Best in covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
990
17.11.21 08:38

Já ve svém okolí vidím neockovane, kteří se cíleně snaží nakazit, aby měli potvrzení o bezinfekcnosti a nemuseli se očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 08:41

Už mě to celkově začíná štvát :zed:. Tohle je druh chřipky s kterou se musíme naučit žít. Očkování stejně na nové mutace nezabírá a akorát přivodí vedlejší účinky a trvale následky.
Fakt se těšim na leden kdy každý týden budu muset vyhodit peníze za dva pcr testy :pocitac:.

• Citovat
  • Upravit
5913
17.11.21 08:42

Hlavním problémem je, že se vytratila lidská slušnost a ohleduplnost. Nahradilo ji osočování a bezohlednost, i když samozřejmě to tu bylo vždy, ale ne v takovém rozsahu. Mě jen překvapuje jak všichni říkají, že se má chránit ohrožená skupina a že se mají očkovat. Ale jak je chcete donutit, když nechtějí… Je to stejné jako u mladších ročníků, kteří prostě nechtějí a nedonutí je ani pár volů. Prokazatelně už končí na JIP i mladší ročníky a přesto se bude říkat, že se musí chránit hlavně starší. Mě je jedno, kdo je a kdo není očkovaný, je to dobrovolné, ale lidsky by měli lidi brát ohledy na druhé. U nás je aktuálně kauza školka. Rodiče, kteří mají doma pozitivní starší dítě a stejně s ním musí být doma jdou a dají mladší dítě do školky a nebyl to jen jeden případ. No už máme zavřeno i tu školku. To je něco co mi hlava nebere a je úplně jedno, kdo je a není očkovaný, protože lidská blbost je věčná bez ohledu na očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
17.11.21 08:42
@kavenka píše:
Už po první dávce očkování se můžeš nechat otestovat zdarma. Žádanku nepotřebuješ.

Ono je to pěkné ve velkém městě, kde je testovacích míst dost. U nás je jen jedno, kde je na PCR plno. A ještě teď omezili pracovní dobu jak zrušili úhradu pro všechny. Na výsledek i toho diagnostického se čeká cca 30 hodin. Jet jinam je otázka min 20km.

Kamarádka potřebuje test na sobotu. A teď babo raď, kdy a kam se objednat, aby to stihla. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.11.21 08:45
@Martha03 píše:
Hlavním problémem je, že se vytratila lidská slušnost a ohleduplnost. Nahradilo ji osočování a bezohlednost, i když samozřejmě to tu bylo vždy, ale ne v takovém rozsahu. Mě jen překvapuje jak všichni říkají, že se má chránit ohrožená skupina a že se mají očkovat. Ale jak je chcete donutit, když nechtějí… Je to stejné jako u mladších ročníků, kteří prostě nechtějí a nedonutí je ani pár volů. Prokazatelně už končí na JIP i mladší ročníky a přesto se bude říkat, že se musí chránit hlavně starší. Mě je jedno, kdo je a kdo není očkovaný, je to dobrovolné, ale lidsky by měli lidi brát ohledy na druhé. U nás je aktuálně kauza školka. Rodiče, kteří mají doma pozitivní starší dítě a stejně s ním musí být doma jdou a dají mladší dítě do školky a nebyl to jen jeden případ. No už máme zavřeno i tu školku. To je něco co mi hlava nebere a je úplně jedno, kdo je a není očkovaný, protože lidská blbost je věčná bez ohledu na očkování.

Ti lidi by na JIP nemuseli končit, kdyby se covid skutečně léčil. Ale to je moc levné a asi to nehraje do karet některým lidem. Léky na to, aby lidi v takovém měřítku nekončili na JIP/mrtvý, existují a ejich vedlejší účinky jsou léty prověřené.

• Citovat
  • Upravit
41503
17.11.21 08:47
@JanaDaR píše:
@zudina jéje a ti pozitivní očkovaní se to dozvěděli jak? Z kávové sedliny? Mám kolem sebe dost očkovaných, kteří minimálně po rizikovém kontaktu a při jakémkoli příznaku na test zajdou. Ale jo, ukažme si na ně. Zatímco třeba moje aktuálně časté návštěvy u dětského lékaře ukazují, jak takové nerizikové maminy si nezakryjí hubu ani v té čekárně. Sice u toho chrchlají na všechny strany, ale přece mají svá práva, ne?

Děláme to stejně, z vlastní kapsy se každý týden pro jistotu v práci my očkovaní testujeme. Včera mi nějaká paní bez respirátoru v Albertu vysvětlovala, že „co jako, oni žádnej problém nemají a ten hadr na puse nosit nebudou“ a pak šla holýma rukama vošmatávat pečivo…někdo se nikdy nezmění :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
17.11.21 08:50

@kavenka Ale jsou to jen dva pcr testy do měsíce, když si je vycerpáš, máš smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.21 08:53
@cecetka píše:
Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda duvody, proc to nejde.
Je v zajmu zamestnavatele, aby se mu to mezi zamestnanci nerozjelo :nevim:

Ano souhlasím, neznám v dnešní době lékaře který by nevystavil neschopenku. I ta pitomá rýma je opruz. Taky jsem ted byla tři týdny doma se zánětem průdušek a začalo to obyč rýmou. Nenapadlo by mě lézt mezi lidi a ačkoliv jsem očkovaná tak na test jsem šla. Je to odpovědnost lidí samotných, né vlády o ně tu nejde. Jde tu o naše životy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
17.11.21 08:54
@Michalka84 píše:
@kavenka Ale jsou to jen dva pcr testy do měsíce, když si je vycerpáš, máš smůlu.

Tak zase se nepotkáváš s pozitivním každý den ne?  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
17.11.21 08:54
@Snorlaxik píše:
Ti lidi by na JIP nemuseli končit, kdyby se covid skutečně léčil. Ale to je moc levné a asi to nehraje do karet některým lidem. Léky na to, aby lidi v takovém měřítku nekončili na JIP/mrtvý, existují a ejich vedlejší účinky jsou léty prověřené.

Promiň, ale co to plácáš za nesmysly? Jak kdyby se skutečně léčil? Víš kolik stojí léčba, když někdo skončí v nemocnici? Nezlob se, ale někomu začne jako forma chřipky a dušnost a nemožnost dýchat pak může začít zcela nečekaně a tam už třeba hospitalizace nutná je. To není o tom, že by se ten dotyčný neléčil, ale o tom jak nevyzpytatelné může být, koho to skolí a koho ne. Jaké léky prosím chrání to by mě skutečně zajímalo, můžeš tak vyléčit celý národ a potažmo celý svět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41503
17.11.21 08:59
@JanaDaR píše:
@Snorlaxik to i někteří neočkovaní jsou zjevně fanatiky. O tom tady píšeme.

když se tak dívám na svůj fcb, tak ho mám zahlcený příspěvkama od neočko, od příspěvků od lékařů, po konspirační teorie s čipy a ilumináty. Překvapivě žádný můj očko známý nemá o tom potřebu vypisovat na fcb :think:
Fanatismus je špatný na obou stranách, ale začíná nám téct do bot, vláda bude muset přitvrdit a to bude teprve zlé krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
17.11.21 09:01
@Martha03 píše:
Promiň, ale co to plácáš za nesmysly? Jak kdyby se skutečně léčil? Víš kolik stojí léčba, když někdo skončí v nemocnici? Nezlob se, ale někomu začne jako forma chřipky a dušnost a nemožnost dýchat pak může začít zcela nečekaně a tam už třeba hospitalizace nutná je. To není o tom, že by se ten dotyčný neléčil, ale o tom jak nevyzpytatelné může být, koho to skolí a koho ne. Jaké léky prosím chrání to by mě skutečně zajímalo, můžeš tak vyléčit celý národ a potažmo celý svět :roll:

Najdi si rozhovory s imunologem Drbalem, vyjadřuje se i k léčbě lidí s covidem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.21 09:02
@Anonymní píše:
Už mě to celkově začíná štvát :zed:. Tohle je druh chřipky s kterou se musíme naučit žít. Očkování stejně na nové mutace nezabírá a akorát přivodí vedlejší účinky a trvale následky.
Fakt se těšim na leden kdy každý týden budu muset vyhodit peníze za dva pcr testy :pocitac:.

Jasně. A Schumacher měl při nehodě helmu, tudíž helmy při nehodě na lyžích nezabírají. Měl ji a je teď v komatu!!! Soused Pepa helmu neměl, spadnul a nic mu není. Mě nikdo k helmě nedonutí! A jestli bude někdo nutit do helmy moje dítě!!! To si vyslechne, bude revoluce, vyjdeme do ulic!!!

Příspěvek upraven 17.11.21 v 09:03

• Citovat
  • Upravit
421
17.11.21 09:03

Vyserte se už na ten covid, ne nejsem ockovana jsem těhotná a mám do sebe rvat vakcínu když se v tehu nesmí ani brufen? Mám si platit za 800 test abych mohla vystrcit hlavu z baráku? Vždyť tohle už je do nebe volajici, celá společnost rozdelena, já se o tom s nikým nebavim a je mi to jedno, ale když čtu komentáře ‚můžeme poděkovat těm co se nechtějí naockovat, v 70 letech se nás na očkování nikdo neptal‘ atd, tak s tím běžte už do háje, nechci se očkovat, nejsem žádná Bio matka moje dítě má i nepovinné ockovani, ale tenhle nátlak a kolik 2 roky už je ubohej, vždyť tady jde jen o prachy nikomu nejde o zdraví lidí…je to trapný, neříkám, že covid není, ale tohle už je moc, co takovej wuchan a USA tam už všichni vymřeli nebo mají v sobě všichni po 6 dávkách ockovani a jsou zdraví jako ripy? Místo zavírání a omezování svobody by měla vláda podporovat čas a čerstvém vzduchu, pohyb, dotovat ceny ovoce a zeleniny, starým dát vitamíny…vyšlo by to levněji a účinněji než tohle, ale ono nejde o to zdraví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
17.11.21 09:04
@Finkaa píše:
Ne, nemůžeš se nechat otestovat z vlastní iniciativy tak, aby jsi to měla hrazené ze zdravotního pojištění. Pokud nemáš příznaky nikdo ti žádanku na test nevystaví, když jsi očkovaná. Vlastní zkušenost.

ockovani se nadale testuji zadara bez zadanky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+