Bio šílenství a mléko pro roční dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
3.1.14 22:49
@nikol.ondrášovka píše:
hodíš mi nějakej odkaz? nebo se to fakt menuje Amálka? jestli to vygooglim

To bych musela gůglit taky, tak kdo najde první :mrgreen: A je to opravdu Amálka, možná tam někde na etiketě bylo fláklý i slovo bio. A myslím, že toho dělají víc, tvarohy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
3.1.14 22:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.1.14 22:51
@zuzouš píše:
To bych musela gůglit taky, tak kdo najde první :mrgreen: A je to opravdu Amálka, možná tam někde na etiketě bylo fláklý i slovo bio. A myslím, že toho dělají víc, tvarohy a tak.

toto https://www.google.cz/search?… ?

• Citovat
  • Upravit
18304
3.1.14 22:51
@nikol.ondrášovka píše:
hodíš mi nějakej odkaz? nebo se to fakt menuje Amálka? jestli to vygooglim

http://www.chemievjidle.cz/…mleko-amalka
Je to tam teda blbě vidět, ne celá flaška, ale snad už by jsi to podle toho v krámě poznala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.1.14 22:53

@Evulina @zuzouš diky za tim, odskouším :kytka: :dance: ale není mi to povědomé, v albertu to asi nemaj :think:

• Citovat
  • Upravit
10351

@nikol.ondrášovka jojo to je ono.
Právě že všude to nemaj, bohužel :? U nás jsem to viděla jen v tom Tescu.

Příspěvek upraven 03.01.14 v 22:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
@kolozubka píše:
Tedy kde bydlíš? Já kupuju hodně Bio a nikdy se nad tím nikdo nepozastavil. 8o

Poblíž Hradce Králové - tady je to ale celkově dost chemizovaná lokalita a lidi někdy dost rejpaví a i některé předpisy v jiných oblastech vyhrocené. Můžu to přirovnat s Prahou, kde jsem žila dřív..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 22:54
@jessikka píše:
@zuzouš V mlékomatech je úplně syrové.Blbost, i pasterizované mléko udělá tu „čepici“, tedy oddělí se v něm smetana. Jednotné konzistence se dosahuje homogenizací.

To záleží na způsobu ošetření. Šetrnější pasterizace to prý zvládne (prý je to problamatika rozbíjení tuků - ale nejsem chemik, tohle jde zcela mimo mě..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
3.1.14 22:54

@Jakusevova Vtip je v tom, že naše babičky vařily většinu věcí doma z normálních potravin. Teď není čas, takže většina tzv. normálních výrobků je upravena tak, aby dlouho vydržela, bylo možné nakupovat jednou týdně a podobně. Třeba domácí sušenky dnes peče málokdo- a když se podíváš na to, co obsahují(trans-mastné kyseliny, zlepšovadla, barviva, stabilizátory atdatd..) tak je jasné, že tomoc portavina už není. Z BIO myšlenky se tady bohužel udělal byznys, což mě taky nebaví, v tomhle Tě chápu. BIO polévka z pytlíku je něco, co nechápu doteď… Celé to ale není o krmení dětí bio klíčky a zrním, ale o tom, že se i do běžných potravin, jako je maso, mléko a vejce, dostávají chemikálie, které tam nemají co dělat. Je to proto, že se zvířata chovají v nevhodných podmínkách, je potřeba je chránit před hromadnými infekcemi- a minimalizovat tak finanční ztráty podnikatele, je potřeba zvíře vykrmit za čtvrtinu přirozené doby atd… Je pravda, že množství chemikálií se v čr sleduje, ale prostě funguje to podle hesla, že stokrát nic umořilo vola.. proč myslíš, že malým holkám rostou prsa už ve 2 nebo 3 letech, pokud jedí několikrát týdně kuřecí maso? případně dostávají průmyslově zpracované jídlo? Protože mají už v tomhle věku rozhozený metabolismus, jedí moc umělých estrogenů a jejich tělo se s tím nedokáže vyrovnat.. BIO myšlenka je původně o tom, vrátit se ke zvykům našich (pra) babiček a jíst především to, co vyrostlo někde poblíž, v dobu, kdy se to sklidilo, a za podmínek, které jsou přirozené(tj na sluníčku, na trávě a tak..) V poslední době si připadám jako alternativec, přitom mi jde jen o to, najít v obchodě třeba smetanu bez dalších látek( a třeba v Bille je jen jediný výrobce, který do smetany nepřidává karubin) :nevim: Chleba peču doma- ne proto, že by mě to nějak bavilo, ale prostě proto, že nechci jíst čínské vlasy, které se do běžných chlebů přidávají.. tak nwm.. jsem divná tak moc? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 22:55
@jessikka píše:
@Damael Jo? Moje babička se teda narodila až dlooouho po první světové :D

No jo, když tady se sdružují maminy od šestnácti do šedesáti let - tak to je pak těžký paušalizovat :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.1.14 22:55
@Evulina píše:
Poblíž Hradce Králové - tady je to ale celkově dost chemizovaná lokalita a lidi někdy dost rejpaví a i některé předpisy v jiných oblastech vyhrocené. Můžu to přirovnat s Prahou, kde jsem žila dřív..

Aha, tak to by mi tedy mohli políbit šos. Já jsem leta bydlela v Praze a teď bydlíme kousek za Prahou, ale nikdy jsem se s něčím podobný nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.1.14 22:56
@nikol.ondrášovka píše:
@Evulina @zuzouš diky za tim, odskouším :kytka: :dance: ale není mi to povědomé, v albertu to asi nemaj :think:

Jojo, myslím, že Albert to nevede.. :think:
Z kupovaných mlék i biomlék je ale fakt nejlepší - i chuťově, vyplatí se za ním udělat výlet. Udělá ti to takovou pěknou smetanovou zátku pod víčkem, tu mám nejradši :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 22:56
@Katerina38 píše:
@jessikka no mně se teda nikdy neudělala :nevim:

Na německém mléku (kupovaném u nich) se dělá - právě mi někdo vysvětlil, že jde o odlišný způsob pasterizace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 22:57
@Krkael píše:
Ja mam znamou co maj farmu,, prachy neser..u a kdyz prisla o svoje tak davala kozi… :nevim:

Jo, vždyť se to tak dřív dělalo.. Kiukala jsem na složení mlék a nejbližší našemu je koňské. Ale.. řekněte si koňákům o mléko pro prcky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.1.14 22:58
@kolozubka píše:
Aha, tak to by mi tedy mohli políbit šos. Já jsem leta bydlela v Praze a teď bydlíme kousek za Prahou, ale nikdy jsem se s něčím podobný nesetkala.

No jo, už je mi to buřt. Bylo to naštěstí jen 2× a teď je delší dobu klid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí