Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anna766 píše: Více
Mám ve svém okolí oba typy - ti, co jim těhotenství zasáhlo do vzdělávání a pak ty, které se vzdělávaly a rodinu odsouvaly. A fakt mám pocit, že ta první skupina je dnes výrazně spokojenější než ta druhá. Ovšem ta první skupina si to tvrdě vybojovala, když mi kamarádkya vyprávěla, jak zvládala školu a rodinu, tak jako klobouk dolů a rozhodně bych nechtěl být v její kůži.
@Zumpa píše: Více
Právě. Nechtěl bys být v její kůži, to málokterý chlap, ale chtěly byste ženské do té kůže nahnat. Neber to ve zlém, to není apriori proti tobě.
Sama jsem dceru podpořila v tom si mladá dítě nechat a dodělat školy, a přes to všechno. Kolik chlapů radši od zodpovědnosti uteče a to se jim ani z poloviny neděje to, co ženám když přivedou na svět dítě.
Anebo v 35 zjistí, že místo slušné práce mají děcka s troubou, který ani neplatí alimenty, jsou rády, že utáhnou malý podnájem a základní potřeby a celá společnost si na ně ukazuje prstem jako na neschopné socky, co roztáhly nohy a nepřemýšlely s kým si pořídí děti…
Zatímco papínek je bez viny a vysmátej…
Já jsem si první děcko pořídila taky za studií (sice doktorátu, ne magisterského studia, ale pořád to bylo studium). To, že psát dizertaci a učit se s miminem na státnice je záhul, to je jedna věc, ale ta druhá, závažnějši je, že jsem šla do dost velkého rizika.
Něco odpracováno jsem měla, takže PPM byla, pracovala jsem hned po skončení MD… ale přesto by to na uživení nebylo. Kdyby se tenkrát z chlapa vyklubal de*il, tak jsem byla v pořádném průšvihu, protože našetřeno jsem měla pár šušňů, poloviční sirotek, matka v ID s rakovinou, takže bych ani neměla kam jít… Mně se ten risk vyplatil, mám dvě skvělé skoro dospělé děti, super manžela, kariéru… ale taky nemusel. A naprosto chápu, že do toho každá nejde.
Přírodu jen tak neokecáme. Spíš než házet horký brambor sem a tam je potřeba hledat soubor řešení. ![]()
Máte - li nápady, sem s nimi.
Příspěvek upraven 22.06.26 v 19:44
S maturitou nikdo do světa díru neudělá. S maturanty se dá dláždit. Je to nějaké všeobecné vzdělání, ale na trhu práce nula celá nula kvalifikace.
@884135 píše: Více
Ani když budou mit všichni VŠ, tak se nemusí uplatnit. Společnost potřebuje i lidi s maturitou, lidi vyučené. Mít plnou republiku vysokoškolsky vudělaných lidí je nereálné.
Já tedy plné pracáky maturantů neregistruju.
Trh práce potrebuje lidi s VŠ, ale i ty ostatní.
Naprosta vetsina zen během studií nemá partnera, který by byl připravený a ochotný dite v tu dobu mít. Nehledě na to ze ne vsechny maji pomoc prarodičů, ze jo.
Ony totiž ty investice a rizika jsou pro zenu asymetricky mnohem vyšší nez pro muže.
Ale ano, opět zase chceš aby zeny byly ty které jsou statečné a všehoschopné a rodí děti při škole.
@M_Vladim píše: Více
Jo, posilat muže na preventivní vyšetření plodnosti.
Psychologicky efekt zaručen.
Já tě tak beru, že to nemyslíš zle, nejsi IQ60 hysterická štěkna, takže tvé příspěvky vnímám jako soubor faktů a ne jako útoky
![]()
Na druhou stranu mě tady - jako na EM obecně - značně udivuje, když upozorňuji na zodpovědnost při výběru chlapa, tak to vždy dostanu solidní sodu, jenže bohužel, o tom to dost je. Že je řada chlapů naprosto nepoužitelných kreténů, to řešit vůbec nemusíme. Ale jako někoho takového si přitáhnout domů, pořídit si s ním dítě, protože se prý chlap změní - no nezměnil, tak šup druhé dítě, tak pak už nelze házet vinu jen na jednu stranu.
A hlavně tu nevidím korelaci s věkem. Jako že starší žena bude mít vyřešené vzdělání, kariéru a uspořené kačky, aby byla na chlapovi zcela nezávislá? No, už jsem četl horší vtipy.