Blbá situace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79926
3.1.23 12:39

@krecik.dzungarsky A ten nemocný tchán by tě nechal s děckem hladovět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
3.1.23 12:41
@inkakřivák píše:
Je až zarážející, kolik se na emiminu vyskytuje lidí, kteří jsou naprosto sami. Nemají vůbec žádného sebevzdale nejsiho příbuzného, kamarády, známé, sousedy. Takže jim nezbývá než prosit o pomoc na emiminu. A velmi často mají právě ty dvě stovky. Fakt jich je tu dost. A někteří prosí o pomoc pod svým nickem, takže podle diskuzi člověk zjistí, že mají pohnutý život - včera řešili svatbu, dnes od nich po pěti letech odešel manžel. Předevčírem měli syna a dceru, dnes mají dvojčata holčičky. Zvláštní typy.

Já o nic nežádám, jen upozorňuji na to, že ne každý má rozsáhlé příbuzenstvo. Finančně jsme mezi rodinami s autisty, jako jedni z mála, naprosto soběstační, bez jakéhokoliv podpory od státu.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
3.1.23 12:42
@inkakřivák píše:
@krecik.dzungarsky A ten nemocný tchán by tě nechal s děckem hladovět?

Jsem vdaná a nehladovím, takže nemám potřebu parazitovat jinde.

• Citovat
  • Upravit
13967
3.1.23 12:44
@sucuba píše:
@Pidulka1991 to zní zajímavě, neznáš prosím jméno dokumentu? :kytka: tyhle témata mě zajímají

Na YouTube “to všechno z lásky”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21776
3.1.23 12:45
@inkakřivák píše:
Je až zarážející, kolik se na emiminu vyskytuje lidí, kteří jsou naprosto sami. Nemají vůbec žádného sebevzdale nejsiho příbuzného, kamarády, známé, sousedy. Takže jim nezbývá než prosit o pomoc na emiminu. A velmi často mají právě ty dvě stovky. Fakt jich je tu dost. A někteří prosí o pomoc pod svým nickem, takže podle diskuzi člověk zjistí, že mají pohnutý život - včera řešili svatbu, dnes od nich po pěti letech odešel manžel. Předevčírem měli syna a dceru, dnes mají dvojčata holčičky. Zvláštní typy.

No právě, proto je důležité mít ty známé v reálu. Na sociálních sítích je takových pohádkářů.
Pokud se na mě obrátí kdokoliv z okolí koho znám nebo vzdálená příbuzná, co si píšeme jen na vánoce, nemám problém pomoci, věřit příběhu, takže opravdu, kdybych si s divným chlapem rychle upichla dvě děcka a neměla nikde ani kačku úspor, tak bych žádala o pomoc lidi, které znám a ne anonymně na netu a ještě nevěrohodnou story, že za týden přijdou dávky, které jsou vázány na soudní rozhodnutí, které nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79926
3.1.23 12:46

@krecik.dzungarsky Já vím, že nezadas. Jen si myslím, že i ten nemocný člověk by ti pravděpodobně tu pětistovku půjčil. Nemusíš mít rozvětvenou rodinu. Tady prostě zakladatelka kecá. Ne kvůli telefonu, kde to teda taky moc nesedí, ale kvůli tomu bleskovému jednání úřadu proti veškerým předpisům.
Navíc ona se bojí, aby si ji někdo nenašel na sociálních sítích? Proč? Tak snad tam má nějaké kontakty, přátelé, kteří by jí pomohli. Tohle je prostě hloupá podvodníček, lhářka. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
3.1.23 12:52
@inkakřivák píše:
@krecik.dzungarsky Já vím, že nezadas. Jen si myslím, že i ten nemocný člověk by ti pravděpodobně tu pětistovku půjčil. Nemusíš mít rozvětvenou rodinu. Tady prostě zakladatelka kecá. Ne kvůli telefonu, kde to teda taky moc nesedí, ale kvůli tomu bleskovému jednání úřadu proti veškerým předpisům.
Navíc ona se bojí, aby si ji někdo nenašel na sociálních sítích? Proč? Tak snad tam má nějaké kontakty, přátelé, kteří by jí pomohli. Tohle je prostě hloupá podvodníček, lhářka. Bohužel.

Kdybych jako mama nemela co dat deckam do pusy, bude mi nejspis neprijemne, ze si me nekdo prolustruje (mysleno podiva se na socialni site), ale prijde mi to logicke. Zvlast v situaci, kdy chci kompletni nakup vcetne masa, umeleho mleka a presnidavek. Kdyz to zestrucnim, primarni by bylo dat diteti najist.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 12:55

@ontarova.stara nemám problém se s kýmkoliv spojit, klidně i přes email. Jediné co nechci aby se zde následně sdíleli mé sociální sítě a lidé se smáli naad tím jak jsem selhala. To je vše což si myslím že se pochopit dá.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
3.1.23 12:58
@Anonymní píše:
@ontarova.stara nemám problém se s kýmkoliv spojit, klidně i přes email. Jediné co nechci aby se zde následně sdíleli mé sociální sítě a lidé se smáli naad tím jak jsem selhala. To je vše což si myslím že se pochopit dá.

Kdyby tu nekdo sdilel tve kontakty, bude pomerne rychle zabanovan a kontakty smazany. To si muzes byt jista. A jsem si jista, ze by ho nahlasili primo zde diskutujici.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.23 13:01

@ontarova.stara lidé jsou rychlí tomu věřím. Ale i tak bych nerada. Už jen když si zde čtu že mi jde o prachy, o cigarety a o alkohol. Už z toho je mi smutno.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
3.1.23 13:02
@ontarova.stara píše:
Kdybych jako mama nemela co dat deckam do pusy, bude mi nejspis neprijemne, ze si me nekdo prolustruje (mysleno podiva se na socialni site), ale prijde mi to logicke. Zvlast v situaci, kdy chci kompletni nakup vcetne masa, umeleho mleka a presnidavek. Kdyz to zestrucnim, primarni by bylo dat diteti najist.

Já to celé ani nečetla, reagovala jsem skutečně pouze na to, že každý nemusí mít širší příbuzenstvo ani sociální kontakty a důvody mohou být rozličné. Určitě existuje i jiný druh sociální pomoci, který by mohla zakladatelka využít. Zrovna dnes jsem přemýšlela nad tím, jak se zbavit oděvů a obuvi po domavzdělávaném postiženém dítěti, které vše opotřebí naprosto minimálně. Existují organizace typu Šatník Nory Fridrichové a potravinové banky, o kterých naštěstí absolutně netuším, jak fungují.

• Citovat
  • Upravit
671
@ontarova.stara píše:

Kdyby tak moc chtěla jídlo pro dítě, tak by mě kontaktovala do zprávy. A ať už by byla prolustrovana, měla by co jíst. Ja bych ji to jídlo dovezla klidně až domů. Každopádně se neozvala, takže to tipuju taky na podvod :think:
A pokud to podvod není - zakladatelko, kontaktuj potravinovou banku a klub svobodných matek. Na facebooku se můžeš přidat do skupiny samozivitelky a požádat tam o pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
@mado píše:
No právě, proto je důležité mít ty známé v reálu. Na sociálních sítích je takových pohádkářů.
Pokud se na mě obrátí kdokoliv z okolí koho znám nebo vzdálená příbuzná, co si píšeme jen na vánoce, nemám problém pomoci, věřit příběhu, takže opravdu, kdybych si s divným chlapem rychle upichla dvě děcka a neměla nikde ani kačku úspor, tak bych žádala o pomoc lidi, které znám a ne anonymně na netu a ještě nevěrohodnou story, že za týden přijdou dávky, které jsou vázány na soudní rozhodnutí, které nemám.

Tohle žebrání na emiminu by měli admini hned blokovat. Začíná tady toho být čím dál víc. A stejné příběhy, jak přes kopírák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
3.1.23 13:04
@Anonymní píše:
Tak já vám tedy všem děkuji za vaše názory na naší situaci. Ani jednou jsem nenapsala že tady žebrám o prachy. Už zde nic psát nebudu a reagovat také nebudu. Doufám že vám vaše dedukce zlepšili náladu. A hlavně doufám že jednou až budete potřebovat opravdu pomoc tak se vám nikdo nevysměje jako mě :srdce:
Něják naší situaci vyřeším jelikož nic jiného mi nezbyde, Jsem ráda že jste se nad mým současným životem zasmáli a třeba si i uvědomili že se máte ve svém životě dobře.

Co potravinova banka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 13:04

@sucuba Mohu vám klidně napsat na email. Psala jsem to výše. Jediné čeho se bojím se se mi zde pak budou dále posmívat a znehodnocovat vše co píšu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!