Blbá situace
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@mado píše:
Jenže u těchto typů, co žijí z ruky do úst a všemožných dávek je jedno, kolik mají účtů, když tam stejně nic bokem není.
A jako na potvoru jsou všichni bez rodiny, přátel, kolegů, sousedů…
Nedávno jsem koupala na starší dokument týraných žen. Jestli znáš ewu farnou, tak tam vystupovala matka jejího manžela. Kdykoliv si řekla někomu o pomoc, tak to všichni bagatelizovali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga si to nechá poslat nekam do balikovny, zásilkovny.
Ale jsem ráda, že jinde ty úřady tak dobře a rychle fungují. Hlavně, že skončilo to dokládání a ověřování podkladu
a vše jde jednou rychlou návštěvou..
Na podzim má vzdálená stará pribuzná zkoušela zadat o příspěvek na bydleni, bylo potřeba bambilion papíru a několik návštěv úřadu. A pomocí syna, vnučky a sestry dotyčné.
A teď, stačí říct, že tušíš, že nebudeš mít peníze a už jsi v systému a pomoc na cestě. Nechápu ty, co si stěžují na byrokracii a liknavost úřadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak já vám tedy všem děkuji za vaše názory na naší situaci. Ani jednou jsem nenapsala že tady žebrám o prachy. Už zde nic psát nebudu a reagovat také nebudu. Doufám že vám vaše dedukce zlepšili náladu. A hlavně doufám že jednou až budete potřebovat opravdu pomoc tak se vám nikdo nevysměje jako mě
Něják naší situaci vyřeším jelikož nic jiného mi nezbyde, Jsem ráda že jste se nad mým současným životem zasmáli a třeba si i uvědomili že se máte ve svém životě dobře.
Nikdo nezpochybňuje, že se máš blbě, jen okolností, které o tom uvadis. Mozna kdybys řešila svoje skutečně problémy, bude Ti líp.
Tento závěr diskuze je pro mě pochopitelným vyustenim, neboť pokud bys byla ve skutečné nouzi, chovas se jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak já vám tedy všem děkuji za vaše názory na naší situaci. Ani jednou jsem nenapsala že tady žebrám o prachy. Už zde nic psát nebudu a reagovat také nebudu. Doufám že vám vaše dedukce zlepšili náladu. A hlavně doufám že jednou až budete potřebovat opravdu pomoc tak se vám nikdo nevysměje jako mě
Něják naší situaci vyřeším jelikož nic jiného mi nezbyde, Jsem ráda že jste se nad mým současným životem zasmáli a třeba si i uvědomili že se máte ve svém životě dobře.
Nikdo se ti tu nesměje. Jen kdo potřebuje pomoc, neměl by se skrývat pod anonymem.
Příspěvek upraven 03.01.23 v 14:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
roaming je dnes aktivovaný automaticky, v roce šutru sis to musela jít aktivovat do provozovny Oskara
U t-mobilu jsem si to musela aktivovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Takco Stačilo by mi klidně i jen třeba dvě kila brambor. Z toho se dá udělat spousta. Nebo nějáke luštěniny třeba čočku. Nějáké přesnidávky pro malého a ještě mléko pro malého jelikož se mlékem pro děti uspává a normálně kravské mléko.
A nejlejlépe třeba ještě nějáké maso.
To je vše. o peníze nestojím
Vůbec se mi nelíbí jak je to napsáno, jak kdyby tyto potraviny vůbec nic nestály. Žádné jídlo není,,jen" všechno něco stojí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Máš pravdu. V takové situaci se můžeme ocitnout taky. Ale žádný normální člověk nebude o pomoc žádat anonymně na netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
takže ano, je to sakra dražší
Ale ne pro volajiciho, co je v ČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krecik.dzungarsky píše:
Já třeba vůbec žádnou původní rodinu nemám, jsem čtyřicátnice s pubertálním autistickým dítětem, na které jsme s manželem sami dva, takže reálné to být může. Každý nemusí mít žijící rodiče ani jiné další příbuzné. Oba moji rodiče už dlouhé roky nežijí. Matka mi kupříkladu zemřela ještě v dětství na rakovinu. Příbuzné z otcovy strany vůbec neznám a ti z matčiny strany jsou pro mě naprosto cizí lidé. Žádné příbuzenské vztahy se neudržovaly, každý se od mojí nemocné matky distancoval, rodiče tou dobou už žijící také neměla. Od manžela mám akorát tchána, nemocného a důchodového věku.
To jen k těm naivním představám o tom, že každý disponuje rozvětveným příbuzenstvem.
A taky nemáš přátele, sousedy, kohokoliv
sociální sítě mají všichni stovky lidí a ve finále nikoho, kdo by dal dvě kila brambor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krecik.dzungarsky píše:
Já třeba vůbec žádnou původní rodinu nemám, jsem čtyřicátnice s pubertálním autistickým dítětem, na které jsme s manželem sami dva, takže reálné to být může. Každý nemusí mít žijící rodiče ani jiné další příbuzné. Oba moji rodiče už dlouhé roky nežijí. Matka mi kupříkladu zemřela ještě v dětství na rakovinu. Příbuzné z otcovy strany vůbec neznám a ti z matčiny strany jsou pro mě naprosto cizí lidé. Žádné příbuzenské vztahy se neudržovaly, každý se od mojí nemocné matky distancoval, rodiče tou dobou už žijící také neměla. Od manžela mám akorát tchána, nemocného a důchodového věku.
To jen k těm naivním představám o tom, že každý disponuje rozvětveným příbuzenstvem.
To je fakt, nebo někdy se od vlastní rodiny pomoc nedá očekávat. Proto je dobré mít sociální síť z lidí „venku“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
roaming je dnes aktivovaný automaticky, v roce šutru sis to musela jít aktivovat do provozovny Oskara
To taky úplně neni pravda, automaticky byva ten onezeny pro vybrane země.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ale ne pro volajiciho, co je v ČR.
V EU je to jedno. Na obě strany. To mám blbý dobíjecí tarif.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je až zarážející, kolik se na emiminu vyskytuje lidí, kteří jsou naprosto sami. Nemají vůbec žádného sebevzdale nejsiho příbuzného, kamarády, známé, sousedy. Takže jim nezbývá než prosit o pomoc na emiminu. A velmi často mají právě ty dvě stovky. Fakt jich je tu dost. A někteří prosí o pomoc pod svým nickem, takže podle diskuzi člověk zjistí, že mají pohnutý život - včera řešili svatbu, dnes od nich po pěti letech odešel manžel. Předevčírem měli syna a dceru, dnes mají dvojčata holčičky. Zvláštní typy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pidulka1991 to zní zajímavě, neznáš prosím jméno dokumentu?
tyhle témata mě zajímají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola Pár přátel mi zůstalo, ale i jejich řady jsou výrazně chudší. Žijeme v zajetí autismu. Pečují se v tomto směru dostávají běžně do sociální izolace.
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!