Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@nemolka píše:
u más zabavi
li ty věci před 4 lety a stále si je neodvezli mám plný by cizích zabavených věcí
Ty jo…:/
@nemolka pmk
u más zabavi
li ty věci před 4 lety a stále si je neodvezli mám plný by cizích zabavených věcí
A to jako to tam bjdes mkt treba deyet let bo co? Nejhorsi je ze ten dluznik nemuze s polepenym nabytkem nakladat ![]()
Jo třeba i 100 let není na to zákon který by to upravovla tak že by se to muselo odvézt
Ono to má druhou stranu mince. Starý „mafián“ není nesmrtelný, mladí jednou budou dědit. Může se také stát, že se rozvedou a manželce v baráku nepatří ani hřebík…
Holky já zas řešila, že jsem si pronajala byt do 14 dnů jsem měla na dveřích exekuci. Majitelka se nepochlubila a mě přišly zabavovat věci. Já před porodem, pomalu na prášky. Nakonec mi teda nic nesebrali, protože ona v bytě neměla žádné vybavení a bylo to ve smlouvě. Ale vzít mi věci pro malýho, tak mě snad odvezou. Nakonec jsme se domluvili, že budu majitelce posílat jen poplatky a čistý nájem exekutorům. No a v den mého porodu přišel další exekutor a zapečetil byt. Přítel v šoku, byl pátek já hekající už 24 hodin jsem byla na bolestech. Nálepky nenálepky, přítel do bytu šel. V pondělí jsem jim volala, že jsem v porodnici, přítel je cizinec a že doložit nájemní smlouvu atd mohu až se vrátím z porodnice. Tak jsem řešila tohle. Za další 3 týdny u mě zvonila PČR, že hledaj pana Turneckého, že se má zdržovat ne této adrese. Čuměla jsem jak puk. Pak jí tam hledali asi 3 chlapi a ve schránce jsem našla i nějaké složenky na splátky. Pak přišel do třetice další exekutor. Ten už byl v pohodě a já už otrkaná, jsem to vzala s ledovým klidem. Pán byl moc hodný, když viděl malýho tak nic neřekl, jen že mě s tím nebude zatěžovat a že to s ní bude řešit jinak. Už nikdy holky! Teď bydlím v bytě co mi pronajal kamarádka, mám tu TP a svatej klid! Paní majitelka předchozího bytu byla pěkná K a místo aby si řešila své dluhy, tak jsem to řešila já. A to ještě mělo dohru, když jsme se stěhovali. Týden před odstěhování přišel exekutor, že jde nafotit byt, protože ho budou zabavovat. Kdy mi to paní chtěla říct to fakt nevim…
Zdravím, asi máš spoustu času, že hlídáš svoje sousedy a pak to zde ventiluješ jak si žijí. Dle mého jim závidíš velký dům, rodiče co jsou opravdu rodiče a svým dětem pomáhají.
Pokud v tom umí chodit fandím jim. Sama jsem zažila období, kdy jsem přišla k účtu zablokovaný exekucí a celý měsíc bez peněz. Nikdo kdo by půjčil. Co se dalo dělat našla jsem druhou práci a šla makat. Jak jsem přemýšlela jak se tomu zatraceně vyhnout. Moje blbost neměla jsem pomáhat rodičům.
Já dle pravdy závidím lidem co mají rodiče co dokážou pomoci a ne jen tahat peníze z vlastních dětí a ještě se litovat. Nesnáším to jak někdo špehuje ostatní a ještě to ventiluje veřejně. Máš ten čas využít na jiné věci, třeba k prostudování zákonů a využít je ve vlastní dobro. ![]()
@mejdylko píše:
Holky já zas řešila, že jsem si pronajala byt do 14 dnů jsem měla na dveřích exekuci. Majitelka se nepochlubila a mě přišly zabavovat věci. Já před porodem, pomalu na prášky. Nakonec mi teda nic nesebrali, protože ona v bytě neměla žádné vybavení a bylo to ve smlouvě. Ale vzít mi věci pro malýho, tak mě snad odvezou. Nakonec jsme se domluvili, že budu majitelce posílat jen poplatky a čistý nájem exekutorům. No a v den mého porodu přišel další exekutor a zapečetil byt. Přítel v šoku, byl pátek já hekající už 24 hodin jsem byla na bolestech. Nálepky nenálepky, přítel do bytu šel. V pondělí jsem jim volala, že jsem v porodnici, přítel je cizinec a že doložit nájemní smlouvu atd mohu až se vrátím z porodnice. Tak jsem řešila tohle. Za další 3 týdny u mě zvonila PČR, že hledaj pana Turneckého, že se má zdržovat ne této adrese. Čuměla jsem jak puk. Pak jí tam hledali asi 3 chlapi a ve schránce jsem našla i nějaké složenky na splátky. Pak přišel do třetice další exekutor. Ten už byl v pohodě a já už otrkaná, jsem to vzala s ledovým klidem. Pán byl moc hodný, když viděl malýho tak nic neřekl, jen že mě s tím nebude zatěžovat a že to s ní bude řešit jinak. Už nikdy holky! Teď bydlím v bytě co mi pronajal kamarádka, mám tu TP a svatej klid! Paní majitelka předchozího bytu byla pěkná K a místo aby si řešila své dluhy, tak jsem to řešila já. A to ještě mělo dohru, když jsme se stěhovali. Týden před odstěhování přišel exekutor, že jde nafotit byt, protože ho budou zabavovat. Kdy mi to paní chtěla říct to fakt nevim…
Ty kraso…dyt tohle snad neni normalni. Asi myslela ze si tam nastehuje nekoho komubneco seberou a ona to bude mit z krku
ale pokud vim mohli ji tondat jako mareni vykonu protoze nesmi nakladat se svym majitkem coz byl i ten jeji byt.
@Anonymní píše:
Zdravím, asi máš spoustu času, že hlídáš slrousedy a pak to zde ventiluješ jak si žijí. Dle mého jim závidíš velký dům, rodiče co jsou opravdu rodiče a svým dětem pomáhají.
Pokud v tom umí chodit fandím jim. Sama jsem zažila období, kdy jsem přišla k účtu zablokovaný exekucí a celý měsíc bez peněz. Nikdo kdo by půjčil. Co se dalo dělat našla jsem druhou práci a šla makat. Jak jsem přemýšlela jak se tomu zatraceně vyhnout. Moje blbost neměla jsem pomáhat rodičům.
Já dle pravdy závidím lidem co mají rodiče co dokážou pomoci a ne jen tahat peníze z vlastních dětí a ještě se litovat. Nesnáším to jak někdo špehuje ostatní a ještě to ventiluje veřejně. Máš ten čas využít na jiné věci, třeba k prostudování zákonů a využít je ve vlastní dobro.
Nevidim v tom zavist ale opravdu je to na palici…takovym ljdem holt prokde vsechno no a to jenten duvod k rozcileni… ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, asi máš spoustu času, že hlídáš svoje sousedy a pak to zde ventiluješ jak si žijí. Dle mého jim závidíš velký dům, rodiče co jsou opravdu rodiče a svým dětem pomáhají.
Já dle pravdy závidím lidem co mají rodiče co dokážou pomoci a ne jen tahat peníze z vlastních dětí a ještě se litovat. Nesnáším to jak někdo špehuje ostatní a ještě to ventiluje veřejně. Máš ten čas využít na jiné věci, třeba k prostudování zákonů a využít je ve vlastní dobro.
Pokud nemáš nic k tématu, tak sem nechoď a nečti to!! Já jsem se jen slušně zeptala, jestli tu někdo neví, zda je opravdu možné, aby to někomu takhle drze procházelo, na tom nevidím nic špatnýho! Závidět skutečně nemám co, protože sama bydlím s manželem v novém krásném domě, mám dvě krásné zdravé děti a ůžasnou rodinu. Oni sami se se svýma praktikama chlubí kde můžou, neprozradila jsem tedy žádné tajemství ![]()
Opravdu nechápu, proč se v každé diskuzi najde někdo, kdo kritizuje nebo moralizuje a pak mi ještě ve finále radí, jak mám využít svůj volný čas?! To mám tak ráda
Hlavně že píšeš pod anonymem, co? ![]()
@checule píše:
Pokud nemáš nic k tématu, tak sem nechoď a nečti to!! Já jsem se jen slušně zeptala, jestli tu někdo neví, zda je opravdu možné, aby to někomu takhle drze procházelo, na tom nevidím nic špatnýho! Závidět skutečně nemám co, protože sama bydlím s manželem v novém krásném domě, mám dvě krásné zdravé děti a ůžasnou rodinu. Oni sami se se svýma praktikama chlubí kde můžou, neprozradila jsem tedy žádné tajemství
Opravdu nechápu, proč se v každé diskuzi najde někdo, kdo kritizuje nebo moralizuje a pak mi ještě ve finále radí, jak mám využít svůj volný čas?! To mám tak ráda![]()
Hlavně že píšeš pod anonymem, co?
Nerozciluj se
vzdy se nekdo najde na ![]()
@checule píše:
Ráda bych se zeptala na jednu věc. Máme v sousedství mladý manželský pár, který má velké dluhy, což je ovšem vůbec netrápí, právě naopak. On pochází z nějaké „mafiánské“ rodiny nebo co, tak v tom prý umí chodit. Oba dva žijí v krásném novém domě, který je ovšem psán na otce onoho mladíka. Dům včetně kompletního vybavení ( od nábytku, přes elektroniku až po příbory a povlečení ) užívají na základě klasické nájemní smlouvy kterou s otcem mají. Jediný dohledatelný a doložitelný příjem je rodičovský příspěvek, který pobírají na mladšího ze synů ( 4 roky a 2 roky ). Jinak žijí z peněz svého zazobaného tatínka / tchána které od něj dostávají v hotovosti. Dluhy mladého pána jsou ve výši cca. 1.5 miliónu. Exekutoři už u nich byli několikrát, ale pokaždé odešli s nepořízenou, protože skutečným dlužníkům v domě absolutně nic nepatří. A oni se tím královsky baví!Pokaždé mě zvedne ze židle, když se někde dočtu popř. když shlédnu nějakou reportáž o tom, jak matce samoživitele polepí a odnesou kde co přestože je sama s dětma a pak pak poslouchám ty arogantní kecy tohoto páru, který na počkání vypráví, jak s exekutory „vyběhli“
Proto se ptám - opravdu jsou na ty prevíty exekutoři krátcí?!
No nechci být morbidní, ale myslím, že časem někoho z věřitelů asi napadne najmout si na tatínka „řezníka“. A v okamžiku dědění se už asi smát nebudou…
@Jura007 píše:
No nechci být morbidní, ale myslím, že časem někoho z věřitelů asi napadne najmout si na tatínka „řezníka“. A v okamžiku dědění se už asi smát nebudou…
Dobre ty
![]()
@Jura007 píše:
Taky řešení
Ovšem mě spíš zajímalo, jestli existuje nějakej „legální“ způsob jak z nich ty peníze dostat
Přeci jenom ůroky rostou každým dnem a za pár let bude z milionu a půl třeba deset ![]()
@Mysis píše:
Dobre ty![]()
Napadlo to mě, že by to byla cesta - tak stejný myšlenkový pochod se může spustit i u někoho jiného… Mozek máme přece všichni.