Bio šílenství a mléko pro roční dceru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20155
3.1.14 22:58
@Katerina38 píše:
No tak kozí mléko je snad všelék, je opravdu zdravé, uvažuju si kozu koupit, louku máme velkou, ale pořád váhám

podobnější našemu než kozí je ovčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.1.14 23:00

Se to pěkně zvrtlo. Zakladatelka si chtěla postěžovat na „biomatky“ a tady se dávají rady, jaké biomléko je nejlepší. To je možné jen na emiminu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
@zuzouš píše:
Flašku Amálky koupím v Tescu za 32 nebo 33Kč :zed:
V mlékomatu jsme kupovali za 20Kč, event.plus pětikačka za flašku. No a oni nám ho zrušili :cert: Vždycky padla jedna flaška, než jsme dojeli domů :lol:Příspěvek upraven 03.01.14 v 22:48

Nedávno jsem v Tescu viděla farmářské mléko (mlekozfarmy.cz), je za 27 Kč, má čapku a chutná úžasně.
U nás také zrušili mlékomaty :evil: Tak kupuji tohle, vozí mi ho před barák jednou týdně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
@Evulina píše:
Jojo, myslím, že Albert to nevede.. :think:
Z kupovaných mlék i biomlék je ale fakt nejlepší - i chuťově, vyplatí se za ním udělat výlet. Udělá ti to takovou pěknou smetanovou zátku pod víčkem, tu mám nejradši :mrgreen:

my kupujem „Farmářské mléko“. Dneska ho neměli tak máme polotučnou Olmu. Ale pro mě je mlíko jako mlíko, já ho nerada jen tak, maximálně do kafe. U nás to ocení kluci

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
3.1.14 23:01
@jessikka píše:
Se to pěkně zvrtlo. Zakladatelka si chtěla postěžovat na „biomatky“ a tady se dávají rady, jaké biomléko je nejlepší. To je možné jen na emiminu :mrgreen:

taky sem chtěla poznamenat že se to zvrtlo na mlíko :lol:

• Citovat
  • Upravit
20155
3.1.14 23:02
@zuzouš píše:
Flašku Amálky koupím v Tescu za 32 nebo 33Kč :zed:
V mlékomatu jsme kupovali za 20Kč, event.plus pětikačka za flašku. No a oni nám ho zrušili :cert: Vždycky padla jedna flaška, než jsme dojeli domů :lol:Příspěvek upraven 03.01.14 v 22:48

Protože některé kozy pitomé si v létě nadojily lahev, pak se ještě dvě hodiny promenádovaly po městě a doma se pak po vypití po… :zed:
Ale mně se nelíbí, že zodpovědnost za to, co a v jakém stavu jíme, za nás přebírají úředníci. Já třeba chci mít přístup k nepasterované smetaně, sýru, syrovátce.. - ať mi klidně prodejce napíše, že konzumace je výhradně na vlastní riziko, ale CHCI K TOMU MÍT LEGÁLNÍ PŘÍSTUP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 23:03
@nikol.ondrášovka píše:
@Evulina @zuzouš diky za tim, odskouším :kytka: :dance: ale není mi to povědomé, v albertu to asi nemaj :think:

Mají. My mámeHyperAlbert a Amálka je tam běžně mehzi pet mléky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 23:05
@nikol.ondrášovka píše:
taky sem chtěla poznamenat že se to zvrtlo na mlíko :lol:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.1.14 23:05
@Damael píše:
Mají. My mámeHyperAlbert a Amálka je tam běžně mehzi pet mléky.

jako v ledničce? to my máme asi jen superalbert nebo nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3040
3.1.14 23:09

My si necháváme dovážet kravské. Ráno nadojí, večer ho mám. Litr za 14 kč. Od té doby jsem normální „bílou vodu“ nekoupila. Bála jsem se, že když ho nebudu pasterizovat, tak budeme mít problémy. Ale vše je v pořádku. A ta smetana. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 23:13
@nikol.ondrášovka píše:
jako v ledničce? to my máme asi jen superalbert nebo nevím :nevim:

V regálu. My máme původně hypernovu, ze které udělali Alberta - a tam to mají běžně, ale Amálku vídám celkem často ve všech větších obchoďácích, vlastně ne, to není Albert, to je Spar :zed: :zed: :zed:
pardon :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 23:15
@lemaz píše:
My si necháváme dovážet kravské. Ráno nadojí, večer ho mám. Litr za 14 kč. Od té doby jsem normální „bílou vodu“ nekoupila. Bála jsem se, že když ho nebudu pasterizovat, tak budeme mít problémy. Ale vše je v pořádku. A ta smetana. :lol:

Co vím, tak dokud je to schlazené, tak má být ok, problémy nastávají, jakmile se začne ohřívat na pokojovou teplotu, protože se logicky začnou pomnožovat bakterie (i ty nedobré).
No a paní, od které beru domácí mléko, mi klade na srdce, abych ho druhý den už určitě převářela, i když je z ledničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
3.1.14 23:15
@Damael píše:
V regálu. My máme původně hypernovu, ze které udělali Alberta - a tam to mají běžně, ale Amálku vídám celkem často ve všech větších obchoďácích, vlastně ne, to není Albert, to je Spar :zed: :zed: :zed:
pardon :oops:

aha my chodíme k ledničce. Jakou to má trvanlivost? to co kupujem vždycky pár dní :think: prd se v tom vyznám, ale čím delší trvanlivost tím víc srač. k?

• Citovat
  • Upravit
3040
3.1.14 23:17
@Damael píše:
Co vím, tak dokud je to schlazené, tak má být ok, problémy nastávají, jakmile se začne ohřívat na pokojovou teplotu, protože se logicky začnou pomnožovat bakterie (i ty nedobré).
No a paní, od které beru domácí mléko, mi klade na srdce, abych ho druhý den už určitě převářela, i když je z ledničky.

Já nepřevářím, ale jde do kávy. Klasické studené ho piju jen čerstvé. Jinak jak jsem zmínila - do kafe, jogurty, do pečiva apod. Ale je to šílený rozdíl od toho kupovaného v obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
3.1.14 23:21
@nikol.ondrášovka píše:
aha my chodíme k ledničce. Jakou to má trvanlivost? to co kupujem vždycky pár dní :think: prd se v tom vyznám, ale čím delší trvanlivost tím víc srač. k?

To už ti neřeknu, protože ji už pár let nekupuji. Beru buď z farmy, nebo z Německa - čili u nás je mléko tak dejme tomu jednou za pár měsíců..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí