Bazální teplota - ovulace zatím ne?

1695
8.4.13 07:57

bazální teplota - ovulace zatím ne?

Ahoj holky, tento měsíc poprvé měřím bazální teplotu a snažím se dopátrat, jestli ovuluju (mám hodně dlouhé a nepravidelné cykly). Teploty se pohybovaly 36,4 - 36,5, pak mi měření překazila chřipka a teploty přes 38°
Nyní po týdnu mám 36,6 (měřeno zatím 2×) Myslíte, že tedy ovulka zatím nebyla? Dík za názor :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31417
8.4.13 08:01

@aleba pravděpodobně ještě nebyla…teploty před a po ovu by se měly lišit nejméně o O.3°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.4.13 08:05

@elanaa @aleba to není pravda. Je jen pravidlo, že třetí vyšší měření má být aspoň o 0,2 vyšší než nejvyšší z těch předovulačních..a pokud není, tak je pro potvrzení ovulace potřeba čtvrté měření a to už může být vyšší jakkoliv. Těch aspoň 0,2 je obvyklých, ale taky nemusí být.
Nicméně je spíš pravděpodobné že ovulace ještě nebyla a mohla být posunutá právě z důvodu nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
8.4.13 08:09

@andelka83 aha, tak díky za poučení…já teda měřila 3 roky a myslím že mám BT problematiku poměrně zmáknutou, ale ok, beru. U mě to vycházelo (shodovala se tato poučka s grafy na FF i na WK, tak jsem neměla důvod o tom nějak přemýšlet). Teplota lezla někdy nahoru pomalinku, jindy rovnou o těch O.3 skočila, to jak kdy, ale ten trend vyšších teplot až do menses (kdy to opět spadlo naráz a ten den jsem to dostala nebo naopak to začalo 4 dny před ní o stupínek denně padat dolů k předovulačním teplotám) si to drželo.

tak díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.4.13 08:13

@elanaa taky měřím dlouho (5let, ale s přestávkama těhu a kojení)..ale naučené to mám podle metody STM, která počítá i s výjimkami..podle ní myslím jede WK (FF občas nechápu kde ty ovulky bere, tomu snad stačí jen pokles a vzestup..), holt Němci jsou preciznější :mrgreen:
Jj, to si to pak má držet, a mně třeba teplota neklesala, až první dny MS. Já mluvila o pravidelch pro potvrzení proběhlé ovulace. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
8.4.13 08:15

@andelka83 jasně, rozumíme si. No, já taky obvykle souhlasila spíš s WK…ale mám dojem, že obecně je populárnější FF (a ne kvůli angličtině), že prostě spíš zas ženy co ovu vycítí, dělají k ní testy atd., tak se jim zdálo, že je přesnější FF. Tak nevím, je to jedno :)

každopádně na tom, že ovu u zakladatelky spíš nebyla než byla, se shodujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.4.13 08:19

@elanaa jj, i kdyby zítra teplota stoupla, tak bych se klonila spíš k tomu že ovu byla dneska…ty nemoce to dost komplikují..je fajn, když už má člověk něco odměřeno, že ví kde se mu ty před a poovulační teploty pohybují.
Jo? Já právě někdy z FF rostu, kde je schopnej tu čáru dát :D ale záleží i na dalších symptomech, pak se to dá určit lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
8.4.13 08:32

Holky děkuji moc :kytka:
Já mám cykly 40-70 dní, takže je to všechno takový složitý :D
Stejně asi nezjistím, že ovu chodí třeba ten a ten den pravidelně, ale aspoň bych věděla, že je, a že třeba můžu doufat v mimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.4.13 09:25

@aleba hm, cykly 43dní znám. Ovu kolem 30DC..napalicu. Ale byla.
Teďka měřím 2měsíce a zatím nic, ani ovu..kojím, takže mi to blbne. MS jsem už jednu měla, ale od té doby nic. A už mě to celkem štve, spodek už ani nesleduju, ten vykazuje plodnost pořád, estrogeny fungují dobře. BT se snažím měřit, ale občas nestihnu nebo zapomenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31417
8.4.13 11:16

@aleba pár cyklů měř, ale já bych moc neotálela…s takovou nepravidelností a zejména těmi i 70denními cykly se může jednat o anovuláky, často to tak bývá. Radši bych si zašla k dr. aby na to kouknul uzv, jestli tam něco roste nebo ne :nevim: @andelka83 jak to děláš s tak malým dítětem, že měříš? Já to vzdala, sice by mě to zajímalo, jestli ovuluju (po porodu se mi cykly hodně zkrátily a vůbec jsou takový nějaký naprd, LF, pokud je, tak sotva 5 dnů), ale i když mám dítě skoro dvouleté, stejně se někdy v noci vzbudí ve čtyři a hodinu čumákuje (nic po mě nechce, ale já se stejně vzbudím, takže jdu na WC atd.), pak zas usnem, někdy se vzbudíme v sedm, jindy skoro v osm…prostě nepravidelnost a přerušovaný spánek, hrozně by mi to lítalo, to vím (moje teploty vyžadovaly naprostou pravidelnost v měření, i usnutí posunuté o hodinu dvě už mi v tom udělalo guláš), takže neměřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
8.4.13 13:09

@elanaa normálně, měřím jak se vzbudí, což bývá pravidelně kolem 6h. V noci samozřejmě jsem hore několikrát, ale většinou buď vůbec nevstávám z postele (kojím vleže v posteli) nebo jen na chvilku, když jdu nechat vyčurat staršího nebo mu podat pití. Teploty jsou v pohodě, 34,3-34,5 vyrovnané, neskáče to nijak zvlášť. spát chodím kolem 21h. Po prvním porodu to bylo v poho, starší spal v té době celou noc a vstával taky pravidelně. Ale tehdy jsem měla cykly hned bez problémové, ovulační, pravidelné..teď víc kojím a blbne to. Zítra je to 2měsíce od té první poslední MS. :nevim: musím odstavit v noci, a zatím na to asi nemám..ani nervy ani možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.8.18 15:37

Ahoj holky, v měření jsem nováček. Ovulaci jsem si myslela poznám na sobě dobře, ovšem měření BT mne dost máte a zda se, že domněnky byly nesprávné (OV. krvacení, bolesti,…) Vyznáte se v tom někdo a poradíte, zda ovu proběhla či ne? Moc děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
2.8.18 15:03

@MARION8 zatím to vypadá že buď nebyla,nebo až tam na konci, špatně jsou vidět dny cyklu. Prostě ty poslední dvě teploty co jsou vidět by mohly být poovulacni,ale to by musela být ještě další teplota,a vyšší než ty dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
4.8.18 21:27
@andelka83 píše:
@MARION8 zatím to vypadá že buď nebyla,nebo až tam na konci, špatně jsou vidět dny cyklu. Prostě ty poslední dvě teploty co jsou vidět by mohly být poovulacni,ale to by musela být ještě další teplota,a vyšší než ty dvě.

Jsou vyšší. Takže, je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital