Běhání - navyšovat kilometry nebo rychlost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115890
31.3.18 20:19

Chce to minimálně 40 minut, klidně rychlá chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
31.3.18 20:20
@Lenka_Hal píše:
Jednoznacne stridat. Nektere dny jet na pohodu, ale pak se zkus postupne dopracovat k tomu, ze vydrzis behat alespon tu hodku. No a nektere dny trenovat rychlost, nahod co nejvetsi rychlost se kterou vydrzis par minut, pak par minut zase pomalu, atd a to pak staci kratsi dobu. A hlavne co nejdriv ven, na pasu si nicis klouby. Co se tyce tech dnu, kdy ktere, nejlepsi je se rozhodovat podle vlastniho tela. Rychlost trenovat spis ve dny, kdy se citis opravdu dobre, netrapi te treba nevyspani nebo prilis moc jidla v zaludku, pak se ta snaha vyuzije naplno.

jako vždy super, rady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
31.3.18 20:53
@aiwwa píše:
jako vždy super, rady. :kytka:
:oops: snad to nekomu pomuze :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
31.3.18 20:59
@jestericka34 píše:
Ja běhala cca hodinku, vycházelo mi to na 10-12 km a s rychlosti jsem nebyla schopna hnout. Chodila jsem 3× týdně. Běhala rovinky kopce a tak. Tempo furt stejné, a když jsem chtěla přidat hotová :) po porodu chci začít zase a zkusím prokladat. Chvilku v klidu, chvilku chůze, chvilku sprint a třeba se to hne. Jen me děsí opět ten začátek:( nez se do toho dostanu… Tepovku jsem nikdy nehlidala jal pri behu, tak ve fitku a to co jsem chtěla, jsem zhubla ;)

To vis, ze s tim hnes. To stridani ma dokonce okamzity efekt. Zkus si nekdy na pasu. Ja kdyz stoupnu na pas a hned na zacatku hodim 6, za chvili si rikam: jezis, takhle za chvili zdech…,tak tam hodim 8, vydrzim to co nejdyl, a pokud se vratim k 6, najednou je to na pohodu…a takhle si to telo oblbnu a beham ke konci i tu 8 na pohodu…ale obecne v jakemkoliv treninku, musis proste obcas sahat za hranice toho, na co jsi zvykla, co je pro tebe komfortni, potrapit se…jestli se chces hnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
31.3.18 21:13

Nechci být nějak nepříjemná, ale běh rychlostí 5-5,5km/h bych vyměnila za rychlou chůzi venku. Jestli chceš hubnout, tak by to chtělo tu aktivitu držet déle, já chodím rychlejší chůzí a dá mi to průměr kolem 6,5km/h (a to mě zbrzdí semafory apod.) a jdu v klidu 1-1,5h. Mám pocit, že kratší a pomalejší běh na tvrdém pásu pro tebe žádný benefit nemá (snad jen ve dny, kdy venku vyloženě lije).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
31.3.18 21:20
@zrcadlo píše:
Nechci být nějak nepříjemná, ale běh rychlostí 5-5,5km/h bych vyměnila za rychlou chůzi venku. Jestli chceš hubnout, tak by to chtělo tu aktivitu držet déle, já chodím rychlejší chůzí a dá mi to průměr kolem 6,5km/h (a to mě zbrzdí semafory apod.) a jdu v klidu 1-1,5h. Mám pocit, že kratší a pomalejší běh na tvrdém pásu pro tebe žádný benefit nemá (snad jen ve dny, kdy venku vyloženě lije).

přesně, běžně chodím 6 km za hodinu, 5 je na běh nějak málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
31.3.18 21:35

@zrcadlo Hlavne neporovnavat. Nejen, ze mame kazda jinou kondici, ale treba kdyz jde o tu rychlost, to bych mohla takhle rikat mnoha lidem, protoze se svyma dlouhyma nohama jsem schopna rychle jit a pritom byt rychlejsi nez vetsina joggeru v okoli…v chuzi mi stacil sveho casu jen muj bratr :mrgreen: To nemluvim o cislech jako takovych (rychlost, kalorie…), nekdy ty pasy ukazuji strasny hauznumera. Jde jen o to, aby se zakladatelka posouvala dal a kdo vi, jednou bude schopna bezet dve hodiny ani ji to nepripadne, cemuz rozhodne neprispejeme nejakou kritikou :think: Benefit to ma…nejak zacit totiz musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
31.3.18 21:39
@Lenka_Hal píše:
@zrcadlo Hlavne neporovnavat. Nejen, ze mame kazda jinou kondici, ale treba kdyz jde o tu rychlost, to bych mohla takhle rikat mnoha lidem, protoze se svyma dlouhyma nohama jsem schopna rychle jit a pritom byt rychlejsi nez vetsina joggeru v okoli…v chuzi mi stacil sveho casu jen muj bratr :mrgreen: To nemluvim o cislech jako takovych (rychlost, kalorie…), nekdy ty pasy ukazuji strasny hauznumera. Jde jen o to, aby se zakladatelka posouvala dal a kdo vi, jednou bude schopna bezet dve hodiny ani ji to nepripadne, cemuz rozhodne neprispejeme nejakou kritikou :think: Benefit to ma…nejak zacit totiz musi.

já to měřím na krokoměru a kontrolovala jsem to, že měří dobře. ale máš recht, proč porovnávat, důležité je se hýbat jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16162
31.3.18 21:51
@Lenka_Hal píše:
@zrcadlo Hlavne neporovnavat. Nejen, ze mame kazda jinou kondici, ale treba kdyz jde o tu rychlost, to bych mohla takhle rikat mnoha lidem, protoze se svyma dlouhyma nohama jsem schopna rychle jit a pritom byt rychlejsi nez vetsina joggeru v okoli…v chuzi mi stacil sveho casu jen muj bratr :mrgreen: To nemluvim o cislech jako takovych (rychlost, kalorie…), nekdy ty pasy ukazuji strasny hauznumera. Jde jen o to, aby se zakladatelka posouvala dal a kdo vi, jednou bude schopna bezet dve hodiny ani ji to nepripadne, cemuz rozhodne neprispejeme nejakou kritikou :think: Benefit to ma…nejak zacit totiz musi.

Ale já nekritizuju, jen dávám podnět, jestli by rychlá chůze venku neprospěla víc. Mě třeba teď těší všude rozkvetlé sněženky a příroda, která se probouzí, psychicky si myslím, že procházka potěší víc než pás v tělocvičně a sledování computeru na něm. Ale samozřejmě pokud to stojí tak, že pás v tělocvičně nebo nic, tak je lepší ten pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
31.3.18 21:54
@zrcadlo píše:
Ale já nekritizuju, jen dávám podnět, jestli by rychlá chůze venku neprospěla víc. Mě třeba teď těší všude rozkvetlé sněženky a příroda, která se probouzí, psychicky si myslím, že procházka potěší víc než pás v tělocvičně a sledování computeru na něm. Ale samozřejmě pokud to stojí tak, že pás v tělocvičně nebo nic, tak je lepší ten pás.

rozhodně souhlas, taky jsem pro přírodu, já běhám do lesa a to je takový relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
31.3.18 21:57
@zrcadlo píše:
Ale já nekritizuju, jen dávám podnět, jestli by rychlá chůze venku neprospěla víc. Mě třeba teď těší všude rozkvetlé sněženky a příroda, která se probouzí, psychicky si myslím, že procházka potěší víc než pás v tělocvičně a sledování computeru na něm. Ale samozřejmě pokud to stojí tak, že pás v tělocvičně nebo nic, tak je lepší ten pás.

Tak to joo, to ja spatne pochopila…to ja jsem pak na tve strane :) Tuhle mam z dnesniho behu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
31.3.18 22:00
@Lenka_Hal píše:
Tak to joo, to ja spatne pochopila…to ja jsem pak na tve strane :) Tuhle mam z dnesniho behu…

nádhera. taky běhám v lese, vždycky poslouchám jak zpívají ptáci a každý den koukám, jak se příroda probouzí. u vás je ještě sníh koukám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
31.3.18 22:03

@aiwwa Jeste je ho vic nez dost :(, ale ptaci se uz ozyvaji taky a jaro je citit ve vzduchu…letos tu byla kruta zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115890
31.3.18 22:05
@Lenka_Hal píše:
@aiwwa Jeste je ho vic nez dost :(, ale ptaci se uz ozyvaji taky a jaro je citit ve vzduchu…letos tu byla kruta zima.

a ty běháš venku za každého počasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26561
31.3.18 22:41
@aiwwa píše:
a ty běháš venku za každého počasí?

Ja hlavne beham v lese, snih, led ani dest neva, co me obcas zastavi, byva prave na jare…kdyz snih zacne tat a venku je neco mezi snehem a bahnem. Takze v zime stridam behaci sneznice a protismeky. A teploty dam tak do -20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková