Best in covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.11.21 10:20

Ale s tou léčbou to tak podle mě opravdu je, a to nemyslím drahé monoklonární protilátky. Strašně záleží na přístupu doktora a podle mě, kdyby se dělalo všechno, tak vážně lidí v nemocnicích může být míň. Známý měl teď covid, je dost obézní (ano, jeho vina), takže rizikový. Jeho doktor ho neodbyl, že je neočkovaný a že tedy až se bude dusit, má volat záchranku, ale byl s ním v telefonickém kontaktu. Hned na úvod mu doporučil brát aspirin, aby si trochu ředil krev a předešel sraženinám. Když mu začal urputný suchý kašel, doporučil volně prodejné léky na vykašlávání, hlavně mu kladl na srdce nenechat to „rozjet“. Když to nepomohlo, měl horečky a bolelo ho na průduškách, prostě podle příznaků jasný zánět průdušek, poslal mu erecept na antibiotika a rovnou kortikoidy na tlumení přehnané reakce imunity. To zabralo, po dvou týdnech je v pořádku. Myslím si, že jedno balení běžných antibiotik a jedno kortikoidů nijak extrémně rozpočet nezatížili, ale kdyby je nedostal, přijde mi dost pravděpodobné, že by se to rozjíždělo dál a ten zápal plic z toho dost dobře mohl být. Ponechme stranou, že nemá být obézní a neočkovaný, ale v situaci, kdy stále panuje společenské shoda na tom, že i obézní lidi léčíme a očkování je stále dobrovolné mi to přijde jako správný přístup. Když neočkovaným a ještě nedejbože rizikovým budou praktici říkat, ať leží s paralenem a nic víc, prostě ty nemocnice plnit budou. Snad by bylo dobře dělat všechno proto, aby se to aspoň u některých zachytilo bez nemocnice. Někteří doktoři to dělají, ale někteří ne.

Anonym, protože mi nepřijde ok psát o zdravý lidí z mého okolí pod mým jménem.

• Citovat
  • Upravit
26872
17.11.21 10:23
@Liberalissima píše:
Naučit žít ok, ale.co uděláš s těma přeplněnýma nemocnicema? Dát si prsty do uší a zpívat lalala fakt nepomůže, když není volné lůžko s personálem :nevim:

To nejsou jen ty nemocnice a nakladne lecby, ale i karanteny, izolace, s tim souvisejici neschopenky a ocr, snizena produktivita prace, nizke odvedene dane. V neposledni rade i pozustalostni duchody :,( Kde na to vsechno brat penize?
V globale to fakt je pru.ser :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
17.11.21 10:25
@Anonymní píše:
Ale s tou léčbou to tak podle mě opravdu je, a to nemyslím drahé monoklonární protilátky. Strašně záleží na přístupu doktora a podle mě, kdyby se dělalo všechno, tak vážně lidí v nemocnicích může být míň. Známý měl teď covid, je dost obézní (ano, jeho vina), takže rizikový. Jeho doktor ho neodbyl, že je neočkovaný a že tedy až se bude dusit, má volat záchranku, ale byl s ním v telefonickém kontaktu. Hned na úvod mu doporučil brát aspirin, aby si trochu ředil krev a předešel sraženinám. Když mu začal urputný suchý kašel, doporučil volně prodejné léky na vykašlávání, hlavně mu kladl na srdce nenechat to „rozjet“. Když to nepomohlo, měl horečky a bolelo ho na průduškách, prostě podle příznaků jasný zánět průdušek, poslal mu erecept na antibiotika a rovnou kortikoidy na tlumení přehnané reakce imunity. To zabralo, po dvou týdnech je v pořádku. Myslím si, že jedno balení běžných antibiotik a jedno kortikoidů nijak extrémně rozpočet nezatížili, ale kdyby je nedostal, přijde mi dost pravděpodobné, že by se to rozjíždělo dál a ten zápal plic z toho dost dobře mohl být. Ponechme stranou, že nemá být obézní a neočkovaný, ale v situaci, kdy stále panuje společenské shoda na tom, že i obézní lidi léčíme a očkování je stále dobrovolné mi to přijde jako správný přístup. Když neočkovaným a ještě nedejbože rizikovým budou praktici říkat, ať leží s paralenem a nic víc, prostě ty nemocnice plnit budou. Snad by bylo dobře dělat všechno proto, aby se to aspoň u některých zachytilo bez nemocnice. Někteří doktoři to dělají, ale někteří ne.Anonym, protože mi nepřijde ok psát o zdravý lidí z mého okolí pod mým jménem.

Však, ale o tomto přístupu právě mluvil Imunolog Karel Drbal. Tvůj známý má super doktora :palec: :palec:. Naše domtorka loni uzavřela ordinaci a odmitala s kymkoli mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15917
17.11.21 10:29

Landa je prototyp ubožáka, ze kterého vždy vypadne nějaká zhovadilost, někdo se toho chytí a on pak ode všeho dává ruce pryč. Takhle se chová už od konce osmdesátých let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 10:31

@cecetka
Ale já nějak propadám depresi, že očkování by to řešilo :(. Jasně, některým život zachrání a to je štěstí. Ale já mám teď kolem sebe samé nakažené očkované, a mnozí jsou fakt nemocní, jasně, neumřou, ale blbě jim je, leží, takže zase nemocenské atd. A ta osobní odpovědnost odcestovala někam na mars, zrovna jsem měla ošklivý konflikt s kolegyní, očkovaná, manžel s covidem nemocný, ona chrchlák jako blázen a domáhá se vstupu do práce, kde nemůže být oddělena od ostatních. V karanténě být prý nemusí, paní z hygieny to po telefonu řekla, kašle jen z cigaret, covidem to určitě není, na test nepůjde, vždyť nemusí. Ostatní jsou přece očkovaní, tak co mám jako za problém.

• Citovat
  • Upravit
1892
17.11.21 10:42
@Anonymní píše:
@cecetka
Ale já nějak propadám depresi, že očkování by to řešilo :(. Jasně, některým život zachrání a to je štěstí. Ale já mám teď kolem sebe samé nakažené očkované, a mnozí jsou fakt nemocní, jasně, neumřou, ale blbě jim je, leží, takže zase nemocenské atd. A ta osobní odpovědnost odcestovala někam na mars, zrovna jsem měla ošklivý konflikt s kolegyní, očkovaná, manžel s covidem nemocný, ona chrchlák jako blázen a domáhá se vstupu do práce, kde nemůže být oddělena od ostatních. V karanténě být prý nemusí, paní z hygieny to po telefonu řekla, kašle jen z cigaret, covidem to určitě není, na test nepůjde, vždyť nemusí. Ostatní jsou přece očkovaní, tak co mám jako za problém.

Jenže to je právě díky vládě a jejich kecum co lidem dali do hlavy..

Vždyť přece očkování je tečka za covidem, tak proč by lidi měli řešit ještě testy a karanténu, však kvůli tomu se nechali očkovat.

To že to očkování je vesměs na houby a nakažených bude přibývat nikdo moc nevidí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
17.11.21 10:44
@megginka300 píše:
Jenže to je právě díky vládě a jejich kecum co lidem dali do hlavy..

Vždyť přece očkování je tečka za covidem, tak proč by lidi měli řešit ještě testy a karanténu, však kvůli tomu se nechali očkovat.

To že to očkování je vesměs na houby a nakažených bude přibývat nikdo moc nevidí..

Ne, je to o tuposti lidi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
923
17.11.21 10:56
@Anonymní píše:
@cecetka

To že máš kolegyni čůzu neohleduplnou není očkování.. Má test zdarma, její chování asi bude i v jiných Oblastech interakce s lidmi podobné. Ale není to vedlejší účinek vakcíny. Muj příbuzný má stejnou zkušenost (naockovani po dovče z Řecka, jeji manžel chrchlak, ona taky, na test nešli a hrnula se do kanclu za člověkem, kterému funguje 60 procent plic) :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
17.11.21 10:58

Čísla byla zajímavá to první jaro, kdy se nevědělo, co se děje. Teď už je to jedno. Covid s námi bude. V různé míře, ve vlnách postihujících některé země víc než jiné, s různou úmrtností. Něco ovlivníme, většinu však ne. Čím dřív se s tou informací popasujeme a prakticky i psychologicky se jí přizpůsobíme, tím méně nás to bude stát.

V tuhle chvíli se ale ciferník s covidovými náklady už druhým rokem atronomickou rychlostí protáčí a nikdo se ho ani nepokouší zastavit. Efekt všech těch peněz je prakticky nehmatatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
17.11.21 11:08

@Snorlaxik na druhou stranu imunologů je víc a názor jednoho není přece jen ten jediný a správný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
17.11.21 11:12

@Baba jasně já neříkám, že se od začátku postupovalo správně a tak jak by mělo. Na druhou stranu jsou lidé co se léčit ani nechtějí, berou to jen jako strategii farma firem. Léky neberou nebo odmítají a pak skončí už v posledním stádiu na JIP. Občas mám pocit, jako kdyby si lidi mysleli, že celý zdravotní systém je postavený na tom, že lidi nebudou nebo snad nechtějí léčit záměrně a vlastně se tam kopou do zadku a dělají čárky v počtu úmrtí. Přitom je to tak těžká práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
17.11.21 11:17
@Mika.ella1
@Mika.ella1 píše:
@Martha03 o těch lécích mluvil i dříve premiér. Nejdřív byli jen pro vybrané. Ale pořád se nepredepisuji. Musí se totiž napsat včas, na začátku. A to se neděje. Proč? 8o

To já nevím řekni mi proč? Určitě na to máš svůj názor, máš svou znalost toho jak se k tomu (zda jsou to léky adekvátní či ne) vyjadřuje celá řada odborníků a také jaké mají případné kontraindikace daní lidé, kteří by měli ten či onen lék dostat. Protože pro mě není směrodatné co hlásí jeden imunolog, radiolog, zpěvák do médií, ale jak to vidí lékařská obec jako celek, protože já stejně tak jako většina tomu rozumím jako koza petrželi… a abych tady konspirovala o tom, že nás tu pomalu záměrně všechny chtějí zabít, načipovat nebo já nevím co, tak na to fakt nemám kapacity. Jako národ jsme bohužel selhali i my, svou neohleduplností, ignorantstvím a blbostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14000
17.11.21 11:25
@Martha03 píše:
@Mika.ella1To já nevím řekni mi proč? Určitě na to máš svůj názor, máš svou znalost toho jak se k tomu (zda jsou to léky adekvátní či ne) vyjadřuje celá řada odborníků a také jaké mají případné kontraindikace daní lidé, kteří by měli ten či onen lék dostat. Protože pro mě není směrodatné co hlásí jeden imunolog, radiolog, zpěvák do médií, ale jak to vidí lékařská obec jako celek, protože já stejně tak jako většina tomu rozumím jako koza petrželi… a abych tady konspirovala o tom, že nás tu pomalu záměrně všechny chtějí zabít, načipovat nebo já nevím co, tak na to fakt nemám kapacity. Jako národ jsme bohužel selhali i my, svou neohleduplností, ignorantstvím a blbostí.

Selhává ta prvotní péče už obvodaku. Jak jsem psala moje byvala obvodacka prestala s lidmi komunikovat, zavřela ordinaci a nikdo tam nesměl, jak se z toho maji ty lidi dostat už v začátku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.21 11:35

@řehořice
Ale vždyť já to nemyslím tak, že ta to nějak může očkování, jen že s tímhle přístupem lidí (pro které m napadá hodně nehezkých slov), nám očkování nepomůže

• Citovat
  • Upravit
1892
17.11.21 11:36
@cecetka píše:
Ne, je to o tuposti lidi :zed:

Lidi jsou tupý že se nechávají zbytečně očkovat..
A věří vládě..
To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí