Bio šílenství a mléko pro roční dceru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Bio silenstvi a mleko
Chci se zeptat, muzu dat rocni dceri mleko v plastove lahvi? Je tam napsane: cerstve mleko a je to od Olmy.Dnes jsem v obchode slysela dve mlade matky, jak se predhaneji, ktera dava svemu diteti lepsi jidlo, tedy vic bio. Nechapu, kde nabyly presvedceni, ze kdyz koupi neco, kde napsano bio, tak ze je to lepsi nez obycejny vyrobek? Tady je urcite take mnoho bio matek a nektere by do ditete cpaly nejradsi jen zrni a klicky. Proboha, toto nepochopim.Nase babicky a matky tyhle „blbiny“ nemely a decka byly zdravejsi. Zrovna nedavno byly zverejneny testy a napr. bio maslo dopadlo hur nez obycejne.Ted si urcite myslite, ze jsem nejaka mura, ktera cpe do ditete levne srajdy a nezalezi mi, co papa.Ale tak to rozhodne neni.Jen me nebavi tenhle trapny „biotrend“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky nejsem extremista, nehrotím to.
Ale proboha je to každého věc, proč řešíš ostatní? Líbilo by se ti, aby někdo takhle řešil tvoje postupy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted si urcite myslite, ze jsem nejaka mura
ano, přesně to si myslím. Dej mu klidně hned od krávy, to přece naše babičky taky dělali ![]()
Příspěvek upraven 03.01.14 v 22:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou tu podle mě dvě věci:
Bio - taky mě to nebaví, nehraju tu hru, ale máme hodně potravin vlastní produkce, ovoce, zeleninu, někdy i maso.
Kravské mléko ročnímu dítěti, asi bych raději do roka a půl nebo radši dvou let dávala speciální dětské mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš proč? Dřív totiž bylo vše bio a kvalitní. Teď všechno stojí za prd. Ale stejně s tím nic nevyřešíš. Je každého věc co do sebe nebo do dětí láduje za srač. y či zdravé věci. Svět nespasíš. Já na bio kašlu a ještě jsem neumřela. Jo a taky chodíme do mekáče ![]()
- Citovat
- Upravit
Naprosto s tebou souhlasím… já bio skoro nekupuju, preferuju zeleninu a ovoce od dědy a tchýně ze zahrádky, děda má i králíky, slepice a kachny, tak ujíždíme na tomhle… mamaka kupuje od jednoho chlápka z vesnice domácího býčka, tak asi tak, ale to je spíš o tom, že máme tu možnost, kterou každej nemá… jinak vše kupuju normálně v obchodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jakusevova taky takové fanatické matky nemusím, ono kolikkrát vyjde najevo jaké je BIo šmejd, takže zdravý selský rozum je důležitý a toho mléka v plastu bych se vůbec nebála
a taky biotrend nemusím, tak hodně štěstí at nás tady neukamenují ![]()
- Citovat
- Upravit
Jinak s tim mlekem, no od roka nevím, já dávám od 23 mesicu kdy jsem přestala kojit a i tak do mě všichni cpou že to je brzo. No co, reklamní tah výrobců UM ![]()
- Citovat
- Upravit
@Aletheia píše:
Ted si urcite myslite, ze jsem nejaka muraano, přesně to si myslím. Dej mu klidně hned od krávy, to přece naše babičky taky dělali
Příspěvek upraven 03.01.14 v 22:12
No já mít krávu tak neváhám
- Citovat
- Upravit
Naše doktorka do tří let kravské mléko nedoporučovala. Já jsem ale zhruba od roka a půl občas trošku mlíčka (rozhodně plnotučné a čerstvé, bio nebio) dávala a prošlo to bez problému. Ale nepili ho moc, pravidelně jsem dávala UM a jogurty. Jinak je to kvůli stravitelnosti laktózy, která je v UM štěpená a tudíž pro malé děti lépe stravitelná (jestli jsem to tedy dobře pochopila).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katerina38 píše:
@Aletheia já teda hned od krávy dávám a v poho,samozřejmě převařené
a tak jsem právě nemyslela to přímo od krávy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš jí dát mlíko v plastový láhvi, můžeš ho dát i v hrnku nebo ve flašce
Neřeš, co dělají ostatní (každej dělá něco pro ostatní blbě) a pokud nekrmíš pouze zmiňovanými klíčky a bobulemi nebo tatarákem a špekem, tak jsi v normálním středním proudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka píše:
Víš proč? Dřív totiž bylo vše bio a kvalitní. Teď všechno stojí za prd. Ale stejně s tím nic nevyřešíš. Je každého věc co do sebe nebo do dětí láduje za srač. y či zdravé věci. Svět nespasíš. Já na bio kašlu a ještě jsem neumřela. Jo a taky chodíme do mekáče
No to dost pochybuju, když naše a celé východní zemědělství používalo pesticidy v čele s DDT.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit