Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj. V kolik vám to začíná? jestli k vám dorazí po obědě, tak dát si dort a pak grilčo je v pohodě. Pokud mají přijít na oběd, tak bych asi dortem nezačínala ![]()
Není blobst podávat dort jako první. Aspoň nebudeš muset dělat maso hodně dopředu a budeš ho podávat teplý ![]()
S tím salátem bych to nějak nepřeháněla. Když budeš mít netknutý maso, tak ho klidně druhej den ohřeješ v troubě a bude pořád dobrý, ale míchanej salát z lednice už tak dobrej není ![]()
Já myslím, že v pohodě. Nejdřív dort a káva, hoďku dvě poté grilčo. Akorát teda nevím, jak máte výkonný gril, my máme taky na balkoně plynový, ale takové množství masa bysme na něm dělali několik hodin… Když grilujeme pro cca 20 osob, tak salátů dělám 2 velké mísy, plus ale ještě do trouby hodím brambory, hranolky nebo zeleninu. Doporučuji udělat nějaký rychlý předkrm na tom grilu (špízky třeba jsou vděčné) a až pak grilovat maso a počítala bych jen 1 plátek na osobu.
Děkuji, o to mi právě jde aby maso bylo dobrý teplý a ne vysušený. Takže myslíš že salátu mám hodně?
@Tableta
@123gabi Já si to množství popravdě nedokážu moc představit. V případě nouze bude podle mě v průběhu večera rychlejší natrhat, nakrájet a umíchat trochu salátu než dodělávat maso.
U nas se jeste na grilovacky osvedcilo grilovat zeleninu a syry (halloumi, hermelin nebo ostiepok na gril). To si u nas vzdycky pochvalovali.
Děkuji, na gril dáme najednou asi 6 steaků. Takže si myslím že by to mohlo být v pohodě. @unuděná
@123gabi píše:
Děkuji, na gril dáme najednou asi 6 steaků. Takže si myslím že by to mohlo být v pohodě. @unuděná
To my taky, ale centrimetrovou krkovici tam „sušíme“ tak 20 minut
Ale váš vypadá kvalitněji, tak to by mělo být ok ![]()
Snad ano, ale kuře a kotleta si myslím že bude rychlovka.
@unuděná
Nebudou prsíčka a kotleta hodně suchá?
není to zrovna nějštavnatější maso…Každopádně množství bych nebrala na kila ale nechala si u řezníka rovnou udělat plátky, a pak si je napočítáš. Určitě 1 plátek na osobu je málo! U nás chlapi snědí třeba jeden menší kuřecího a klidně dva vepřové (podle velikosti). Saláty bych udělala jen dva a jak tady už někdo radil, hoď na gril třeba ještě papriku, hermelín v alobalu nebo pikantní oštiepok, prodává se to už krásně předchystané…
a dá se to jen tak zobat.
@123gabi píše:
Děkuji, o to mi právě jde aby maso bylo dobrý teplý a ne vysušený. Takže myslíš že salátu mám hodně?@Tableta
záleží, jak jste vy a hosté na tom s „králičinou“
![]()
U nás třeba většina lidí chce pořádnej flák masa (jak tu někdo radil jeden plátek na osobu, tak to by se u nás vysmáli
), zároveň ale skoro nikdo nechce zeleninu.
Dva litry coleslawi by se u nás jedly tejden… Takže já na podobnou slávu nakrájím tak dva talíře zeleniny, a teprve, když se sní, tak raději dokrájím, než aby to schlo…
Na druhou stranu, kdyby se na gril přihodily sýry, žampiony nebo cibule či papriky, tak se po nich jen zapráší ![]()
Jinak bacha na kotletu - za mě se na grilování moc nehodí, napřed je to syrové (to se bude kdekomu žinýrovat to jíst), pak to bude suché. Spíš než kotletu bych zvážila naložený na tenčí plátky nakrájený bůček (dá se koupit, pokud nemáš možnost ho natenko nakrájet). To je hotové hned, je to křupavé, šťavnaté, luxusní ![]()
Pokud to tam nemáte samou dietářku, tak u nás se po něm jen zapráší…
A jsi si jistá, že nikdo nic nepřinese? Všichni budou po obědě a ještě dort… Toho masa máš až kam 100-200 g na osobu stačí, salát taky tak 50g a v záloze bagetky nakrájet, když zbydou dáš do mrazáku. Džbány s vodou ať furt nelitas, oříšky tyčinky na mlsání.