Bio šílenství a mléko pro roční dceru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A co treba prvni vse prostudovat a pak si uvedomot co dobreho i spatneho nam matky, babicky davaly? Ono vse neni tak jednoduche, aby se to jen tak placlo do diskuse. A druha vec, neres ostatni a delej podle sebe, shanej informace, rozlisuj vhodne a nevhodne.Neni to jen bio a nebio
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bio trend jde taky nějak mimo mě. Ale nemám potřebu řešit cizí lidi na netu.
Jinak klukovi jsem dávala od 14 měsíců kravské krabicové, teda střídala jsem ho s UM.
- Citovat
- Upravit
@jessikka píše:
No to dost pochybuju, když naše a celé východní zemědělství používalo pesticidy v čele s DDT.
záleží zas co je „kdysi“ ![]()
- Citovat
- Upravit
A víš, vůbec, co znamená v překladu bio?
Pro ty šílené matky je to jakás takás záruka, že by to mohlo být podobné právě tomu, čím skrmovaly děti naše babičky.. Bio znamená, že rostlinné potraviny by neměly být chemicky hnojené, měly by růst na půdě, která byla předtím několik let odchemizovávaná, a neměly by růst někde v halách, ale skutečně na poli pod sluncem.
Bio maso znamená, že by mělo být ze zvířat, která se opět většinu roku (krom zimy) pásla na volné louce a spásala hlavně trávu se senem.. Nedávno jsem zjistila, že třeba zrovna jedna kráva potřebuje hektar louky na to, aby měla celoročně zajištěnou stravu a nemusela se přikrmovat, nemusela se dokupovat sláma.. Takže prvotní náklady na rozjezd biochovu jsou poměrně vysoké.. ![]()
Ale ve výsledku máš pak zeleninu a ovoce v kvalitě „od babičky ze zahrádky“, maso to samé.. - čili voňavější, chutnější a hlavně výživnější.
A mléko.. pila jsi někdy mléko od krávy? To s tou bílou vodou z obchoďáků (a je jedno, zda je to Olma či nějaké bio cokoli) má společný pouze vzhled.. Z dětství si pamatuji, že na mléku se dělala smetanová čepice, to samé u jogurtů.. Škoda vzpomínat, škoda psát.. Takže ty bio šílenkyně se pouze snaží v dnešní době, kdy jediným měřítkem je zisk, sehnat něco, co se aspoň vzdáleně podobá kvalitní potravině..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia v mlékomatech taky není převařené, nebo jo?
Myslela jsem, že je jen „okamžitě schlazené po nadojení“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jakusevova píše:
Chci se zeptat, muzu dat rocni dceri mleko v plastove lahvi? Je tam napsane: cerstve mleko a je to od Olmy.Dnes jsem v obchode slysela dve mlade matky, jak se predhaneji, ktera dava svemu diteti lepsi jidlo, tedy vic bio. Nechapu, kde nabyly presvedceni, ze kdyz koupi neco, kde napsano bio, tak ze je to lepsi nez obycejny vyrobek? Tady je urcite take mnoho bio matek a nektere by do ditete cpaly nejradsi jen zrni a klicky. Proboha, toto nepochopim.Nase babicky a matky tyhle „blbiny“ nemely a decka byly zdravejsi. Zrovna nedavno byly zverejneny testy a napr. bio maslo dopadlo hur nez obycejne.Ted si urcite myslite, ze jsem nejaka mura, ktera cpe do ditete levne srajdy a nezalezi mi, co papa.Ale tak to rozhodne neni.Jen me nebavi tenhle trapny „biotrend“
No, a chceš odpovědět na svou otázku nebo chceš vyjádření ke svému rozhořčenému vyjádření? ![]()
- Citovat
- Upravit
Joj, kdyby některé matky tady viděly, co někdy zláduje můj dvouletý syn, tak už nežiju ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdybys ty neměla potřebu řešit co dělají ostatní, neměla bys strach z toho, že ostatní budou řešit, co děláš ty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
No to dost pochybuju, když naše a celé východní zemědělství používalo pesticidy v čele s DDT.
Možná myslela ještě dřívější doby.
DDT se teda používalo hlavně na hubení komárů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka Dobře no, v 19. století to možná všechno bio bylo. Nicméně, co my víme? je tu mezinámi někdo, kdo studoval historii hnojení? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynee píše:
Naprosto s tebou souhlasím… já bio skoro nekupuju, preferuju zeleninu a ovoce od dědy a tchýně ze zahrádky, děda má i králíky, slepice a kachny, tak ujíždíme na tomhle… mamaka kupuje od jednoho chlápka z vesnice domácího býčka, tak asi tak, ale to je spíš o tom, že máme tu možnost, kterou každej nemá… jinak vše kupuju normálně v obchodě…
Máš moji upřímnou závist ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Damael jojo když si dáš pravé kravské čerstvě nadojené mléko to kávy, udělá ti nahoře parádní smetanovou čepici, mnam ![]()
- Citovat
- Upravit
@Cuarentena Jo, to je fakt. Nicméně i ostatní pesticidy působí toxicky na nevovou soustavu. Mimo jiné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 píše:
Joj, kdyby některé matky tady viděly, co někdy zláduje můj dvouletý syn, tak už nežiju
Mně dneska vyluxoval krabičku s kremrolemi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit