Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
…
Příspěvek upraven 01.02.16 v 17:06
gabi, měřila jsem tedy ne tak dlouho jako Ty, já asi jen do osmého týdne a občas, ale bud v klidu, také jsem měla většinou 37,37,1, ale někdy i 36,9 a jednou dokonce 36,8. tak jsem se na to už pak vyprdla.
protože to je zbytečně o nervy. ve 12 týdnu už podle mě nemá smysl měřit, tam už bazálka není směrodatná. užívej těhu. ![]()
Dobrý den, chci se zeptat, jak poznám, kdy jsem měla ovu. Mé teploty po menstruaci dost kolísaly. 13 dní po menstruaci mám teplotu 37 či 37,1 a stále se tak drží už 6 dní. Je možné,že jsem konečně otěhotněla? Nebo před menstruací je tato teplota normální? ( očekávám kolem 4.12.) Děkuji
bedruna7 píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jak poznám, kdy jsem měla ovu. Mé teploty po menstruaci dost kolísaly. 13 dní po menstruaci mám teplotu 37 či 37,1 a stále se tak drží už 6 dní. Je možné,že jsem konečně otěhotněla? Nebo před menstruací je tato teplota normální? ( očekávám kolem 4.12.) Děkuji
Není důležitá výška teploty, ale pouze samotná křivka. Teploty po ovulaci se drží nahoře a cca 24 hodin před anebo až v den menstruace teplota klesne. Pokud ne a drží se dále nahoře, znamená to většinou těhotenství. Většinou se říká 18 a více dní. Luteální fáze (od ovu do menstruace) je stále stejná, takže se dá krásně řídit podle ní.
Ahoj holky, prosila bych o radu..Podle poslední MS bych měla být v 6.tt, BT se mi držela kolem 36,9 - 37 stupňů, dnes ráno mi ale klesla na 36,6. Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuju za reakce
baby, bazalna teplota sluzi cisto len na urcenie ovulacie, v tehotenstve sa na to vykaslite, jedine, co si zanesiete dnu nejaku pliagu ![]()
kamoska je v siedmom mesiaci a bazalku ma 36,6, tie hodnoty su neskor skutocne nevypovedajuce. zbytocne sa stresujete.
OK, děkuju, já se na ní už chtěla vykašlat, ale ráno jsem se vzbudila a už ze zvyku jsem prostě vzala teploměr a změřila… Díky za odpověď
miru29 píše:
OK, děkuju, já se na ní už chtěla vykašlat, ale ráno jsem se vzbudila a už ze zvyku jsem prostě vzala teploměr a změřila… Díky za odpověď
Tohle jsem na začátku dělala taky a skákala mi jak divá. Lékař mi řekl, že toho mám okamžitě nechat, protože měřit ji v v potvrzeném těhotenství je už naprostá kravina a já z toho akorát zcvoknu a hlavně začíná kolísat a skákat vlivem hladiny hormonů. Takže buď v klidu a na měření se vykašli.
Já se spíš lekla, že mi spadla až na tu hranici červenou… Tak ju, dika, už měřit prostě nebudu a uvidím. Akorát mě štve, že jdu na UTZ na srdíčko až za 10 dní…hrozně dlouhá doba…
Neboj, prckovi se u tebe dobře daří a těch 10 dní uteče jako nic. ![]()
jejda neměřit to je zbytečný hlavní je at buší srdíčko miminko aby rostlo jestli má menší teplota je snad jedno ne?
A přece jen tím teploměrem at se tam něco nezanese případě nazačne se krvácet a tak z nervů při zavádění hlavně že testy vyšly mimi se ukazuje já měřila cyklus co to vyšlo 3 dny zajímalo mně zda duphaston teplotu zvyšuje a já ji měla uplně normální jako vždy pak jsem začla chodit na WC takže to už bylo měření fakt naprosto zbytečný když jsem byla víc na záchodě než v posteli ![]()
No, dík, jdu právě na srdíčko až příští pátek, tak jsem z toho trochu neklidná ![]()