Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@jenney001 píše:
@lecka Jo budu ráda i za ten kontakt na Facebooku. Malá má příští týden 4.měsíce, takže pořád potřebujeme tu O. Zatím ji dokrmuji Nutrilonem Comfort tak snad ta Bebivita bude taky dobrá. Je to jen jeden druh, ten Nutrilon je více druhů na více potíží, tak nevím jestili Bebavita pomůže na ty naše problémy
Moje malá měla Nutrilon Comfort do 6-tého měsíce a pak jsme přešli na Bebivitu a úplně v pohodě. ožná jsem mohlii dřív, ale nechtěla jsem zase zažít ten týden než ten Comfort zabral
.
@pavcina píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat jakou máte zkušenost s kašemi od bebivita. Dávám dceří kaše od Hami, ale skusila bych i jinou. Děkuji
kaše od bebivity jsou úžasně jemné u nás vede jahodová pak keksíková tu dětem navrch sypeme trochu kakaem a pak ovocná a hlavně ta cena ta je super krabice pro ty naše trojčata nám vydrží 3dny
takže pro jedno dítě na 9dní ![]()
Tohle mi přišlo jako odpověď z Tety:
výrobky Bebivita lze zakoupit v „modrých (kosmetických)“ prodejnách TETA drogerie. Tyto prodejny si můžete jednoduše vyhledat pomocí následujícího odkazu: http://www.tetadrogerie.cz/prodejny.html?….
Holky to se tu nehodí, ale nevíte jestli na tržnici mají paruku černou afro pro děti? potřebujeme pro malou chceme aby šla jako čertík na ples
Mám dotaz ohledně kaše Bebivita. Koupila jsem ji včera, jednu od 4. měsíce a druhou od 6.. Ale i ta od 4. měsíce je obilná - obsahuje lepek. Můžu ji prckovi dát nebo raději zkoušel lepek po troškách a kaši schovat na později. Malýmu je 5,5 měsíce a lepek jsme ještě nezkoušeli
@slivovicka
Skus lepek..teraz sa doporucuje dat medzi 4.-7. mes..tiez som dala okolo 5,5 mes..
@slivovicka Jo v klidu, lepek se doprorucuje mezi 4-6 mesicem, nebala byc se toho.
@ne-silenamatka píše:
@slivovicka Jo v klidu, lepek se doprorucuje mezi 4-6 mesicem, nebala byc se toho.
ty jo, vsade inak vravia.. ![]()
Ale aspon ten 4. je rovnaky..
Takze mu dat plnou davku kase? Jak se pozna, ze by mel alergii na lepek?
Mozna spis zacnu treba trochou kuskusu nebo testovin k zelenine a kasi dam az potom.
K doktorce jdeme az za 14 dnu a nechce se mi ji volat jen kvuli lepku ![]()
Dekuji vam @miisenka @ne-silenamatka
Ja bzch mu klidne dala kasi (ale pisu to jako matka „nekasoveho“ ditete), zacni cim chces, jak se ti bude chtit.
Jinak k alergii na lepek: http://www.zivot-alergika.cz/…a-lepek.html
@slivovicka píše:
Takze mu dat plnou davku kase? Jak se pozna, ze by mel alergii na lepek?
Mozna spis zacnu treba trochou kuskusu nebo testovin k zelenine a kasi dam az potom.
K doktorce jdeme az za 14 dnu a nechce se mi ji volat jen kvuli lepku
Dekuji vam @miisenka @ne-silenamatka
bud daj kasu, alebo piskot(bacha na cukr, vajicko)..plnu davku by som dala, pokual zatial nema problem s nicim(nema akergiu) a keby bola reakcia tak to poznas(bud hned:koprivka, otok, atd alebo pozdejsia reakcia:problem s kadenim,,koprivka)
Přesně, Nutrilon je hrůza děs. Děti zvracely a zvracely
. U prvních dvou jsme přešli na Sunar a u třetího jsme začali kupovat Bebivitu a spokojenost největší
. Dětsko spokojené, krásně prospívalo.
.
Zkoušela jsem již několik UM, než jsem přišla na Bebivitu. Každému miminku samozřejmě sedí něco jiného, ale tomu mému Bebivita sedí po Hippu, Nutrilonu a Sunaru zatím opravdu nejlépe. Pravidelně kaká a neublinkává. Nevím, zda mám považovat za mínus, že má občas tuhou stolici, ale vzhledem k tomu, že např. po Nutrilonu nekakal vůbec, mě to příjde lepší řešení. Jinak jak jsem se dočetla, že se nedá sehnat, tak s tím nesouhlasím. Bez problému jsem jej koupila již v několika drogeriích, dále také v síti Albert a pokud ani to ne, tak vám jej objednají v každé lékárně. Vůni já osobně neřeším, protože to co voní a nevoní mi, nemá podle mě nic společného s tím, jak to vnímá miminko
. Dále považuji také za plus že se vyrábí v Německu, např. Nutrilon vyrábí Poláci napůl s Maďary, což už je ale vedlejší informace..