Bio šílenství a mléko pro roční dceru
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pro me je bio zivotni styl a klidne se k tomu verejne priznam a nijak se za to nestydim. Vetsinu potravin (maso, vejce, ovoce, zelenina, mleko) mam z domacich zdroju. Lusteniny, obiloviny apod. kupuju vyhradne bio. V kuchyni varim z poctivych surovin. Maggi, sojovky, masox to u nas v kuchyni neni. Nepouzivam cukr ani psenicnou mouku. Co jde tak si vyrabim doma- jogurty, tvaroh, sunku, kysane zeli- pro rypaly ziju v panelaku ve meste, zadna vesnice. Pecu domaci chleba z domaciho kvasu.
Nedelam to proto ze je to modni, ale proste proto ze nam mnohem vice chutna a protoze me to bavi. Dnes uz je v prostedi tolik skodlivin, ze pokud mohu tak minimalizuju alespon tohle.
Mozna prave diky tomu nemam tolik casu, jako zakladatelka, abych smirovala cizi kosiky a poslouchala cizi rozhovory
Takze mila @Jakusevova pokud ti tak vadi modni bio vlna neni nic jednodussiho nez ji nepodlehat a dal delat to nac si zvykla a ostatni nechat v klidu delat nac jsou zvykli oni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz píše:
Já nepřevářím, ale jde do kávy. Klasické studené ho piju jen čerstvé. Jinak jak jsem zmínila - do kafe, jogurty, do pečiva apod. Ale je to šílený rozdíl od toho kupovaného v obchodě.
Přesně tak.. Proto jsem dodnes nepochopila ten díl Pekla na talíři o mléku.. Kdo má přístup k čerstvému (byť převařenému) případně aspoň ke krabicáku z Německa, tak prostě tu břečku z našich obchodů nevezme ani do ruky.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Damael píše:
To už ti neřeknu, protože ji už pár let nekupuji. Beru buď z farmy, nebo z Německa - čili u nás je mléko tak dejme tomu jednou za pár měsíců..
se máte ![]()
- Citovat
- Upravit
@paola white On u „bio“ je možná ten samý problém co v jakémkoli jiném „koníčku“ - že jakmile začneš, tak jdeš stále hlouběji.. Až se jednoho dne probudíš a zjistíš, že jsi z mainstreamu vypadla někam do sorty ekobiokojoalterdivožen
a vůbec ti to nevadí, protože to v praxi znamená, že manžel má na talíři chutnější krmi než u maminky, a celá domácnost krásně voní po koření či rostlinách z přírodních éteráků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka píše:
se máte
já ho celkově dvakrát nemusím a děti jsou stále kojené, takže taky nepotřebují. Syn dneska podruhé v životě dostal jogurt - našla jsem nějaký řecký ovčí s asi deseti procenty tuku, tak ten už jsem vzala na milost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Damael píše:já ho celkově dvakrát nemusím a děti jsou stále kojené, takže taky nepotřebují. Syn dneska podruhé v životě dostal jogurt - našla jsem nějaký řecký ovčí s asi deseti procenty tuku, tak ten už jsem vzala na milost
taky mléku neholduju, já radši bio ovoce ![]()
- Citovat
- Upravit
@nikol.ondrášovka píše:
Proč se teď diskuse jmenuje „Bio šílenství a mléko“?
a jak se jmenovala předtím? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Damael uz jsem si zvykla. Jeste chvili a donutim manzela aby mi uplacal zemljanku, prestanu si holit podpazi i nohy a bzde hotovo ![]()
Navic muj manzel ma obrovske problemy s alergii, byl nekolik let kontinualne na antihistaminech. Od chvile kdy jsme zacali varit timto zpusobem se mu zmensili tak, ze gere prasek 3× do roka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše:
a jak se jmenovala předtím?
já myslela že jen bio šílenství, nebo ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
@nikol.ondrášovka asi ji prejmenoval admin, posledni dobou to delaji casto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paola white píše:
@nikol.ondrášovka asi ji prejmenoval admin, posledni dobou to delaji casto
no prave
- Citovat
- Upravit
@Katerina38 píše:
Joj, kdyby některé matky tady viděly, co někdy zláduje můj dvouletý syn, tak už nežiju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.ondrášovka píše:
aha my chodíme k ledničce. Jakou to má trvanlivost? to co kupujem vždycky pár dníprd se v tom vyznám, ale čím delší trvanlivost tím víc srač. k?
Nejsem odborník, ale spis než víc srac. k,min toho dobrého a menší využitelnost toho, co tam zbyde. Cíli neublíží, ale není prospěšné. Nebo me nekdo opraví?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adam75 píše:
@Cuarentena a jaký je rozdíl mezi umělým mlíkem pro roční dítě a normálním čerstvým?
Hlavní rozdíl je, že jedno je prášek a druhé tekuté. Vitamíny už by děti dávno měly mít z jiné stravy. Je to marketing, nic jiného.
No, já to neřeším, děti jsem kojila a i nejmladšího chci kojit tak do těch dvou let. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit