Bezmocná maminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
694
8.12.16 15:38

@soleile Takové zlatíčko byla moje mladší sestra (bylo mi 16, když se narodila). A já měla tu drzost odsuzovat jiné vztekající se děti. Život mě poučil :mrgreen: (A po kom je syn tak tvrdohlavý vím přesně :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
8.12.16 15:43

Zakladatelko, musím tě uklidnit, všechny děti jsou víceméně stejný. Výhoda je v tom, že jsou v tomto věku ještě tvárný. já za sebe doporučuji knihu : jak naučit děti pravidlům. Mě hodně pomohla a i svým způsobem otevřela oči. Jak na ně mluvit aby mě chápali. Jedu podle ní už u druhé dcery.

U nás doma je to naopak, mě děti poslechnou, manžela většinou ne. Na toho koukají jak tele do chlíva :mrgreen:

Ano děti v tomto období zkouší co povolíš, začínají hodně používat slovo NE.
Chce to nastavit opravdu pravidla dokud to jde.
Sestra děti pořád omlouvala, že jsou maličky, že to ještě nechápou. Teď jim je 10let, a skáčou ji po hlavě, jsou zlý. Nemají k ní vůbec žádnou úctu a respekt, to k dospělým celkem.

Ano stojí to hodně úsilí, opakování a důslednosti, ale stojí to za to, a hlavně bít se nemusí nemá to ani cenu.

Mladší dceři je 20měsíců(je to vztekloun a hysterka) ale šlape jak hodinky. Na ní teda platí věta: Pozor, teď už se opravdu zlobím.
Nesmím na ní používat slova s Ne…nelez tam, neber to., nechto. Ale jdu na ní:..pojď dolů, polož to sem, pojď ke mě.
Manžel na ní používá NE… a akorát je z toho konflikt. Zuzanka bouchá hlavou do země, a tatínek zaléza do pracovny vytočený do běla :mrgreen:

Také musíš pracovat z ohledem na věk a povahu děťátka. Ale za mě, čím později se začne, tím to stojí více úsilí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.16 16:01

Dekuji moc za nazory a zkusenosti, mi prave tatinek maleho porad rika ze to je moje chyba ze si za to muzu sama, ze sem u vsechno povolovala atd. pritom to tak nebylo.. udivuje me ze „vi“ jak ho vychovavam kdyz s nami nebydli,.. to me toci nejvic.. jeho chytre kecy, pritom on maleho ani nechtel a doted o nej nejevil sebemensi zajem, ale ja jsem ta nejhorsi, klasika

• Citovat
  • Upravit
14679
8.12.16 16:17
@Anonymní píše:
Dekuji moc za nazory a zkusenosti, mi prave tatinek maleho porad rika ze to je moje chyba ze si za to muzu sama, ze sem u vsechno povolovala atd. pritom to tak nebylo.. udivuje me ze „vi“ jak ho vychovavam kdyz s nami nebydli,.. to me toci nejvic.. jeho chytre kecy, pritom on maleho ani nechtel a doted o nej nejevil sebemensi zajem, ale ja jsem ta nejhorsi, klasika

Na tatínka prď. Vychovávej dle sebe, a né dle rad ostatních. cestu si musíš najít ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
8.12.16 16:38

[Churchil Winston Leonard Spaner ]

Nehovořte o chybách, ty budou hovořit samy za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí