ks lepcejsich (bambusovych, vse v jednom). I tech 50 ks je presprilis, pri prani obden ti jich bude stacit priblizne 20ks. Takze na konci latkoveho obdobi skoncis s mensimi naklady a jeste s plenkovou vybavickou pro dalsi dite. U dalsiho ditete tudiz treba dokoupis neco malo, ale uz budes mit vsechno doma.
Setris penize, zivotni prostredi, a v neposledni rade zdravi svych deti, protoze je nenechavas 5h v pline, kde se rozklada moc na amoniak, to je vyborne „tonikum“ pro detskou plet ![]()
Bacha, varuji před mírným zatapetováním.
Číslo jedna. Munkki ve slušivé kolektivní plíně ![]()
Baba píše:
Bacha, varuji před mírným zatapetováním.Číslo jedna. Munkki ve slušivé kolektivní plíně
Tady mělo být číslo 2, kolektivka zepředu, nicméně sem ji, blbec, vyblejskla jen jednou, ta fotka je blbá a s Munkki se už teď neperu.
No tak nuic, jedem dál. Todle je pro srovnání Goodmama
Babo fakt vypadá moc pěkně, no a kdy se teda můůůůůůžeme těšit na ně my? ![]()
Ne že by ty fotky k něčemu byly, ale tak pochlubit sem se musela, ne?
A maskování za vědecké srovnávání fotek se hodilo. ![]()
A to sem vás ještě ušetřila Cuddle buns, páč Munkki se se mnou rvala tak, že bylo jasné, že z ní žádná modelka nikdy nebude. ![]()
Ale ty pleny jsou stejně všechny na jedno brdo. Akorát Cuddle nejširší, Mutery nejužší, Kolektivka je něco mezi.