Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@FazolkaEliška píše:
Kočárek, ale není určený pro novorozence, ale pro děti cca od šesti měsíců, kdy se přechází většinou na sporťák, takže pak už je to v pohodě.
Někde jsem viděla možnost dokoupit hlubokou korbu. A taky často vídám novorozence na tvrdo v golfkách, takže doporučení výrobce je jedna věc, realita druhá.
@burbot píše:Kočárek není určen pro úplně malé děti, je až od šesti měsíců, my do něj šli v 11ti a úplně bez problému
Tak ho tu nesmíte tak vychvalovat, pak je jasné, že ho bude chtít každýJako golfky je fajn, jako jediný kočárek pro větší dítě si ho taky dovedu představit, ale třeba novorozence bych do něj nedala, byť ještě v tašce nebo extra korbě. Přijde mi, že minimálně není tak odpružený jako klasický kočárek (znát je to už na větších dlažebních kostkách ve městě). A také podle mě dítěti nezaručí takový komfort a prostor. Ale možná jsem jen náročnější na pohodlí, takže mi nevadí se nějaký čas „dřít“ s větším (mám Gesslein F6), přestože dítě přežije všechno
@katerina12 píše:
Měl by se tam vejít, ale třeba napíše někdo kdo s tím má zkušenost, já zatím ne.
No my třeba jezdíme bez madla úplně, přijde mi to lepší. Přesto se mi to někdy stávalo - je potřeba dát podložku pod nožičky do polohy sezení (nesmí být vodorovně) a nejlépe sedací plocha do polohy „sed“. A madlo složit jakoby dolu, jestli s ním jezdíte. Pak by se složením neměl být problém.
Co se týká madla, myslím, že je to u modelů 2012 a 2013 stejné, jde jen nahoru, jinak s ním jde hýbat, ale polohy nemá. A kočárek 2012 nemá ani odepínací stříšku, máme ho.
@burbot píše:
Někde jsem viděla možnost dokoupit hlubokou korbu. A taky často vídám novorozence na tvrdo v golfkách, takže doporučení výrobce je jedna věc, realita druhá.
Tak tomu úplně nerozumím, proč dávat novorozence do „sedacího“ kočárku…
A pomalu se blíží červen, měli by se začít dovážet, nevíte někdo něco??? ![]()
Týjo tak jsem koukala že nikde není, prý až začátek června, tak jsem zvědavá. Holky to je polský kočárek? Kdo je tady výhradní dodavatel? díky
@montyneta píše:
Týjo tak jsem koukala že nikde není, prý až začátek června, tak jsem zvědavá. Holky to je polský kočárek? Kdo je tady výhradní dodavatel? díky
Ale Made in China jako téměř všechny golfky… proto asi taky to zdržení v dodávce. Výhradní dodavatel nevím, zkus si napsat do polska: www.bebebeni.pl
Hmmmm mi jedeme 14,6 na dovču, tak to jsem zvědavá zda stihneme ![]()
Děkuji za odpověď sirael4, někdy to úplně složit jde a někdy ne, tak to asi bude tím polohováním.
Já myslela rukojeť, že se dá polohovat, spletla jsem si pojmy.
Madlo jde jen do jedné polohy a pak sklopit, když se kočárek skládá, to je pravda. Zkusím ho vyndat taky, zdá se mi, že je zbytečně vysoké a že přes něj dítko špatně vidí. Je pravda, že je jen do 15 kg? Protože to už mi za chvíli asi budeme mít.
Já bych se té váhy asi nebála, ona tam určitě ještě bude nějaká tolerance, pro jistotu
jako u všeho. Madlo zkuste vyndat, dcerce vůbec nechybí a to u předchozího kočárku se držela pořád za něj!
Ahoj, viděla jsem tento kočárek dneska v prodejně a je fakr lehoučký, má super kolečka, dost mě zaujal. Chci se zeptat Vás, co jej máte,
@Lizzi Tak mi boudička drží i ve velkém větru
Mám tam momentálně fusak od emitexu, ale ten jarní, flaušový a ten je tam super. Malá má 7 měsíců a vozím ji v něm od pěti a něco a úplně v pohodě, krásně tam leží..mám tam ale tu podložku, ale kočár je dle mého do normálního lehu a malá je v něm moc spokojená
Do postýlky se taky dětem dává klín, ať mají výše hlavičku, takže tento mírny sklon je zanedbatelný. Já moc doporučuji!!! ![]()
Tak holčiny, vzhledem k nejasnosti váhy (výrobce uvádí na stránkách 8 kg, na krabici je 10 kg a také holčiny, co to to pak doma vážily se trochu rozcházely) jsem napsala výrobci do Polska ohledně váhy Izzy 2013 a jestli jde připevnit nějaký skate. Dostala jsem následující odpověď:
„Regarding the Izzy stroller the weight of a whole stroller is 9,2 kg.
Unfortunately the skate can’t be attached.“,
tj. přeloženo: Celý kočárek váží 9,2 kg a skate nemůže být připevněn.
(přišlo mi ale, že skate of Firkonu by mohl pomoct, protože kočárek má (aspoň jestli si to dobře pamatuju) zadní osu, ale ještě to teda prozkoumám. http://www.firkon-kocarky-hak.cz/…/5/226-Skate
Příspěvek upraven 06.06.13 v 08:42
Ahojky muzu se zeptat z ceho jsou kolecka, zda zvlada dlazebni kostky ve mestem, a jeslti tam dite nehopsa natvrdo, zda je odpruzeny? a pak ta vaha : ktera je prava 8-9,2kg? a jeste zda se vejde i do kufru u maleho auta, tim myslim napr Fiat Lupo