Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
mam 10 mes.syna a usina jen u bileho sumu.Jak ho to odnaucit? A nevite neni to nejak zdravi skodlive? ![]()
Dekuji
@Janajs85 neni to zdravi skodlive. Dcera u toho usinala taky dlouho, mozna jeste dele. Pak se bez toho nejak sama obesla, ani nevim jak, ale v klidu.
@Berousik dekuji,takze v tom budu dale pokracovat. Manzel mi porad nadava, ze mu bude sumet v hlave ![]()
@Janajs85 píše:
@Berousik dekuji,takze v tom budu dale pokracovat. Manzel mi porad nadava, ze mu bude sumet v hlave
Tak mam nekdy pocit, ze ji sumi v hlave, ale bilym sumem to nebude ![]()
Taky jsme ho pouzivali dlouho, jeste po roce. Pak jsme jednou odjeli na tyden na dovolenou a sum nechali doma. Hezky tam spal i bez nej, takze kdyz jsme se pak vratili, uz jsme mu ho nezapli
Já si taky myslím, že to prostě po chvilce utni a on si zvykne ![]()
@Janajs85 myjsmebez šumu nějakých cca 14 dní, malé bude 13 měsíců
Nejdřív jsem zkoušela spaní přes den bez a po dvou měsících jsme vyzkoušeli i večer a klaplo to
Dokonce už mi přišlo, že jí to spíš i vadí.
@bberanka a jak jsi ji teda uspavala bez toho? Maly totiz jinak je neklidny, porad by stal, nechce lezet a jedine ten sum ho udrzi v leze ![]()
@Janajs85 my to vypilovali přes den, seděla jsem u ní, usíná teda u mlíka, popřípadě u čaje. Když začla časem dělat kraviny, tak jsem jí tam nechala. A usnula mnohem líp. Nebrečela, to jsem nikdy nedělala. Pak večer jsme u ní seděli a dávali mlíko, časem se naučila vypít si ho sama a dát dudla a spinkat. Momentálně položíme, popřejeme dobrou noc, pusu, flašku a pápá
Občas pokňourává, ale nebrečí, nebo si povídá, ale max.do 15 min je tuhá. My i do cca 6.měsíce pevně zavinovali, to bylo teprve něco.