Bílkový krém co zaschne

2275
26.6.14 15:13

Bílkový krém co zaschne

Ahoj, jdu pro radu. Potřebovala bych recept na krém, nejspíš se asi i dává do kremrolí :nevim:. Potřebuji ho dát na cupcakes, ale aby zatuhl, netekl.
Máte některá zkušenost a receptík?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
673
26.6.14 15:48

Krém
5 bílků
400g cukr krupice
voda
Větší část cukru se dá vařit s trochou vody. Až se začne cukerný rozvar vařit, začneme v míse šlehat bílky, postupně přisypáváme zbytek cukru. Hustotu cukerného rozvaru vyzkoušíme drátěným očkem, pokud po fouknutí do namočeného očka vyletí řetěz bublinek, rozvar pomalu přiléváme do šlehajících se bílků. Vyšleháme v tuhý sníh.

Tohle by byl krem do kremroli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
26.6.14 16:04

Poměr ti přesně neřeknu asi na 2 bílky 150-200g cukru. Pointa je šlehat bílky s cukrem nad parou, aby pořádně ztuhly „uvařili“ se. Hustatu můžeš upravit přidáním cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.6.14 16:19

Ten recept co dala HankaHK je dost podobny, jen narocnejsi v tom slehani nad parou…ten recept, co jsem dala ja, je z cukrarskych norem, bilky se tepelne opracuji diky tomu cukrovemu rozvaru, co ma v momente vliti kolem 115°C :) jinak kdybys chtela zmenit pomer surovin tak je to vzdy 1:2 bilky:cukr, tzn treba 200g bilku, 400cukru apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
26.6.14 16:58

@Suzyna @HankaHK Díky, ještě jsem našla tohle . Co myslíte? Nedávala bych tam ten čaj, ale chci to použít právě na cupcakes. nejraději bych, aby to vypadalo, jako máslový krém, tedy jak to napsat, aby byly vidět ty vroubky od zdobítka.

Já se bojím toho rozvaru. Očko nemám :think: Takže ideálně hustota a držení tvaru jako královská glazura, ale měkčí a nadýchanější, je to to od vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
26.6.14 17:48

@dorinka01 mě vroubky vidět jsou, když dělám trubičky, ale s rozvarem nemám zkušenosti, takže neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
26.6.14 17:56

@HankaHK asi udělám raději ten ve vodní lázni, dělám tak na Vánoce kokosky, tak to znám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
26.6.14 18:28

@dorinka01 já právě dělám stejným stylem kokosky, pusinky i laskonky, tak vím jak na to, takže zůstávám u klasiky a do experimentů se nepouštím, nejsem tak zkušená cukrářka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.6.14 18:51

@dorinka01 no to ocko normalne udelas z jakehokoliv dratku :) ja to mam z medeneho
Ano, takovyhle krem ma uzasny tvar, kdyz strikam trubickou tak ma ostre hrany presne podle trubicky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.6.14 21:57

@Suzyna chapu to dobre jako bublifuk?

jinak slehani ve vodni lazni je pakarna, vzdy u toho urpim nejakou opareninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
26.6.14 22:06

@Pudloslava
No, v podstate ta zkouska tim ockem spociva v tom, ze nejdrive nechytnes na to ocko nic (jak je to hodne vodnate), pak jdou udelat bublinky a pak je ten rozvar tak husty, ze dela vylozene retez bublinek :)Je to praveze o hodne bezpecnejsi nez to slehani v lazni.

S tim slehanim nad parou jsem se tenkrat hodne spalila, delala jsem velkou davku kokosek do cukrovi na objednavku a hodne jsem si oparila bricho kdyz mi sklouznul hrnec v ty lazni :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
26.6.14 22:33

Tak holky, udělalal jsem sníh ze 3 bílků, po vyšlehání s troškou soli jsem přidala cukr moučka cca 100g. K tomu jsem se prostě vyhecovala, 300g cukru rozvařila v trošce vody a když to pěkně probublávalo, zkusila jsem kapku na linku, viděla jsem, že tuhne a jakoby zmedovatěla, tak jsem to vařící pomalu nalila do šlehajícího tuhého bílku a krém dopadl suprově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí