Bio šílenství a mléko pro roční dceru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@zuzouš píše:
@Aletheia v mlékomatech taky není převařené, nebo jo?Myslela jsem, že je jen „okamžitě schlazené po nadojení“.
to nevím
já se v tom moc nevyznám, jen nemám ráda když někdo zatracuje BIO a pak začne hlásat jak kdysi… krásně to vyjádřila Damael.
Dřív byla obrovská úmrtnost, dítě bylo prostě buď zdravé nebo umřelo - dnes už je to jiné a v tom to je. V ničem jiném. Dřív se umíralo na cukrovku, celiakii, a všechny tyhle věci co se teď neustále omílají.
A hlavně - naše babičky dávali úplně něco jiného než se prodává teď - a vzorkem je dnešní né zrovna zdravá střední věková kategorie. Fakt bych se do polemik nepouštěla protože se to nedá srovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
@nikol.ondrášovka Dobře no, v 19. století to možná všechno bio bylo. Nicméně, co my víme? je tu mezinámi někdo, kdo studoval historii hnojení?
Novodobou historii počítejme s koncem druhé světové války, tam se to láme.. Takže „babičky“ berme stav cca do první světové.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak o bio mleku jsi klidne mohla slyset i me. A nejsem bio matka, ale zrovna u mleka je echt rozdil. Takova bio Amalka chutna temer jako mleko, co znam z detstvi, ma i smetanu, Olma ma take dobre bio. Kdyz mam moznost ho koupit, tak ho koupim, protoze mi chutna a je mi sympaticke, to je cele.
Uprimne neznam jedinou matku, ktera by nekomu vnucovala, ze nakupuje bio, maximalne vim o matkach, co ji zdrave. Za to znam X matek, ktere porad nekomu vnucuji, jak je trapne zit bio.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuzouš V mlékomatech je úplně syrové.
@Katerina38 píše:
@Damael jojo když si dáš pravé kravské čerstvě nadojené mléko to kávy, udělá ti nahoře parádní smetanovou čepici, mnam
Blbost, i pasterizované mléko udělá tu „čepici“, tedy oddělí se v něm smetana. Jednotné konzistence se dosahuje homogenizací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Damael Jo? Moje babička se teda narodila až dlooouho po první světové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LadyTommy píše:
Tak o bio mleku jsi klidne mohla slyset i me. A nejsem bio matka, ale zrovna u mleka je echt rozdil. Takova bio Amalka chutna temer jako mleko, co znam z detstvi, ma i smetanu, Olma ma take dobre bio. Kdyz mam moznost ho koupit, tak ho koupim, protoze mi chutna a je mi sympaticke, to je cele.Uprimne neznam jedinou matku, ktera by nekomu vnucovala, ze nakupuje bio, maximalne vim o matkach, co ji zdrave. Za to znam X matek, ktere porad nekomu vnucuji, jak je trapne zit bio.
Jenže Amálka je nehomogenizovaná a v tom je ten vtip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelynee píše:
Naprosto s tebou souhlasím… já bio skoro nekupuju, preferuju zeleninu a ovoce od dědy a tchýně ze zahrádky, děda má i králíky, slepice a kachny, tak ujíždíme na tomhle… mamaka kupuje od jednoho chlápka z vesnice domácího býčka, tak asi tak, ale to je spíš o tom, že máme tu možnost, kterou každej nemá… jinak vše kupuju normálně v obchodě…
No - takže to v zásadě řešíš úplně stejně jako ty, co v obchodech zkoumají, zda je to bio nebo ne.
Kdo má zdroje z rodiny, nemá důvod řešit bio - prostě dá dětem ovoce od babičky ze zahrady. Kdo je nemá, řeší, kde je sežene. Nejde o to, co je BIO, ale o to, co je vypěstované v co nejvíce „domácích a nechemických“ podmínkách.
@Jakusevova píše:
Dnes jsem v obchode slysela dve mlade matky, jak se predhaneji, ktera dava svemu diteti lepsi jidlo, tedy vic bio.
Myslím, že je dost velký rozdíl, zda ony maminky řešily, zda dají dítěti „lepší“ jídlo… nebo zda mu dají „bio“.
Navíc - to, že někdo „cpe do dítěte zrní a klíčky“ nemá s bio produkty nic společného. Ujasni si pojmy než začneš zakládat diskuse.
A ano - myslím si, že jsi můra. Ne kvůli tomu, co cpeš nebo necpeš svému dítěti - ale kvůli tomu, že cpeš zobák do cizích záležitostí (kterým navíc evidentně nerozumíš) a pak o tom zakládáš drbací diskuse na emiminu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:
a tak jsem právě nemyslela to přímo od krávy
Proc? Omejes cecek a dite pridrzis pod veminkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka píše:
@jessikka No jestli někoho najdemHele a jako to těma humuskama hnojili i doma? Já se tak těším na drobnou zahrádku kde si aspoň část vypěstuju a nebudu se muset přebírat třeba žlutýma květákama a tak
To nevím, asi jak kdo… Nicméně v zemědělství se to používalo všude na světě (teda pro rejpalky, u křováků asi ne
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já taky pamatuju doby, kdy druhej děda dělal hlídače v kravně a nosil domů pořádný kravský mlíko, babička ho převářela a ta smetánka, co se uložila a vrchu, to byl zážitek, to sem si vždycky smočila, když sem šla kolem plotny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Proc? Omejes cecek a dite pridrzis pod veminkem
taky mi něco takového blesklo v hlavě
nicméně při vhodné výšce kolébky je to taková samokojící stanice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka No jestli někoho najdem
Hele a jako to těma humuskama hnojili i doma? Já se tak těším na drobnou zahrádku kde si aspoň část vypěstuju a nebudu se muset přebírat třeba žlutýma květákama a tak