Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@verulicek my teprve kolem 3.měsíce začli. Už jsem nevěděla kudy kam.Do té doby děs a hrůza. Taky jsem ze začátku sedávala u postýlky s fénem v ruce, ale náš dědouš to nevydržel a když se vypnul, malá se vzbudila.
U nás je zázrak jen to, že usíná sama. O tom se mi nikdy ani nesnilo. A vydrží spát i 15hodin.
@Gorlami píše:
Tak my mame radiobudik, na kterym je ctyri nebo pet druhu sumu. Ja mam nejradeji dest a priboj s racky. Kdyz je to pusteno potichu, tak to myslim neublizi.
Bílý šum používám pro dvouletou a starší usne taky. Na silvestra to pomohlo ztišit ohňostroj. Já při něm taky usnu. Ani mi nedojde kdy se vypne. Starší holka když nechce spát, tak neusne. Myslím, že ten zvuk jako takový uklidňuje a izoluje od hluku. Není to tak, že by uspával. Když dítě nebude chtít spát, tak neusne. Já ho po chvilce ani nevnímám.
Presne, ja taky spim u „sumu“ a za chvili se pristihnu, ze ho vnimam jako vzdalenou kulisu. Mam ho celou noc kvuli detem, co breci od sousedu. Zavislost na sumu nastesti ani po roce nemam, kdyz sousedi odjedou, spim krasne i bez nej ![]()
Všem děkuji za příspěvky.
Budu doufat, že šum bude zabírat minimálně do doby, než přejdou večerní koliky. Značka ideál by byla, kdyby pak začala malá opět usínat sama i bez šumu.
Dobrý den, u prvního dítěte jsem bílý šum neznala, u druhého dítěte pouštím dítěti Uspávač. cz už od porodnice a musím říct, že je to pro mě zázrak!
S prvorozeným jsem trávila celé prořvané noci v náruči, nevyspalá, unavená a úplně vyřízená.. s druhoruzeným uložím pustím šum a odcházím… šum je fakt paráda, tomu kdo na to přišel klidně pošlu 1000,–
za mně
![]()
Tak k mé neradosti malá sice přes den u vysavače pěkně usíná, nicméně po jeho vypnutí je do 10 minut vzhůru a sama už nezabere, ač má očka jako králík. Takže pokud chci, aby se vyspala, musím to mít puštěné celou dobu spaní. ![]()
@Svistice píše:
Tak k mé neradosti malá sice přes den u vysavače pěkně usíná, nicméně po jeho vypnutí je do 10 minut vzhůru a sama už nezabere, ač má očka jako králík. Takže pokud chci, aby se vyspala, musím to mít puštěné celou dobu spaní.
Nam bezi smycka celou noc ![]()
@Svistice píše:
Tak k mé neradosti malá sice přes den u vysavače pěkně usíná, nicméně po jeho vypnutí je do 10 minut vzhůru a sama už nezabere, ač má očka jako králík. Takže pokud chci, aby se vyspala, musím to mít puštěné celou dobu spaní.
To necháváte puštěnou celou noc vysavač??
@cateleft V noci spí bez toho (naštěstí). Problém je se spaním přes den. asi mi propstě není spuzeno dítě, které položím do postýlky a ono bude za chvíli chrápat. ![]()
Ještě jedna technická. Kde se dá bílý šum stáhnout, abych nemusela pouštět z noťase a být online?
@Svistice mam ho z uspavac. Cz stazeny, udelana smycka a vypaleny na CD. Na prehravaci si zapnu repeat all a frcime celou noc ![]()
@bberanka A jak jsi to z uspavace stáhla? Jsem asi blbá, ale nemůžu tam nikde najít „stáhnout“, jde mi to pustit jen online. ![]()
@Svistice píše:
Ještě jedna technická. Kde se dá bílý šum stáhnout, abych nemusela pouštět z noťase a být online?
@Svistice píše:
@bberanka A jak jsi to z uspavace stáhla? Jsem asi blbá, ale nemůžu tam nikde najít „stáhnout“, jde mi to pustit jen online.
Hele mělo by stačit být online pokaždý jen při prvním přehráváním zvuku, potom se můžeš odpojit a nemusíš být online. Při prvním přehrání se zvuk stáhne do PC a pak už se přehrává odsud.