Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Neczuz podle mne se jim to da do ruky frknout i kdyz sedej na podlaze a hrajou si…zvedavost zvitezi a do huby to tutovka doputuje ![]()
NO, Tom si na podlaze nesedí a nehraje si
Padá jak brambora ikdybych ho posadila já.
Koukám, že řešíte jídlo:-)
U Tobíka jsem aplikovala něco podobného, ale až když seděl. Do té doby jsem ho krmila. Teda za jeho vydatné pomoci, lžičku mi bral a sám si ji stkal do pusy. Jídlo jsem mu nemixovala, jen pasírovala a často dostával do ruky vařenou mrkev nebo brambor na okusování. Jakmile začal sedět, tak dostal miskus jídlem a v podstatě se krmil sám, převážně rukama (i kaši) ![]()
Pod židličku jsem dávala staré prostěradlo, po jídle šel Tobík do sprchy, židle taky a prostěradlo jsem jen vyklepala, a pak vyprala.
Červená řepa: doteď mám v živé paměti,když ji Tobík u doktorky vyzvracel. Vypadalo to jako z hororového filmu.
Zajimave, to teda jo. Uvidime u dalsiho, vyzkousime. Ze bych Matesovi zitra koupila kureci stehynko a uvarila mu ho ![]()
A dokrmujete je pak nejak, kdyz nevite kolik zbastili, nebo je nechavate tak, jak jsou, dokud si nereknou o dalsi krmeni?
Cici ja zacla teprv pred trema tejdnama, snazim se to jidlo vrazit tak nejak mezi kojeni, aby nemel moc hlad, ale zas aby nebyl uplne naprasklej. Vecer se ji pred koupanim, stejne ja u Achdarku, i u nas je zadelanej od hlavy az k pate…
Achdarek rada slysim, ze to funguje i v praxi! Ja videla u kamosky jak se jeji kluk cpal spagetama, rukou, z misky ![]()
Neno - já si myslím, že si tím i rozvíjejí manuální zručnost:-)
čičinka píše:čiči, ty mi čteš fakt myšlenky.
A dokrmujete je pak nejak, kdyz nevite kolik zbastili, nebo je nechavate tak, jak jsou, dokud si nereknou o dalsi krmeni?
Holky tak já vám to jezení vašich dětí fakt zááávidím, to my budeme mixovat snad do 18ti. Jako u Elišky to nehrozí, ona není schopná pozřít ani piškot.
Ať dělám co dělám, tak jí s toho prostě navaluje, nejhorší je, že jí stačí trochu a už zvrací, tak že vyhodí vše co v tom žaludku má. Jsem se na to ptala i dr. tak mi řekla, že prostě některé děti s tím mají problémy, no a my bohužel musíme patřit mezi ně.
Jako ona neni schopná jíst ani hustější masozeleninový příkrm, prostě musí to být polohusté, když je to hustější tak jí s toho natahuje a blije to.
Já mám fakt asi vadné dítě, co? Ledviny nemá, není schopná jíst tuhou stravu............asi jí půjdu vrátit, určitě mi jí vyměnili. ![]()
Katy ale zase je desne hezka! A mavosi pas! Tak ji dej jeste sanci…nez ji pujdes vymenit
![]()
Tak ja vcera rano vytahla vlnaky z lanolinu a ono je to furt jeste mokry…pocasi mizerny, topeni uz je vyply…doufam, ze nezplesnivej ![]()
neczuz píše:čičinka píše:čiči, ty mi čteš fakt myšlenky.
Dneska jsem zkusila zas banán. normálně ho jím k snídani a dávám žužlat tomínovi. Kousky rozmačkal v ruce a ruce olízal.
NO, kompletně to dělat nebudu, spíš před obědem něco takto zkusím. ![]()
Katy ani křupky nejí?
Já myslela, že snad každé dítě jí křupky.Já bych bez křupek už ani nepřebalila.
Jinak já taky hodně ředim příkrmy - v rámci dietníxh opatření. ![]()
Křupky se hned rozpustí v puse, to je jiný. Katy neboj Mates je to samý, teď je to teda už lepší, ale dřív taky natahoval z větších kousků. Jabko nejí, max. banán, takže ovoce musím dávat v přesnídávkách, obědy začíná trochu i sám, bramboru, mrkev zvládá, maso ne.
Tak jste mě navnadily na tu metodu baby led weaning, že jsem založila diskuzi. Zatím spíš odpůrkyně, tak tam zaskočte jim to vysvětlit
Mě to příde geniální věc. Ikdyž je jasný že to nepude hned od začátku. A ty co se bojí toho svinčíku, tak si měly pořídit robůtka a ne mimi ![]()
Jinak ještě ostatní poprosím o oblékání do nosítek a plenkování do nich, děkuji ![]()