Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MSM20 píše:
Zdravím holky, mám trochu vtipnou otázku ale možná v této době nejsem jediná koho napadá možnost bazénu na balkoně pro děti. Máte někdo? Můžete mi nějaký doporučit pořád hledám ale nemůžu najít správný rozměr. Doma mám půl roční mimco a 7 letého kluka. Máme možnost zahrady, ale jsme vázání na odvoz když je přítel doma neb zahradu máme daleko a já nevládním řidičák a koupaliště je také moc daleko. Chtěla bych najít nějaký bazének ne úplně pro miminka, ale nějaký který by měl na šířku 100cm ale aby byl dlouhý jako obdélník. Máte někdo?
Upřímně? Nedělej to. Měli jsme nad sebou na velké terase a stejně to každou chvíli někoho vytopilo, všechny věci mokré, my jsme kolikrát skončili mokrý jen protože jsme vylezli ven. Příšernost, rodiče nedělali nic jiného než se lítali omlouvat a napomínat děcka, protože samozřejmě je nebaví jen tak sedět v klidu v bazénu a způsobně si hrát. Jak z toho budeš odčerpávat vodu ven? I kdybyste byli v přízemí, tak si nejsem jistá jestli ti u bytovky povolí vypouštění takového množství na veřejný prostor.
A jinak technická - neřiď se pouze velikostí bazénu, ale nejdřív si ověř nosnost. Pokud jste v novostavbě, je to asi jedno, u staršího baráku bych to bez ověření neriskla.
My máme lodžii zděnou a v tom malá roura kouká ven a voda, co tou rourkou odtéká, tak to sousedy vůbec nezasáhne, ne každý balkón je děravý. To jen na okraj, jinak u nás udělal radost i normální lavor, kde si prcek sedl
. Na sedmileté dítě bych už asi bazén na balkón necpala a kdybych byla ve tvé situaci, udělala bych si ten ŘP
Být v tomhle nezávislá na druhém je k nezaplacení
Právě nedávno jsem řešila a pořídila jsem oválný od Intexu 57482. Vody do něj budu dávat maximálně polovinu, což je cca 100 l. Nosnost balkónu mám zjištěnou, jelikož bydlíme v novostavbě, problém s tím nebude. Když bylo dítě menší, je to cca pět let zpátky, bylo v létě extrémní vedro. Napouštěla jsem v panelákovém bytě, ne v koupelně, klasický bazének s průměrem cca 1 m. A kupodivu se nikdy žádná potopa nekonala, vodu jsem nanosila dětskou vaničkou na koupání. Odnášela jsem ji v koupacím kyblíku pro novorozence, který mi dítě pomáhalo plnit malým kbelíkem, tobě stačí normální kýbl. Takže ty kecy tady neřeš, žádná potopa, moje dítě nemá potřebu cákat, mám stabilní bazén, který naplním pouze do poloviny, a navíc nemáme starý balkón. Nejsem líná, aby mi vadilo přinést a zase odnést těch pár kbelíků vody. My jsme takhle napouštěli i daleko v tropech dítěti bazén u oceánu, vodu jsme do něj zvládli nanosit igelitkama, ten měl průměr cca 2 metry. Vodu si zaplatím, nikomu nic nepoleju a ty kecy tady to je slušný psycho.
@Kfětoslava píše:
My máme lodžii zděnou a v tom malá roura kouká ven a voda, co tou rourkou odtéká, tak to sousedy vůbec nezasáhne, ne každý balkón je děravý. To jen na okraj, jinak u nás udělal radost i normální lavor, kde si prcek sedl. Na sedmileté dítě bych už asi bazén na balkón necpala a kdybych byla ve tvé situaci, udělala bych si ten ŘP
Asi máme podobný typ balkónu, ale já bych jí ten bazének klidně doporučila, vzhledem k tomu, že není vůbec jasné, jestli budou v létě koupaliště v provozu. A každý nepreferuje koupání v přírodě, někdo má raději chlór. My tedy loni v létě udělali kompromis a jezdili jsme do Šárky k Veselíkům.
Obyc kulatý.. Nikdy jsme nikoho nevytopili to jsme bydleli v posledním patře.. Akorát jsem overovala nosnost - starší dům.. Děcka byly happy. A já vodu používala každý večer na zalévání ovoce a Zeleniny
@Mejdlovak píše:
Asi máme podobný typ balkónu, ale já bych jí ten bazének klidně doporučila, vzhledem k tomu, že není vůbec jasné, jestli budou v létě koupaliště v provozu. A každý nepreferuje koupání v přírodě, někdo má raději chlór. My tedy loni v létě udělali kompromis a jezdili jsme do Šárky k Veselíkům.
Ona psala, že mají zahradu, kde se ale dostane jen autem, takže já než špekulovat s balkonem, bych jezdila na zahradu ![]()
@Kfětoslava píše:
Ona psala, že mají zahradu, kde se ale dostane jen autem, takže já než špekulovat s balkonem, bych jezdila na zahradu
Tak tak
Uprimme je mi lito maminek, co nemaji ridicak/auto k diapozici, pokud tedy zrovna neziji v jednom z mala mist, kde maji vse v dochazkove vzdalenosti. S detmi si nedovedu predstavit byt omezena tim, kam se dostanu pesky, MHD nebo na kole. Ale treba kdyz jsme bydleli v prazskych Letnanech, tak jsem auto nepotrebovala-po ruce vsechny nakupy, skoly, skolky, posta, mraky hrist, bazen, brusliste, herny.. Ale vetsina mist v CR tohle proste nema.
@Kfětoslava píše:
My máme lodžii zděnou a v tom malá roura kouká ven a voda, co tou rourkou odtéká, tak to sousedy vůbec nezasáhne, ne každý balkón je děravý. To jen na okraj, jinak u nás udělal radost i normální lavor, kde si prcek sedl. Na sedmileté dítě bych už asi bazén na balkón necpala a kdybych byla ve tvé situaci, udělala bych si ten ŘP
Zasáhne, tím spíš při tom množství vody. Ale jinak jo, pokud to máte zasklené a zabedněné, tak klidně do toho ![]()
@Nimie píše:
Zasáhne, tím spíš při tom množství vody. Ale jinak jo, pokud to máte zasklené a zabedněné, tak klidně do toho
Já mám děti ve věku, co by bazén na balkóně neocenily
a když jsem tam máčela batole v lavoru, tak jsem ten lavor pak vylila do vany, ne do balkónu
Ale při slejvácích vidíme venku, kam voda teče a můžu ti říct, že k sousedům to není ![]()
@Kfětoslava píše:
Já mám děti ve věku, co by bazén na balkóně neocenilya když jsem tam máčela batole v lavoru, tak jsem ten lavor pak vylila do vany, ne do balkónu
Ale při slejvácích vidíme venku, kam voda teče a můžu ti říct, že k sousedům to není
Stačí trocha větru a soused nebo ten člověk co prochází pod balkonem to má všude na sobě (předpokládám že máte běžný barák a z té výpustě to netáhnete dolů k zemi třeba řetízek kterým by se to eliminovalo). A nebo se to táhne po fasádě teda a to bych byla taky fakt ohromnně šťastná za takový nápad ![]()