Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
jsou to jen kapsovky bez vkládačky, jinak vypadají moc dobře ![]()
holky mě se taky ty kapsovky líbí, co se do nich dává? že bych se přidala k případné objednávce ![]()
Holky, budu fakt za debila, já vím
, ale… Mám koupené Pop In AIO a pak několik svrchních kalhotek. Pere se to před prvním použitím? ![]()
Flyingfrog píše:
Holky, budu fakt za debila, já vím, ale… Mám koupené Pop In AIO a pak několik svrchních kalhotek. Pere se to před prvním použitím?
Já jsem prala:-)
Tak jsem prošla ten výprodej na SWD a nic mně nezaujalo. Od včerejška je to dost přebrané:-(
Flyingfrog píše:
Holky, budu fakt za debila, já vím, ale… Mám koupené Pop In AIO a pak několik svrchních kalhotek. Pere se to před prvním použitím?
Já před před prvním použitím peru vše, tak že doporučuji taky vyprat.
Ahoj holky, jen vás jdu pozdravit. Máme se chvílema super, chvílema je to děs - ta vedra, Miky přes den skoro nespí, do toho finišujem s barákem… Takže se tady ani moc neobjevuju.
Jen kdybyste se zbavovali něčeho na novoška, dejte vědět, já ty nejmenší kousky vůbec nemám.
Borisko, uplne vsechno, jen to musi byt dostatecne siroke pres sirku te kapsy, mam fuzzibunz a pokud jsem dala jen uzkou vkladacku, tak protekli, protoe to steklo do nevycpane casti pliny.
Flyingfrog, ja peru vsechno, za prve kvuli savosti, umele materialy, aby se vyplavili pripadne chemicke zbytky. Jen bio material se odvazim dat bez vyprani, vzhledem k tomu, ze na nej zadna chemie nejde ani pri rustu, ani pri zpracovani, jinak by nebyl bio.
Mam plinu z vicevrstve flanelky, sedela jsem nad tim cely den, jeste musim nacvakat patentky a prisit nejake slusne save jadro. A vyyslela jsem vychytavku, na pline budou patentky, z PUL vystrihnu obdelnik a na nej dam tez patentky a budu to pripinat jen od predni pulky do zadni pulky pliny, kde jsou nejzatezovanejsi mista curanim, aby mi tu neco neosedel mokrou plinkou a zaroven to bude luftovat. Usiju si jich vic, obdelnicek bude jen jeden.
Díky za odpovědi
Tož bude další prací kolo.
Jo a ty kapsovky se mi líbí čím dál víc.
Plus teda závidím vaši zručnost při šití. Já jsem na to levá a navíc ani nemám na čem šít ![]()
tak jsem koukala a uz je to fakt prebrane…
Cici - tak to pak vyfot,at muzeme zavidet vam zrucnym pracantkam ![]()
Hehe, zas takovej zazrak to neni, asi jsem tam neja spatne umistila gumicky, takze nesedi uplne stopro. A asi ji budu muset na zadech jeste narasit trochu, rovna mu sjizdi. A sila jsem ji v ruce celej den, velmi vazne zvazuju porizeni siciho stroje ![]()
Katy2 píše:Flyingfrog píše:Já před před prvním použitím peru vše, tak že doporučuji taky vyprat.
Dobré dopoledne milé látkařky. Opět Vás po čase prosím o radu. Zalíbili se mi Easyfit od Tots Bost, máte s nimi prosím někdo zkušenost? A ještě, někde jsem četla, že by se neměly nechávat PULky namočené, tak nevím, zda je můžu ty dva dny před praním skladovat normálně s ostatními plenkymi ve vodě. Předem díky.
Julie, já bych řekla, že záleží na tom, v čem skladuješ. Třeba pokud do vody přidáváš ocet, tak by jim to kyselé prostředí mohlo vadit. Stejně tak by to vadilo bambusu. Asi bych se řídila doporučením výrobce, třeba bambino mio se v pohodě na mokro dá, ale třeba píšou, že se pulky můžou sušit v sušičce a kdovíjak jsou odolné a není to pravda, takže bych byla opatrná.
Skladuju na sucho, posraný pulky hned předperu ve žlučáku a namydlený je strčím do kýble na sucho a v pohodě.
Skladuju stejne jako Cici, na sucho, prejedu zlucakem, kdyz je zapotrebi a strcim k ostatnim plenam do pytle.
Ja vcera zas nevydrzela, a poridila jsem BI Bamboo Extra, jsem teda zvedava. Prcek vyrostl z jedny nocni pliny, tak byla zapotrebi nahrada…a navic byla prouzkovana, tak to neslo odolat ![]()
ahoj holky perete některá separačky od popolini z viskózy?
nebo všechny jedete ve fleesových? ![]()
já je vyhazuju a teď jsem zjistila,že se dají prát ![]()