Bezkofeinová káva v těhotenství - je to bezpečné?

103
1.2.21 11:40

Bezkofeinová káva v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo informace o pití bezkofeinové kávy v těhotenství. Koupila jsem si bezkofeinovou kávu Lavazza a piji 2 šálky denně. Normální kávu pít nechci a Caro mi opravdu nechutná. Takže buď tato káva nebo nic. 🤗 Jsem v 5.měsíci. Moc děkuji za vaše odpovědi. 👍 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
1.2.21 11:47

V kávě je z hlediska těhotenství problematický ten kofein. Takže bezkofeinová káva je OK. Pokud není žluklá a příliš přepražená (příliš hořká a divná).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
1.2.21 11:56
@Iv2427 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo informace o pití bezkofeinové kávy v těhotenství. Koupila jsem si bezkofeinovou kávu Lavazza a piji 2 šálky denně. Normální kávu pít nechci a Caro mi opravdu nechutná. Takže buď tato káva nebo nic. 🤗 Jsem v 5.měsíci. Moc děkuji za vaše odpovědi. 👍 🙂

A proč by to měl být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
1.2.21 12:01

Já piju kafe i colu.. úplně bez problémů… četla jsem, že v těhotenství max. 200mg kofeinu… káva má asi 40mg a 100ml coly má asi 10mg kofeinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21718
1.2.21 12:01

Záleží na tom, jakým způsobem je kofein z kávy odstraněn. Některé metody sice vytvoří bezkofeinovou kávu, ale výsledný chemický mix má na tělo horší účinky než kofein. Takže pokud pijem jen dva šálky denně, klidně si dej tu kofeinovou. Dlůe studií v takto malém množství v těhotenství neškodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
1.2.21 12:07

Tak je to dokonce 300mg..

https://www.idnes.cz/…13_zdravi_ad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
1.2.21 12:16

Bezkofeinová se velmi často vyrábí tak, že ta chemie je ve finále mnohem horší než kofein. Existují i šetrně odkafeinované kávy, zajímala bych se o způsob. Nicméně kofein se v těhotenství normálně může. Pokud bys i tak měla špatný pocit, existuje odrůda s přirozeně nízkým kofeinem, akorát jsem úspěšně zapomněla, která pražírna ji měla v nabídce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
1.2.21 12:17

Děkuji za informace. O tom, že se kofein může vím, ale vyřadila jsem ho hned, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Nechci s ním tedy teď začínat. Četla jsem tedy o procesech odstraňování kofeinu a dočetla jsem se, že tato firma používá šetrný, nechemický způsob odstranění kofeinu. Jedná se o odstranění oxidem uhličitým, který nezanechává škodlivé látky v kávě, tak si ty dvě denně dám. 🤗 🤗 Ještě jednou děkuji za odpovědi a všem přeji krásné a bezproblémové těhotenství. ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
1.2.21 12:23

@Iv2427 ještě lepší je (mělo by být) odstranění vodou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
1.2.21 12:37

Jj, taky jsem četla, ale tam to zase bere chuť té kávě a pak se tam prý chemicky dodává. Stejně firma si něco napíše a pak si to děla bůhví jak. 😃No já si myslím, že v jídle stejně přijímáme spousta dalších chemikálií a asi se tomu úplně nevyhneme. Budu doufat, že dvě slabé bezkofeinové kávy miminku neublíží, to bych nemohla asi vůbec nic. 😃Zajímalo mě, zda jste se třeba nějaká nepřála lékaře. 🙂 Stejně by mě nikdy nenapadlo, že to budu v těhotenství tolik řešit. Ale člověk má strach, aby neublížil miminku. ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
1.2.21 13:15

@Iv2427 lékaře jsem se ptala, kofein lepší než bezkofein, ale co lékař to názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
1.2.21 13:41

Děkuji, zítra jdu ke svému, tak se také zeptám a dám vědět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21718
1.2.21 14:34
@Lily Evans píše:
@Iv2427 lékaře jsem se ptala, kofein lepší než bezkofein, ale co lékař to názor :)

Mě řekl lékař to samé. Ale je to už dávno, dětem je 14 a 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
1.2.21 14:52

Jj, to se ještě používaly škodlivé metody odstraňování. No každopádně jsem zvědavá, co se zítra dozvím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.2.21 22:30

U prvního dítěte jsem pila v tehotentvi 1.trimestr coca colu, jinak bych nemohla fungovat a třetí trimestr jednu kávu denne a nic se nestalo. Ideální je pít 100 % arabiku (arabika má méně kofeinu ). Při druhém těhotenství už jsem pila jen bezkofeinovou a pri kojeni taky. Kdyz dosla a dala jsem si treba po obede normalni kavu, tak bylo vecerni usinani hruza. Hledala jsem, aby byla kofeinu zbavená tzv. Švýcarskou vodní cestou. To je bez chemie. Zkousela jsem ruzne. Ted kupuji z malé prazirny (mají fb Cafe Inés), je za přijatelnou cenu, je výborná a hlavně chutná jako normalni káva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí